Лю Кан, Герас та неймовірні фаталіті у новому трейлері Mortal Kombat 1

Студія NetherRealm випустила новий трейлер, присвячений файтингу Mortal Kombat 1. Свіже відео присвячене хранителям часу — це легендарний Лю Кан, який став богом і створив перероджений всесвіт гри, та охоронець пісочного годинника Герас.

У трейлері ця парочка видовищно б'ється з ворогами та демонструє неймовірні фаталіті. Потужні прийоми Гераса зав'язані на маніпуляціях з часом, а Лю Кан здатний створювати чорну діру, щоб вона поглинула переможеного супротивника.

Mortal Kombat 1 стане доступною 19 вересня на PC, PlayStation 5, Xbox Series і Nintendo Switch. У Steam стандартну версію можна замовити за 1899 грн, а за Mortal Kombat 1 Premium Edition доведеться заплатити 2599 грн. На консолях Sony та Xbox з 18 по 21 серпня пройде закрите бета-тестування.

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Вийшов огляд платформи AMD 4800 Desktop Kit на базі процесора від Xbox Series X

На YouTube-каналі Digital Foundry вийшов детальний огляд платформи AMD 4800S Desktop Kit. Вона, нагадаємо, базується на дефектній однокристальній системі від консолі Xbox Series X, в якій «під ніж» було відправлено графічний блок. Вісім x86-ядер Zen 2 при цьому не постраждали. До речі, AMD також пропонує платформу 4700S Desktop Kit на базі урізаної SoC від PlayStation 5.

AMD 4800S Desktop Kit

AMD 4800S Desktop Kit є материнською платою формату microATX, на якій крім самого процесора розпаяно 16 Гбайт оперативної пам'яті GDDR6. З її оснащення також варто виділити роз'єми M.2 для твердотільного накопичувача і бездротового модуля, порти SATA 6 Гбіт/с та слот розширення PCI Express 4.0 x16@x4. Це її головна відмінність від 4700S Desktop Kit, у якої слот функціонував в режимі PCI-E 2.0 x4.

AMD 4800S Desktop Kit

AMD 4800S Desktop Kit

В опублікованому матеріалі закордонні колеги порівнюють AMD 4800S Desktop Kit з комп'ютерами на базі Ryzen 5 3600, Ryzen 7 Pro 4750G та Ryzen 5 7600. Результати складно назвати несподіваними. Ігрова швидкодія 4800S Desktop Kit виявилася на рівні процесорів з архітектурою Zen 2, тоді як Ryzen 5 7600 на базі Zen 4 вирвався далеко вперед.

AMD 4800S Desktop Kit

AMD 4800S Desktop Kit

Головним недоліком AMD 4800S Desktop Kit можна назвати обмежену доступність. Формально ця платформа вийшла півтора року тому як ексклюзив для китайського ринку, проте навіть у Піднебесній є досить рідкісним продуктом. До того ж на сьогодні у продажу є чимало цікавіших та продуктивніших альтернатив, на кшталт недорогих чипів Zen 3 та материнських плат AM4.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Гра Inworld Origins демонструє новий рівень взаємодії з персонажами завдяки ШІ

У Steam з'явилася безплатна гра Inworld Origins. Це незвичайний проєкт, який є технічною демонстрацією того, як можна реалізувати новий рівень взаємодії з NPC завдяки штучному інтелекту.

У короткій грі нам потрібно розслідувати вибух у місті Метрополіс, яке населено людьми та роботами. Для цього ми спілкуємось з очевидцями подій. І тут криється найцікавіше — взаємодія з NPC реалізована через прямий діалог за допомогою мікрофона. Ви ставите персонажам запитання — вони відповідають. ШІ допомагає генерувати відповіді та реакцію персонажів, пожвавлюючи їх. Для цього використовують технології компанії Inworld AI. Можна сказати, це прототип того, як можуть виглядати майбутні сюжетні ігри, які вимагають взаємодії з NPC.

Демо Inworld Origins створено на рушії Unreal Engine 5. Для творення моделей персонажів використовувалася технологія Unreal MetaHuman Creator. Підтримується лише англійська мова.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Свіжі подробиці про мобільні процесори AMD Ryzen 8000

У Мережі з'являються нові подробиці про процесори Ryzen 8000-ї серії, чий реліз заплановано на наступний рік. Зокрема, для мобільного сегменту «червоні» готують одразу кілька сімейств. Тут найбільший інтерес представляють чипи Strix Halo (або Sarlak), в яких AMD об'єднає ядра Zen 5 та потужний графічний блок із покращеною архітектурою RDNA 3-го покоління.

AMD Ryzen

Якщо вірити неофіційним джерелам, у процесорах Strix Halo буде використано багаточипове компонування. Як і десктопні Ryzen 8000 (Granite Ridge), вони отримають два чиплети з вісьмома ядрами Zen 5 у кожному. Однак мікросхема введення-виводу істотно відрізнятиметься. У ній AMD розмістить графічний блок на 40 Compute Units з архітектурою RDNA 3.5, завдяки чому швидкодія iGPU наблизиться до рівня ігрових відеоприскорювачів.

