ASRock підтвердила, що процесори Intel Raptor Lake-S Refresh вийдуть у жовтні

На відміну від Intel, яка все ще не поспішає розкривати подробиці про чипи Raptor Lake-S Refresh, її партнери відкрито говорять про реліз нових CPU. Зокрема, компанія ASRock опублікувала в китайській соціальній мережі Weibo статтю, де розповіла про ключові особливості процесорів Core 14-го покоління для настільних ПК, а також підтвердила терміни виходу.

Intel

Для наших постійних читачів опублікована інформація не стане сюрпризом. До продажу перші чипи Raptor Lake-S Refresh надійдуть у жовтні, а використовувати їх можна буде з випущеними раніше платами LGA1700 (за умови оновлення прошивки UEFI). Для нових процесорів заявлено штатну підтримку оперативної пам'яті DDR5-6400 замість DDR5-5600 в актуальних CPU Raptor Lake-S. У своєму матеріалі ASRock також згадує, що однопотокова швидкодія у нових процесорів повинна зрости на 4-8%, а приріст багатопотокової продуктивності становитиме 8-15%.

ASRock
Материнські плати ASRock LGA1700 отримали позначку «Next Gen CPU Ready»

Офіційна презентація процесорів Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) для настільних ПК має відбутися на конференції Intel Innovation 2023 у другій половині вересня.

Джерело:
ITHome

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Intel виплатить Tower Semiconductor неустойку у розмірі $353 мільйонів

Корпорація Intel не змогла укласти угоду про купівлю ізраїльського виробника мікросхем Tower Semiconductor. Процесорному гіганту не вдалося вчасно отримати схвалення антимонопольних органів, що привело до зриву угоди. Що цікаво, головні перешкоди на шляху до поглинання Tower Semiconductor надійшли від Китаю. Водночас самі акціонери ізраїльської фірми схвалили угоду ще навесні минулого року.

Intel

Intel вирішила не продовжувати терміни погодження та домовилася з Tower Semiconductor про скасування угоди. Тепер вона має виплатити ізраїльському чипмейкеру як неустойку 353 мільйони доларів. Нагадуємо, що про наміри купити Tower Semiconductor корпорація оголосила ще в лютому 2022-го. Ця угода мала посилити позиції Intel на ринку контрактного виробництва напівпровідників та оцінювалася в суму $5,4 млрд.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Intel випустила SDK XeSS 1.2

Компанія Intel продовжує покращувати свою технологію XeSS (Xe Super Sampling) для масштабування зображення на відеокартах Arc. Черговим етапом розвитку технології стала поява XeSS версії 1.2.0.13 та випуск відповідного SDK, до якого входить набір інструментів розробки, керівництва та приклади з впровадження технології.

В описі згадується оптимізація продуктивності, підвищення стабільності та підтримка динамічного масштабування роздільної здатності. Intel XeSS 1.2 забезпечує зворотну сумісність із попередніми версіями XeSS 1.0 та 1.1. Технологія, як і раніше, поширюється із закритим вихідним кодом, хоча XeSS можна ввімкнути також на відеокартах AMD та Nvidia.

У Ratchet and Clank: Rift Apart є масштабування XeSS версії 1.2.0.10. Але практичної реалізації останньої версії XeSS 1.2.0.13 в іграх поки що немає. Загалом технологію підтримує вже понад 50 ігор, серед яких Cyberpunk 2077, Dying Light 2 Stay Human, Diablo IV, Hogwarts Legacy та багато інших хітів.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Zotac представила лінійку міні-комп'ютерів на чипах Intel Core 13-го покоління

Zotac Technology представила оновлену лінійку міні-комп'ютерів Zbox. Всього компанія підготувала до випуску п'ять нових моделей, виконаних на основі процесорів Intel Core 13-го покоління (Raptor Lake). Топові міні-ПК при цьому можуть похвалитися дискретною графікою Nvidia GeForce RTX 40-ї серії.

Zotac

Оновлений десктоп Zotac Magnus One виконаний у корпусі з габаритами 265,5x126x249 мм, поєднує процесор Intel Core i7-13700 (16 ядер/24 потоки) та відеокарту GeForce RTX 4070. Пристрій підтримує встановлення двох модулів оперативної пам'яті, 2,5-дюймового накопичувача з інтерфейсом SATA 6 Гбіт/с та двох NVMe SSD формату M.2, а за живлення відповідає «платиновий» БЖ номіналом 500 Вт.

Zotac

У новому Zotac Zbox Magnus (EN374070C) використовується зв'язка процесора Core i7-13700HX (16 ядер/24 потоки) та відеоадаптера GeForce RTX 4070 Laptop. Цей міні-ПК примітний габаритами всього 210×203×62,2 мм, підтримує встановлення двох модулів пам'яті SO-DIMM DDR5 та пари твердотілих накопичувачів M.2.

Zotac

Що стосується оновлених неттопів Zbox C-серії, їх «фішкою» є пасивна система охолодження. У моделях CI669 nano, CI649 nano та CI629 nano відповідно використані процесори Core i7-1355U (10 ядер/12 потоків), Core i5-1335U (10 ядер/12 потоків) та Core i3-1315U (6 ядер/8 потоків). Міні-ПК виконані в корпусі 204×129×68 мм, отримали два слоти під модулі оперативної пам'яті SO-DIMM DDR5, а для накопичувачів передбачено роз'єм M.2 та порт SATA 6 Гбіт/с.

Рекомендовані ціни новинок будуть оголошені пізніше. Більш детальна інформація про «начинку» доступна на сайті Zotac.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Nvidia збільшує постачання мобільних GPU Ada Lovelace на шкоду виробництву настільних відеокарт

Від азійських джерел надходять повідомлення про наміри Nvidia скоротити постачання графічних процесорів Ada Lovelace для настільних відеокарт. Ці GPU будуть відвантажені виробникам ігрових ноутбуків, які відзначають зростання попиту на дані пристрої. В першу чергу це зачепить відеоядра для 3D-прискорювачів класу GeForce RTX 4060 та RTX 4070.

Ринок відеокарт для настільних комп'ютерів знаходиться у досить стійкому стані, тому Nvidia не збільшує виробничі потужності, а просто перерозподіляє постачання графічних процесорів на користь виробників ноутбуків. Особливо високий попит на такі пристрої зараз спостерігається в Китаї.

Хай там як, це означає що відбудеться скорочення поставок відеокарт для настільних ПК. Обмежена пропозиція дозволить довше утримувати роздрібні ціни на високому рівні, не турбуючись про додаткові знижки. Варто додати, що AMD тим часом готується вивести на ринок моделі Radeon RX 7800 та RX 7700 XT. Офіційна презентація новинок має відбутися на виставці Gamescom 2023 наприкінці цього місяця.

Джерело:
TechSpot

Обговорити в форумі (коментарів: 52)

Незабаром стартує бета-тестування Mortal Kombat 1

Студія NetherRealm нагадала про старт бета-тестування файтингу Mortal Kombat 1, випустивши спеціальний трейлер. У короткому видовищному ролику показано бійців, які будуть доступні під час бета-тесту. Це Кенші, Кітана, Лю Кан, Саб-Зіро та інші.

У бета-версії можна буде грати в мережеві бої 1v1 і в режим «Вежа». Бета-тестування буде доступне тільки тим, хто зробив попереднє замовлення. Пройде тестування в період з 18 по 21 серпня лише на консолях PlayStation 5 та Xbox Series.

Повна версія гри виходить 19 вересня на PC, PlayStation 5, Xbox Series та Nintendo Switch. В українському Steam стандартне видання Mortal Kombat 1 можна придбати за 1849 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)