Gigabyte представила низькопрофільну версію GeForce RTX 4060

Gigabyte Technology надала офіційний статус відеокарті GeForce RTX 4060 OC Low Profile, про яку ми розповідали минулого місяця. Відмінною рисою цієї моделі є низькопрофільне виконання. Також можна відзначити заводський розгін, систему охолодження із трьома вентиляторами та довжину 182 мм.

GeForce RTX 4060

У системному блоці відеокарта Gigabyte GeForce RTX 4060 OC Low Profile займе два слоти розширення. В задній частині у неї розпаяний 8-контактний роз'єм додаткового живлення, а набір відеовиходів включає по два HDMI 2.1a та DisplayPort 1.4a. Частота boost-режиму графічного процесора збільшена з еталонних 2460 МГц до 2475 МГц.

GeForce RTX 4060

Більш детальна інформація про відеокарту Gigabyte GeForce RTX 4060 OC Low Profile доступна на сайті виробника. До продажу, згідно з доступною інформацією, вона надійде до кінця цього місяця. Рекомендовану ціну буде оголошено ближче до релізу.

GeForce RTX 4060

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Чутки: до сімейства AMD Navi 4X не входять графічні процесори high-end рівня

Не встигла AMD випустити сімейство графічних процесорів Navi 3X у повному складі, як в Мережі почали з'являтися перші подробиці про їхніх наступників. Повідомляється, що лінійка GPU Navi 4X з архітектурою RDNA 4-го покоління не отримає рішень high-end рівня. У чомусь вона нагадуватиме сімейства Polaris та Navi 1X, які хоч і не могли змагатися з топовими графічними чипами Nvidia, але у своєму сегменті виявилися досить непоганим продуктом.

AMD
Сімейство графічних процесорів AMD Navi 3X. Джерело VideoCardz

Справедливо відзначити, що AMD вже у цьому поколінні залишила без відповіді топовий графічний процесор «зелених». Відеокарта Radeon RX 7900 XTX (Navi 31) офіційно позиціюється як суперник GeForce RTX 4080 (AD103), тоді як флагманська GeForce RTX 4090 на базі чипа Nvidia AD102 не має прямого аналога з боку «червоних».

Офіційна презентація відеокарт на базі архітектури AMD RDNA 4-го покоління має відбутися наступного року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 64)