Стали відомі учасники українського павільйону Gamescom 2023

Цього року на виставці Gamescom, яка проходитиме з 23 по 27 серпня у Кельні, буде окремий український павільйон. Він розміститься на площі 100 м² у бізнес-зоні одного з холів. В його рамках низка відомих вітчизняних студій, а також компанії-стартапи та інді-розробники продемонструють свої проєкти та сервіси міжнародній спільноті.

«Мета українського павільйону — показати високий рівень досягнень української ігрової індустрії, продемонструвати інноваційні вітчизняні розробки, підтримати імідж України та залучити профільні інвестиції у галузь з боку міжнародних партнерів.», — розповідають організатори українського павільйону. Наразі до ініціативи приєдналося понад 15 компаній, розробників та сервісів, але відбір учасників триває. Подати заявку можна у цій формі.

Список компаній, які вже заявлені до участі в роботі українського павільйону:

  • Організатори: VG Entertainment, Games Gathering, GDBAY;
  • Студії-розробники ігор: GSC Game World, Frogwares, Frag Lab, Fishing Planet, 4A Games, Tatem Games, Red Beat, Room 8 Group, Farom Studio, Bini Games, PlayToMax, Plazma Studio;
  • Сервісні компанії та платформи: Postmodern.ua, Drope.me, Values Value;
  • Комунікаційний партнер: Games Branding;
  • Технічний партнер: AMD;
  • Організація бізнес-нетворкінгу: MeetToMatch.
Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Intel припиняє випуск низки комп'ютерів NUC із процесорами Tiger Lake та Alder Lake

Минулого місяця Intel оголосила про плани згорнути бізнес із випуску комп'ютерів NUC (Next Unit of Computing), переклавши виробництво подібних систем на плечі партнерів, зокрема ASUS. Тепер чипмейкер почав активно скорочувати свій асортимент. Цього тижня Intel повідомила замовників про плани відправити «на пенсію» низку комп'ютерів на базі процесорів Tiger Lake та Alder Lake, тобто досить нових систем.

Intel NUC

Йдеться про міні-комп'ютери NUC 12 Enthusiast, а також еталонні платформи для ноутбуків NUC X15 Laptop Kit й NUC P14E Laptop. У деяких з них можна зустріти дискретні відеоприскорювачі Arc A-серії, а платформа NUC X15 Laptop Kit взагалі вийшла лише рік тому. Можливість оформити замовлення на них у клієнтів Intel є до наступної п'ятниці, 18 серпня, а остання партія буде відвантажена восьмого вересня цього року.

Intel NUCIntel NUCIntel NUC

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

AMD показала Radeon RX 7900 XTX та Ryzen 7 7800X3D у версії Starfield Limited Edition

У рамках партнерства з Bethesda компанія AMD не лише допомагає оптимізувати Starfield, але й підготувала обмежену серію Radeon RX 7900 XTX та Ryzen 7 7800X3D. Відеокарта та процесор отримали відмітку Starfield Limited Edition й будуть випущені тиражем всього 500 екземплярів. У вільний продаж новинки не надійдуть. Натомість AMD розіграє їх під час різних заходів та конкурсів.

AMD Starfield

Відеокарта AMD Radeon RX 7900 XTX Starfield Limited Edition є еталонною моделлю з унікальним оформленням системи охолодження. Вона отримала білий кожух із червоними, синіми, жовтими та помаранчевими елементами. Аналогічне оформлення має підсилювальна пластина. За технічними характеристиками новинка повністю ідентична еталонній Radeon RX 7900 XTX.

В той самий час процесор AMD Ryzen 7 7800X3D Starfield Limited Edition відрізнятиметься від звичайної версії лише коробкою з оформленням у дусі Starfield, включаючи логотип гри. Усередині упаковки звичайнісінький Ryzen 7 7800X3D без якогось додаткового маркування.

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Відбувся анонс Quake II Remaster

На шоу QuakeCon 2023 відбувся анонс перевидання легендарного шутера Quake II. Оновлена версія від Nightdive Studios отримає покращені текстури, освітлення та візуальні ефекти, доопрацьований ШІ та якісніший звук. Гра підтримуватиме сучасні надширокі монітори. При цьому Quake II збереже загальну стилістику оригінальної версії та саундтрек від Sonic Mayhem. Цікаво, що кілька років тому вийшло перевидання Quake II RTX із трасуванням променів. У новій версії ця технологія не використовується.

У грі буде одиночний та спільний режими проходження. Передбачено локальний кооператив із розділеним екраном. Ну і звичайно буде мережева гра, включаючи підтримку ботів для офлайн- та онлайн-режимів. Передбачено можливість кросплатформної гри. До перевидання включено всі оригінальні карти та набір нових додаткових рівнів Call of the Machine.

Quake 2 Remaster вже доступна на PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 та Nintendo Switch. Також гра доступна у сервісі Xbox Game Pass.

Обговорити в форумі (коментарів: 28)