Чутки: Intel готується до підвищення цін на актуальні процесори

У Мережі з'явилася інформація про плани Intel збільшити ціни на весь асортимент процесорів. Стверджується, що процесорний гігант вже повідомив своїх роздрібних партнерів про наміри оновити прайс-лист. Підвищення цін торкнеться як актуальних CPU, так і чипів, що готуються до випуску, на кшталт сімейства Raptor Lake-S Refresh. При цьому не уточнюється, які саме ринки торкнеться підвищення цін, й наскільки подорожчають процесори Intel.

Intel Core

Закордонні колеги пов'язують підвищення цін на чипи Intel зі збільшенням витрат на оновлення та створення нових виробничих потужностей. Зокрема, у найближчі кілька років чипмейкер збудує підприємство у Магдебурзі загальною вартістю 30 мільярдів євро. Для скорочення витрат Intel проводить реструктуризацію та позбавляється невигідних напрямів бізнесу, наприклад, нещодавно вона вирішила згорнути випуск комп'ютерів NUC.

Варто додати, що Intel вже підвищувала ціни на процесори для персональних комп'ютерів. На початку цього року вона підняла рекомендовані ціни на чипи для актуальної платформи LGA1700.

Джерело:
PCGamesHardware

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Colorful випустила GeForce RTX 4070 зі схованим роз'ємом живлення

Colorful Technology почала приймати замовлення на відеокарту GeForce RTX 4070 iGame Ultra Z. Її відмінною рисою став схований 8-контактний роз'єм додаткового живлення. Щоб вставити в нього кабель, власнику доведеться зняти частину бекплейту, яка закріплена за допомогою магнітів. До речі, схоже рішення використовує компанія Inno3D.

Colorful GeForce RTX 4070

Щодо ціни, то у Китаї відеокарту Colorful GeForce RTX 4070 iGame Ultra Z можна придбати за 5999 юанів (еквівалент 839 дол. США). Це на 900 юанів (~$126) більше, ніж просять за модифікацію iGame Ultra W із традиційним розташуванням роз'єму живлення. В іншому перед нами цілком звична відеокарта з тривентиляторною системою охолодження та невеликим заводським розгоном. Частота boost-режиму GPU збільшена з 2475 МГц до 2505 МГц.

Colorful GeForce RTX 4070

Додамо, що восени ASUS планує запустити виробництво відеокарт, у яких традиційний роз'єм живлення повністю відсутній. Замість нього використовується невеликий «відросток» поряд із PCI-E, який вставляється у відповідний слот на материнській платі.

ASUS

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Драйвер AMD Software: Adrenalin Edition оновлено до версії 23.7.2

Компанія AMD виклала у вільний доступ новий графічний драйвер. Мабуть, головним нововведенням релізу AMD Software: Adrenalin Edition 23.7.2 можна назвати підтримку відеоядер Radeon 700M, інтегрованих у гібридні процесори Ryzen 7040 (Phoenix). Раніше власникам пристроїв із цими чипами доводилося шукати драйвери на сайтах OEM-партнерів AMD.

AMD

У новому драйвері фахівці Radeon Technologies Group також усунули кілька проблем, на кшталт пригальмовування Call of Duty: Modern Warfare II при увімкненому Radeon Anti-Lag або втрати сигналу на деяких дисплеях з Adaptive-Sync після переходу між вікнами. Докладніша інформація та посилання для завантаження пакета драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 23.7.2 доступні на офіційному сайті «червоних».

Варто додати, що новий реліз підтримує не всі процесори сімейства AMD Phoenix. Зокрема, для пристроїв на базі чипів Ryzen Z1, наприклад, ASUS ROG Ally, графічний драйвер слід шукати на сайті виробника.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Blizzard випустила благодійний набір Pet Pack For Ukraine для WoW

Blizzard Entertainment повідомила про запуск благодійної акції Pet Pack For Ukraine. У її рамках компанія пропонує набір вихованців для World of Warcraft у кольорах українського прапора, а отримані кошти буде перераховано благодійній організації BlueCheck Ukraine. З цієї нагоди Blizzard випустила невеликий відеоролик за участю актриси Міли Куніс, яка народилася в Україні.

