Чутки: на старті в Modern Warfare 3 будуть лише оновлені мультиплеєрні карти з Modern Warfare 2

Навколо нової частини Call of Duty з самого початку було багато дивних чуток. Ще минулого року відомий журналіст Джейсон Шрайєр писав, що Activision пропустить 2023 рік та не випускатиме нову Call of Duty. Нібито компанія вирішила відійти від стратегії щорічного конвеєра для підвищення якості ігор. Потім з'явилися чутки щодо сюжетного аддону Modern Warfare 2 й набору нових карт для мережевих режимів. Але вже цього року інсайдери почали писати про повноцінну Call of Duty: Modern Warfare 3. Днями відбувся офіційний анонс, а 17 серпня обіцяють повну демонстрацію гри.

Наразі з'явилися дивні чутки відносно багатокористувацької частини гри. Нібито у мультиплеєрі на старті будуть лише карти з оригінальної Modern Warfare 2 2009 року. Це оновлені та покращені версії класичних карт:

  • Afghan;
  • Derail;
  • Estate;
  • Favela;
  • Highrise;
  • Invasion;
  • Karachi;
  • Quarry;
  • Rundown;
  • Rust;
  • Scrapyard;
  • Skidrow;
  • Sub Base;
  • Terminal;
  • Underpass;
  • Wasteland.

Такий набір карт може стати до вподоби старим фанатам. Але це натякає, що нова частина розроблялася в поспіху й нового контенту в ній буде вкрай мало. Відомо, що розблоковану зброю, оперативників та інші елементи із сучасної Modern Warfare 2 можна буде додати до Modern Warfare 3. Поки що гра виглядає як якась надбудова та доповнення до минулої частини. При цьому Activision продаватиме Modern Warfare 3 по 70 доларів.

Реліз нової Modern Warfare 3 очікується 10 листопада цього року. Перше бета-тестування стартує на початку жовтня ексклюзивно на консолях PlayStation 5 та PlayStation 4. З 12 по 16 жовтня очікується відкрите бета-тестування на всіх платформах.

Джерело:
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

MSI готує білі відеокарти GeForce RTX 4060/4070 Ventus 2X

Компанія MSI розширить свій модельний ряд відеокарт Nvidia. За попередньою інформацією, MSI готує до виходу GeForce RTX 4060 і GeForce RTX 4070 з лінійки Ventus 2X, але в нетиповому для них білому кольорі. Це бюджетна лінійка відеокарт із двома вентиляторами, тому вартість таких версій повинна не сильно відрізнятись від стандартних чорних GeForce RTX Ventus 2X.

З'явилися перші зображення та характеристики молодшої відеокарти MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X White 8G OC. Це невелика відеокарта завдовжки 20 см і завтовшки 41 мм. Система охолодження використовує кілька теплових трубок і два великі вентилятори. Задня частина накрита білою захисною пластиною. У відеокарти три порти DisplayPort і один HDMI.

За своїми технічними характеристиками новинка не відрізняється від GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black 8G OC. Обидві вони використовують чип AD107 із 3072 потоковими процесорами. Є невеликий заводський розгін — середній Boost Clock підвищений до 2505 МГц. На борту 8 ГБ пам'яті GDDR6 17 Гбіт/с.

Терміни запуску білих відеокарт GeForce RTX Ventus поки що не визначені. Але можна очікувати, що офіційний анонс GeForce RTX 4060 Ventus 2X White відбудеться вже днями.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

AMD випустила процесори Ryzen 7 7840S та Ryzen 5 7640S ексклюзивно для Lenovo

У сімействі гібридних процесорів AMD Phoenix чергове поповнення. Чипмейкер підготував моделі Ryzen 7 7840S та Ryzen 5 7640S, призначені для використання ексклюзивно в ноутбуках Lenovo. Зустріти їх можна буде, наприклад, у лептопах Yoga Air 14S та Yoga Slim 7 Gen 8, які вже доступні для покупки в Європі та Китаї.

AMD Phoenix

За технічними характеристиками вищезазначені процесори близькі до звичайних AMD Ryzen 7 7840U та Ryzen 5 7640U. Старший чип отримав 8 ядер Zen 4 із підтримкою технології SMT, 16 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня, графічний блок Radeon 780M та працює на частоті від 3,3 до 5,1 ГГц. Молодший «камінь» має 6 ядер Zen 4 з технологією SMT, 16 Мбайт L3-кешу, графіку Radeon 760M та працює на 3,5-4,9 ГГц.

