Новий патч серйозно покращив продуктивність Remnant 2

Днями розробники з Gunfire Games випустили велике оновлення для бойовика Remnant 2. Це одна з найкращих ігор останнього місяця, яка швидко здобула популярність у Steam. Вона також відома високими системними вимогами. Remnant 2 базується на рушії Unreal Engine 5. І навіть на флагманській відеокарті GeForce RTX 4090 потрібно було включати масштабування DLSS, щоб отримати продуктивність понад 60 к/с.

У свіжому оновленні покращено загальну продуктивність та стабільність гри. Високодеталізовані тіні винесені в окремий пункт меню. Розробники утиліти для бенчмаркінгу CapFrameX поділилися своїми тестами. На GeForce RTX 4090 у роздільній здатності 3840x1600 з активним DLSS Quality середня частота кадрів зросла приблизно на 20%. А в режимі без DLSS прискорення сягнуло 40%! І тепер власники флагманських відеокарт Nvidia можуть грати у нативному 4K без додаткового масштабування.

Також апдейт вносить багато змін до балансу та ігрового процесу, виправлено багато дрібних помилок. Повний опис змін наведено на офіційному сайті Gunfire Games.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Baldur's Gate 3 увійшла до числа найпопулярніших ігор Steam

Рольова гра Baldur's Gate 3 від Larian Studios стартувала 3 серпня та одразу здобула шалену популярність. За три дні з моменту релізу піковий онлайн гри вже досяг позначки 712 тисяч гравців. У Baldur's Gate 3 зараз більше гравців, ніж у Dota 2. Гра за популярністю поступається тільки Counter-Strike: Global Offensive.

Згідно зі статистикою сайту Steamdb гра вже увійшла до ТОП-10 найкращих ігор Steam за весь час. При цьому перші чотири місця належать чисто багатокористувацьким іграм. Серед сюжетних ігор перше місце (і п'яте в загальному рейтингу) у Cyberpunk 2077 із 1,05 мільйоном одночасних гравців, друге місце в Elden Ring із 953 тисячами гравців, після чого йде Hogwarts Legacy з 879 тисячами гравців, а потім Baldur's Gate 3 зі своїми 712 тисячами (9 місце у загальному рейтингу).

6 вересня гра вийде на консолі Sony PlayStation, до кінця року гру мають адаптувати для Xbox Series. Зараз в українському Steam гру можна придбати за 899 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 53)

Частота процесорів Intel Meteor Lake перевищить 5 ГГц

Наприкінці року Intel представить процесори сімейства Meteor Lake з багаточиповою компоновкою. На честь запуску нової архітектури планується великий захід під назвою «Intel On». Згідно з попередніми даними, починаючи з цієї архітектури, Intel перейде на нові позначення процесорів Core Ultra. Нове покоління стартує у мобільному сегменті та пізніше з'явиться у десктопному сегменті.

Відповідно до нових інсайдів всі процесори Intel Core Ultra 1-го покоління матимуть тактову частоту 5 ГГц і вище. Процесори Core Ultra 7 (раніше Core i7) досягатимуть 5 ГГц для однопотокового навантаження, а Core Ultra 9 (раніше Core i9) працюватимуть при 5 ГГц у багатопотоковому режимі.

Також відомо, що у максимальній конфігурації Meteor Lake отримають 6 P-Core та 8 E-Core. Продуктивні ядра P-Cores використовуватимуть базову архітектуру Redwood Cove, а енергоефективні ядра E-Cores — архітектуру Crestmont. Процесори будуть вироблятися за технологією Intel 4, блок графіки iGPU буде вироблятися на конвеєрі TSMC за технологією 5 нм. Meteor Lake підтримуватимуть пам'ять LPDDR5X-7467 та DDR5-5200.

Наразі Intel випускає мобільний процесор Core i9-13900H з аналогічною конфігурацією ядер 6+8 при частотах до 5,4 ГГц. Це стало можливим завдяки оптимізованій версії архітектури Alder Lake 2-го покоління та техпроцесу Intel 7. Тобто по частотах нове покоління не принесе явного прогресу. Але поява перших продуктів на абсолютно новому техпроцесі Intel 4 говорить про хороший потенціал для оптимізації та подальшого підвищення частот. Основний приріст продуктивності очікується за рахунок нової архітектури. Також майбутні процесори отримають потужну графіку на новій архітектурі Intel Xe-LPG із частотою від 2 до 2,4 ГГц.

Перші продуктивні ноутбуки на базі Intel Meteor Lake мають бути представлені наприкінці року.

Джерело:
Wccftech.com

Обговорити в форумі (коментарів: 21)