Pet Pack For Ukraine

«Підтримайте BlueCheck разом із Мілою Куніс та допоможіть надати необхідну гуманітарну допомогу мешканцям України. Придбайте особливий тимчасово доступний набір вихованців для України, весь прибуток від продажу якого буде спрямований на благодійність», — розповідає Blizzard. Вищезгаданий комплект вихованців містить золотистого ретрівера Санні для World of Warcraft та малюка-мурлока Фларкі для Wrath of the Lich King Classic. Ціна набору складає 496 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

За межами Китаю AMD Ryzen 5 7500F буде доступний лише у готових ПК

Представники AMD прояснили ситуацію із доступністю процесора Ryzen 5 7500F. Спочатку вважалося, що цей «камінець» офіційно вийде лише у Китаї, проте на своєму офіційному сайті «червоні» заявили про глобальний реліз. Тепер з'ясувалося, що за межами Піднебесної він буде доступний лише у складі готових комп'ютерів від партнерів AMD.

AMD Ryzen 5 7500F
Фото Expreview

«Коробкова» версія процесора AMD Ryzen 5 7500F із системою охолодження Wraith Stealth у комплекті призначена тільки для китайського ринку. Не виключено, що в майбутньому вона з'явиться і за його межами. Як мінімум ті, хто захоче придбати перший процесор AM5 без вбудованої графіки, зможуть зробити це через неофіційні канали.

AMD Ryzen 5 7500F

Нагадуємо, Ryzen 5 7500F отримав шість ядер Zen 4 з підтримкою технології SMT, 32 мегабайти кеш-пам'яті третього рівня, контролери DDR5-5200 й PCI Express 5.0. Тактова частота перебуває у діапазоні від 3,7 до 5,0 ГГц, тобто на 100 МГц нижче, ніж у Ryzen 5 7600 (3,8-5,1 ГГц). Для новинки характерний 65-ватний рівень TDP, а її рекомендована ціна становить $179.

Джерело:
PCGamesHardware

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Ratchet & Clank: Rift Apart виходить без підтримки трасування променів на відеокартах AMD Radeon

Сьогодні виходить комп'ютерна версія гри Ratchet & Clank: Rift Apart, яка раніше була ексклюзивом консолі PlayStation 5. Портуванням гри займалася студія Nixxes Software, і ця версія створювалася у співпраці з Nvidia. Раніше заявлялося про підтримку трасування променів та ряду ексклюзивних технологій Nvidia — масштабування DLSS 3 для прискорення продуктивності та RTX IO для прямого доступу GPU до даних із накопичувача. Як альтернатива RTX IO у грі буде підтримка DirectStorage 1.2 для прямого доступу до накопичувача, і це перша комерційна гра з DirectStorage нової версії.

Тепер стало відомо, що власники відеокарт Nvidia не лише отримають перевагу у продуктивності, але й гратимуть із більш просунутою графікою. На сайті Insomniac Games з'явилася інформація, що трасування променів буде недоступне на відеокартах AMD Radeon. Нібито це пов'язано з деякими технічними проблемами, і розробники співпрацюють з AMD, щоб усунути їх. Тому трасування на Radeon з'явиться пізніше, але точні терміни відповідного оновлення наразі невідомі.

Також вийшов ролик із демонстрацією переваг Nvidia DLSS 3 у грі. Згідно з відео GeForce RTX 4090 забезпечує понад 60 кадрів у грі при роздільній здатності 4K. А після активації масштабування DLSS 3 продуктивність місцями сягає 200 кадрів.

Технологія Nvidia DLSS 3 доступна лише на відеокартах GeForce RTX 40 серії. Для старих моделей GeForce RTX можна буде використовувати DLSS 2.

Обговорити в форумі (коментарів: 67)

Вийшла нова демонстрація ігрового процесу Armored Core VI Fires of Rubicon

Розробники зі студії FromSoftware показали новий геймплей бойовика Armored Core VI Fires of Rubicon. Це відродження старої серії про битви бойових роботів, що створюється з оглядом на досвід Dark Souls.

У великому 13-хвилинному ролику показані сутички на різних локаціях та з різними супротивниками, включаючи великого боса. Все це виглядає динамічно та епічно.

Armored Core VI Fires of Rubicon виходить 25 серпня на платформах PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S та Xbox One. У Steam вже можна зробити попереднє замовлення за ціною 999 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)