AMD Phoenix

Мабуть, головною відмінністю AMD Ryzen 7 7840S та Ryzen 5 7640S від випущених раніше аналогів є конструктивне виконання FP8 замість FP7, втім для кінцевого користувача це неважливо. Закордонні колеги також припускають, що AMD могла налаштувати рівні енергоспоживання відповідно до побажань Lenovo. У лептопах компанію новим представникам сімейства AMD Phoenix складе оперативна пам'ять LPDDR5X-6400.

AMD Phoenix

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Арабські розробники масово скуповують прискорювачі Nvidia

Останнім часом ми часто пишемо про перегони у сфері ШІ та масові закупівлі обладнання для цієї сфери. Нещодавно пройшла новина, що китайські інтернет-гіганти вже уклали контракти на постачання прискорювачів Nvidia на загальну суму до п'яти мільярдів доларів. Тепер фінансові джерела інформують, що активні закупівлі розпочинають розробники із Саудівської Аравії. Представники цієї країни вже замовили партію із трьох тисяч прискорювачів Nvidia H100, середня ринкова ціна яких становить 40 тисяч доларів. У країні вже розгорнуті великі обчислювальні системи з прискорювачами A100. У планах організація суперкомп'ютерів на базі суперчіпів Grace Hopper. Відомо, що Саудівська Аравія активно залучає до праці китайських розробників ШІ.

Також відомо про великі контракти компаній з ОАЕ. Розробники з цієї країни створюють власну мовну генеративну модель ШІ під назвою Falcon. Перша версія цього ШІ тренувалася на прискорювачах Nvidia A100, тепер у планах розгортання системи з кількох тисяч сучасних H100.

Джерело:
Financial Times

Обговорити в форумі (коментарів: 37)

Графічний процесор AMD Navi 4C дивує своєю складністю

Від неофіційних джерел надходять нові подробиці про графічні процесори AMD RDNA 4-го покоління. Нещодавно з'явилася інформація, що «червоні» вирішили згорнути роботу над топовими GPU Navi 4X. Одному з таких відеоядер було надано кодове ім'я Navi 4C, при цьому в ньому планувалося об'єднати більше десятка окремих кристалів. Нагадаємо, що актуальний Navi 31, основа карт Radeon RX 7900 XT/XTX, налічує сім мікросхем.

AMD Radeon

Автор YouTube-каналу Moore's Law Is Dead поділився зображенням, на якому показано структуру графічного процесора AMD Navi 4C. У ньому планувалося об'єднати три види чиплетів: MID (Multimedia and I/O Die), що відповідає за роботу мультимедіа-функцій та зовнішніх інтерфейсів, AID (Active Interposer Die), що виступає в ролі мосту, а також SED (Shader Engine Die), в яких розміщено обчислювальні блоки GPU. Для створення такого «бутерброда» планувалося використовувати технологію TSMC COW-V TSV (Chip-On-Wafer).

AMD Navi 4C

Варто додати, що загальні особливості подібних багаточипових GPU компанія AMD описувала в патенті «Укладання кристалів для модульних паралельних процесорів» (Die stacking for modular parallel processors). Ознайомитися з ним можна за посиланням.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Опубліковано системні вимоги Armored Core VI Fires of Rubicon

Напередодні виходу Armored Core VI на сторінці Steam з'явилися системні вимоги гри. Це новий хардкорний екшен від студії FromSoftware, який покликаний відродити стару серію про бойових мехів. Гра запропонує видовищні та складні битви, а також тонку систему прокачування та налаштування своєї бойової машини.

Згідно із заявленими вимогами, запустити гру можна буде на слабких ПК зі старими відеокартами. Навіть у рекомендованих вимогах вказані «пенсіонери» GeForce GTX 1060 6GB та AMD Radeon RX 590. Вимоги до процесора серйозніші, рекомендуються моделі не слабші за Core i7-4790K і Ryzen 7 1800X. Гра підтримуватиме DirectX 12. Для встановлення потрібно 60 ГБ вільного місця на диску.

Мінімальна конфігурація:

  • OC: 64 біт Windows 10;
  • процесор: Intel Core i7-4790K, Core i5-8400 або AMD Ryzen 7 1800X та Ryzen 5 2600;
  • оперативна пам'ять: 12 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 1650 або Radeon RX 480 4GB;
  • DirectX 12;
  • 45 ГБ для встановлення.

