Final Fantasy XIV отримає масштабне доповнення Dawntrail

Компанія Square Enix офіційно представила п'яте велике оновлення для відомої MMORPG Final Fantasy XIV. Доповнення Dawntrail розширить та покращить оригінальну гру. У Final Fantasy XIV: Dawntrail з'явиться новий континент, який натхненний Південною та Центральною Америкою, культурами ацтеків та майя. Гравців чекає нова сюжетна лінія та пошуки загубленого золотого міста.

У трейлері Final Fantasy XIV: Dawntrail показані нові тропічні області та покращена графіка. Розробники підготували велике технічне оновлення гри з покращеними текстурами, освітленням та ефектами.

У оновленій версії Final Fantasy XIV виросли системні вимоги.

Мінімальна конфігурація (720p):

  • процесор: Intel Core i7-6700;
  • оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 970 або Radeon RX 480;
  • 140 ГБ для встановлення (SSD/HDD).

Рекомендована конфігурація (1080p):

  • процесор: Intel Core i7-9700K або вище;
  • оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • відеокарта: GeForce RTX 2060 або Radeon RX 5600 XT;
  • 140 ГБ для встановлення (SSD/HDD).

Реліз Final Fantasy XIV: Dawntrail намічено на літо 2024 року. Гра буде доступна на PC, PlayStation 5, PlayStation 4 та вперше на консолях Xbox Series.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

За прогнозами Nvidia заробить 300 мільярдів до 2027 року завдяки ШІ

Компанія Nvidia стала одним із вигодонабувачів від буму штучного інтелекту. Високий інтерес до генеративних ШІ призвів до перегонів серед великих IT-компаній, які намагаються створити досконаліші моделі ШІ для різних сфер діяльності. Усе це потребує нарощування обчислювальних потужностей. Основними пристроями для навчання ШІ є прискорювачі Nvidia. Зараз на ринку спостерігається підвищений попит на прискорювачі A100 та H100. Замовлень більше ніж можливості конвеєрів TSMC для виробництва GPU Nvidia. І активне нарощування виробничих потужностей TSMC пов'язане, зокрема, з високим попитом на чипи для ШІ.

Зараз капіталізація Nvidia вже досягла рекордного рівня 1,15 трильйона доларів. І фінансові аналітики прогнозують подальше зростання, оскільки найближчими роками Nvidia домінуватиме в індустрії ШІ. До 2027 року це має забезпечити компанії прибуток близько 300 мільярдів лише за рахунок продажів обладнання для ШІ. На той час компанія має зайняти 75% ринку серверів для обробки ШІ. Інші фірми теж сподіваються урвати свою частину пирога. AMD розраховує, що область ШІ стане основним джерелом доходів у технологічній галузі на найближчі 5-10 років.

Також цікаві новини надходять із Китаю. Через обмеження США на постачання високопродуктивних прискорювачів Nvidia продає у Піднебесній урізані версії прискорювачів A800 та H800. Але попит на них такий великий, що ціни зросли до неймовірного рівня у 500 тисяч юанів, що еквівалентно 70 тисяч доларів США. Відомо, що один із китайських IT-гігантів ByteDance вже закупив обладнання Nvidia на мільярд доларів.

Джерело:
Wccftech.com

Обговорити в форумі (коментарів: 65)