До планів AMD також входить реліз сімейства процесорів Fire Range. Це наступники актуальних Ryzen 7045 (Dragon Range). За технічними характеристиками вони будуть близькі до настільних чипів Ryzen 8000, тобто обійдуться без потужної вбудованої графіки.

AMD Ryzen

Для компактних, але водночас продуктивних ноутбуків AMD випустить гібридні процесори Strix Point. У них чипмейкер поєднає чотири ядра Zen 5 й вісім Zen 5c, а також графічний блок на 16 Compute Units з архітектурою RDNA 3.5. Не забула компанія і про пристрої мейнстрім-рівня, для яких вийде сімейство APU Hawk Point, грубо кажучи, «рефреш» актуальних Ryzen 7040 (Phoenix). Попередні характеристики новинок зібрані у таблиці.

AMD Ryzen

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Бета-тестування Path Of Exile 2 стартує у 2024 році

Компанія Grinding Gear Games представила новий трейлер майбутньої гри Path Of Exile 2 та поділилася інформацією щодо цього проєкту. Оригінальна Path Of Exile є найуспішнішим наслідувачем Diablo з великою аудиторією гравців.

Нещодавній реліз Diablo IV повернув інтерес до жанру Action/RPG, і творці Path Of Exile вирішили нагадати про майбутню гру. У рамках спеціального заходу ExileCon 2023 продемонстровано новий трейлер епічної другої частини.

Заявлено, що Path Of Exile 2 вже не розглядається як додаток до першої гри. Це самостійний великий проєкт на покращеному рушії з кращою графікою та фізикою. Сюжет другої частини стартує за 20 років після подій першої гри. Буде додано 19 нових ігрових класів, перероблено баланс, і загалом гра стане складнішою.

Вперше про Path Of Exile 2 було оголошено 2019 року, і тоді розробники планували реліз у 2022 році. Наразі йдеться про закрите бета-тестування лише у червні 2024 року. Дата виходу фінальної версії гри поки що не називається.

Джерело:
Rock Paper Shotgun

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Acer Aspire 5 (A515-58M) — відеоогдяд нового сімейства ноутбуків для роботи, навчання та грання

На правах реклами

Нові Acer Aspire 5 — це крута робоча конячка з сучасними компонентами та потужним процесором, який впорається з купою задач і без проблем дозволить пограти в ігри та просто добре провести час з ноутбуком. Великий асортимент з різними конфігураціями дозволяє вибрати відповідну модель під конкретні запити та бюджет.

Acer Aspire 5

Пропонуємо вам ознайомитись з відеооглядом нової лінійки ноутбуків Aspire 5.

Основні характеристики:

  • Дисплей: 14, 15 та 17 дюймів.
  • Матриця: TN та IPS;
  • Роздільна здатність: WUXGA 1980x1200 (16:10), FHD 1920 x 1080 (16:9) або QHD 2560x1440 (16:9).
  • Колірне покриття: NTSC 45% та sRGB 100%.
  • Яскравість екрана: 250 ніт.
  • Процесори AMD: Ryzen 7 7730U / Ryzen 5 7530U / Ryzen 3 7330U.
  • Процесори Intel: Core i7-1355U / Core i5-1335U / Core i3-1315U / Core i3-1305U.
  • Графіка: AMD Radeon Graphic, Intel Iris Xe або NVIDIA GeForce RTX 2050 (4GB).
  • Оперативна пам'ять: до 32 ГБ, LPDDR5.
  • Комунікації: Wi-Fi 6E (2,4/5/6), Bluetooth 5.1.
  • SSD: до 1 ТБ (PCIe Gen4).
  • Особливості: USB 3.2 Type-A (2шт), HDMI 2.1, Thunderbolt 4, звук DTS Audio, Wi-Fi 6E, сенсорний екран (опціонально), біла підсвітка клавіатури (опціонально).

Більш детально ознайомитися з ноутбуками Acer Aspire 5 (A515-58M) можна на офіційному сайті виробника.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Вивчаємо систему охолодження від невипущеного флагмана GeForce RTX 40-ї серії

Ентузіасти з Китаю вирішили докладно ознайомитись із системою охолодження, якою Nvidia планувала оснастити флагманську відеокарту Ada Lovelace. Згідно з неофіційною інформацією, цей кулер повинна була отримати модель GeForce RTX 4090 Ti на повноцінному кристалі AD102, однак «зелені» скасували її випуск.

GeForce RTX

Відеокарта з такою системою охолодження зайняла б у системному блоці відразу чотири слоти розширення. Мабуть, найцікавішою особливістю невипущеного пристрою можна назвати розташування друкованої плати. При установці в комп'ютер PCB відеокарти буде розташована паралельно «материнці», а конектор PCI Express x16, судячи з усього, планувалося розмістити на дочірній платі.

GeForce RTX

Також цікавим є спосіб підключення додаткового живлення. На торці знаходиться роз'єм 12VHPWR, від якого до плати відеокарти підведено чотири сигнальні дроти та дві мідні шини. Що стосується самого радіатора, то крім випарної камери він містить 22 теплові трубки. Для його обдування Nvidia планувала використовувати одразу три вентилятори, а не два, як в інших відеокарт Founders Edition.

GeForce RTXGeForce RTX

Джерело:
Goofish

Обговорити в форумі (коментарів: 32)