Рекомендована конфігурація:

  • OC: 64 біт Windows 10;
  • процесор: Intel Core i7-7700K, Core i5-10400 або AMD Ryzen 7 2700X та Ryzen 5 3600;
  • оперативна пам'ять: 12 ГБ;
  • відеокарта: GeForce GTX 1060 6GB, Radeon RX 590 8GB або Intel Arc A750;
  • DirectX 12;
  • 45 ГБ для встановлення.

Гра також підтримує трасування променів, і для такого режиму будуть потрібні потужніші графічні карти. Мінімальні вимоги  — GeForce RTX 2060 6GB або Radeon RX 6600. Рекомендується для трасування GeForce GTX 2070, Radeon RX 6650 XT або Intel Arc A770 16GB.

Armored Core VI Fires of Rubicon виходить 25 серпня на платформах PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S та Xbox One. В українському Steam гру можна замовити за 1799 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Inno3D випустила білу GeForce RTX 4070 із прихованим роз'ємом живлення

Компанія Inno3D представила нову модель лінійки GeForce RTX 4070. Вона виділяється білим кольором кожуха та наявністю особливого роз'єму живлення, який дозволяє приховати кабель всередині корпусу.

Відеокарта Inno3D GeForce RTX 4070 Twin X2 OC White має габарити 250 x 118 x 42 мм. Радіатор із п'ятьма тепловими трубками обдувається двома вентиляторами діаметром 88 мм.

Корпус кулера та бекплейт виконані у білому кольорі.

Зі зворотного боку під засувкою акуратно захований стандартний 8-контактний роз'єм живлення.

Відеокарта використовує чип AD104 із 5880 потоковими ядрами CUDA. Передбачено невеликий заводський розгін. Частота Boost Clock підвищена з 2475 МГц на 2505 МГц. Характеристики пам'яті стандартні — використано 12 ГБ GDDR6X зі швидкістю 21 Гбіт/с.

Джерело:
Inno3D

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Вийшов кросплатформовий тест 3DMark Solar Bay для оцінки продуктивності трасування променів

Компанія UL Solution повідомила про доступність кросплатформового бенчмарку 3DMark Solar Bay. Він дозволить оцінити, наскільки добре справляються із трасуванням променів персональні комп'ютери з Windows, а також гаджети під керуванням операційної системи Android. Бенчмарк виконаний на базі графічного API Vulkan 1.1 та під час тестування задіює реалістичні віддзеркалення, створені за допомогою трасування променів.

3DMark Solar Bay

Бенчмарк 3DMark Solar Bay менш вимогливий, ніж випущені раніше 3DMark Port Royal та Speed ​​Way, що робить його відмінним інструментом для тестування мобільних пристроїв, на кшталт смартфонів. Наприклад, закордонні колеги порівняли продуктивність Samsung Galaxy S23 Ultra та відеокарти GeForce RTX 4090 — ігровий флагман Nvidia виявився у 24,5 раза потужнішим.

3DMark Solar Bay

Крім тесту графічного процесора 3DMark Solar Bay містить вбудований стрес-тест. Він циклічно відтворює демо-сцену протягом 20 хвилин, а потім виводить графік, що показує, як змінювалася продуктивність під час випробувань. Ця функція може бути корисною, наприклад, для оцінки швидкодії мобільних пристроїв під час тривалих ігрових сесій.

3DMark Solar Bay

Бенчмарк 3DMark Solar Bay доступний на персональних комп'ютерах у сервісах Steam, Epic Games Store та безпосередньо від UL Solutions. На Android його можна завантажити через Google Play.

Джерела:
UL Solutions
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Assassins Creed Mirage вийде раніше озвученої дати

Компанія Ubisoft оголосила нову дату виходу гри Assassins Creed Mirage. Раніше проєкт обіцяли випустити 12 жовтня, нова дата релізу — 5 жовтня.

Наступна частина відомої серії розповість про юність Басіма, який є одним із персонажів Assassin's Creed Valhalla. Події будуть розвиватися в середньовічному Багдаді, і вся гра по атмосфері буде ближче до першої частини. Основні відмінності Mirage від Valhalla у більш компактній карті та у продуманішому стелсі. Проходження нової гри займе до 24 годин, що помітно нижче за тривалість попередніх частин. За попередньою заявою до гри навіть не планують великих DLC. Загалом це цілком логічно, були чутки, що Mirage спочатку мала стати доповненням для Valhalla, але проєкт виходить як самостійна гра.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)