Nintendo випустить ігрову консоль наступного покоління у другій половині 2024 року

Компанія Nintendo близька до релізу наступниці ігрової консолі Switch, повідомляє портал VideoGamesChronicles. Комплекти для розробників вже розіслано головним партнерам фірми, а пересічні геймери зможуть придбати пристрій у другій половині наступного року. На той час Nintendo має зробити достатньо пристроїв, щоб уникнути дефіциту консолі в день старту продажів, як це було з PlayStation 5 та Xbox Series X/S.

Switch

Про «начинку» наступниці Nintendo Switch, на жаль, інформації не надходило. Деякі джерела стверджують, що японці віддадуть перевагу РК-дисплею замість OLED, при цьому багато хто впевнений, що новинку можна буде використовувати в портативному режимі, як і попередницю. Фізичні копії ігор поставлятимуться на своєрідних картриджах. Крім того, без відповіді залишається питання щодо зворотної сумісності зі Switch. Ці подробиці ми дізнаємося ближче до офіційного анонсу консолі.

Нагадаємо, Nintendo Switch дебютувала навесні 2017-го та наразі розійшлася тиражем понад 125 мільйонів пристроїв. В її основі лежить однокристальна система Nvidia Tegra X1 у конфігурації із чотирма ARM-ядрами Cortex-A57, чотирма Cortex-A53 та графічним модулем Maxwell із 256 ядрами CUDA. Оснащення також включає 4 ГБ пам'яті LPDDR4 та вбудований накопичувач об'ємом 32 або 64 ГБ.

Обговорити в форумі (коментарів: 46)

Опубліковано 14-хвилинну демонстрацію Fort Solis

Наближається дата виходу трилера Fort Solis у науково-фантастичному сеттингу. Це спільний проєкт європейських студій Fallen Leaf та Black Drakkar Games. Гра стала відомою завдяки тому, що до озвучення залучені актори Трой Бейкер та Артур Кларк (голос Артура Моргана з Red Dead Redemption).

У новому відеоролику від IGN демонструється початок гри. Герой проникає в марсіанську шахтарську базу Fort Solis. Тут він оглядає порожні коридори та житлові відсіки. Герой має з'ясувати причини зникнення людей. Для цього потрібно взаємодіяти з оточенням та комп'ютерами. У грі багато аудіо- та відеозаписів, які розкриють деталі подій, що відбулися. Ситуація поступово розпалюватиметься. І герой має пережити страшну ніч.

Поки що Fort Solis виглядає як простенька пригода чи «симулятор ходіння», але з крутою графікою та кінематографічною постановкою.

Реліз Fort Solis заплановано на 22 серпня. Гра буде доступна на PC та PlayStation 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Intel представила мобільні відеоадаптери Arc A570M та A530M

Без зайвого шуму Intel доповнила лінійку 3D-прискорювачів Arc Alchemist двома відеоадаптерами для ноутбуків: Arc A570M та A530M. Основні характеристики обох новинок вже опубліковані на сайті чипмейкера, а програмна підтримка була реалізована в останньому оновленні пакета драйверів.

Intel Arc

Відеоадаптери Intel Arc A570M та A530M відповідно отримали 16 та 12 Xe-ядер, що відповідає 2048 та 1536 блокам FP32, а також 128-розрядну шину пам'яті. Обсяг буфера GDDR6 у старшої моделі становить 8 Гбайт, а у молодшої він може дорівнювати 4 або 8 ГБ. Для обох новинок характерна паспортна частота GPU 1300 МГц. Рівень TGP у моделі Arc A570M може бути налаштований у діапазоні від 75 до 95 Вт, а в Arc A530M — від 65 до 95 Вт. У ролі інтерфейсу підключення виступають вісім ліній PCI-E 4.0.

Intel Arc

Щодо термінів виходу перших пристроїв із графікою Intel Arc A570M та A530M на цей момент інформації не надходило.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Чутки: на Gamescom покажуть робочу версію S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Xbox планує великий стенд на ігровій виставці Gamescom 2023. Також очікується багато анонсів та демонстрацій різних ігрових проєктів. Згідно з чутками головними іграми Xbox на виставці будуть S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl та нова Forza Motorsport. При цьому S.T.A.L.K.E.R. 2 не просто покажуть у вигляді якихось роликів та демонстрацій, на виставці можна буде пограти у робочий білд гри. А значить на нас чекає багато нової інформації від журналістів та блогерів, які зможуть особисто випробувати гру.

Попри складні обставини та війну, студія GSC Game World планувала випустити S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl до кінця 2022 року. Хоча було багато чуток, що гра далека від готовності. Негатива додав і витік раннього білда. Але тепер можна сподіватись, що проєкт виходить на фінішну пряму.

Виставка Gamescom пройде з 23 по 27 серпня у Кельні.

Джерело:
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Lenovo працює над портативною ігровою консоллю Legion Go

Дедалі більше виробників вирішує випробувати сили на ринку портативних ігрових систем. Найближчим часом власний пристрій представить компанія Lenovo, повідомляє портал Windows Central. Новинка отримала назву Legion Go, оснащена 8-дюймовим екраном та базується на платформі AMD Phoenix, тобто використовує процесори Ryzen 7040 або Ryzen Z1.

Lenovo Legion Play
Lenovo Legion Play

Інші характеристики Legion Go, на жаль, поки що залишаються невідомі. Втім, це не завадило закордонним колегам призначити її на роль найближчого суперника ASUS ROG Ally. Обидва пристрої використовують комбінацію x86-ядер Zen 4 та графіки RDNA 3-го покоління, а в ролі штатної операційної системи виступає Windows 11.

Варто додати, що Lenovo вже експериментувала із мобільними ігровими консолями. У 2021 році вона представила Legion Play під управлінням ОС Android, але далі прототипу її розробка не пішла. Legion Go, ймовірно, багато в чому успадкує дизайн від невипущеного пристрою. Хай там як, лишилося дочекатися офіційного анонсу.

Lenovo Legion Play

Джерела:
Windows Central
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 8)