Nvidia планує поставити 550 тисяч процесорів H100 у 2023 році

Графічні процесори Nvidia є основними пристроями навчання і забезпечення роботи штучного інтелекту. Вибухове зростання ШІ призвело до високого попиту на спеціалізовані процесори Nvidia H100. Великі компанії масово скуповують ці та старіші процесори для розгортання великих обчислювальних центрів під ШІ. До кінця поточного фінансового року компанія планує поставити 550 тисяч прискорювачів H100. За середньої ринкової вартості 40 тисяч доларів це забезпечить загальний дохід у 22 мільярди доларів. Але ще є урізані версії H100 під назвою H800 спеціально для китайського ринку, і вони вже продаються по $70 тисяч. Тож до кінця року Nvidia може отримати до $25 мільярдів чи навіть більше.

Зараз попит на дані пристрої дуже великий, і обмежують Nvidia лише можливості TSMC щодо випуску відповідних чипів. Аналітики прогнозують стабільне зростання попиту протягом найближчих років. Згідно з їхніми прогнозами, Nvidia може заробити на процесорах для ШІ до 300 мільярдів доларів до 2027 року.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Знайомимося з портативною ігровою консоллю Lenovo Legion Go

Ми вже розповідали, що компанія Lenovo найближчим часом випустить портативну ігрову систему Legion Go. Офіційної презентації чекати залишилося зовсім недовго. У Мережі вже доступні перші зображення нового пристрою.

Lenovo Legion Go

Lenovo Legion Go отримає 8-дюймовий екран, а головною «фішкою» новинки можна назвати контролери, що від'єднуються. Завдяки цьому її можна буде використовувати як звичайний планшет, нехай і з порівняно великою товщиною корпусу. У самих маніпуляторах можна знайти риси ASUS ROG Ally та Steam Deck.

Lenovo Legion Go

Якщо говорити про «начинку», то в основу Legion Go ляже гібридний процесор AMD Phoenix. Точна модель поки не називається, але у «червоних» є окрема лінійка чипів для мобільних ігрових систем. Оснащення новинки Lenovo також включає слот для карт пам'яті MicroSD, два порти USB Type-C та 3,5-мм аудіогніздо. У ролі штатної ОС виступить Windows 11.

Lenovo Legion Go

Враховуючи, що зображення Lenovo Legion Go вже опинилися у вільному доступі, офіційна презентація пристрою не забариться.

Джерело:
WindowsReport

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Скоро стартує бета-тестування Skull and Bones

Компанія Ubisoft нагадала про гру Skull and Bones, випустивши новий трейлер на честь запуску закритого бета-тестування. Воно пройде на платформі PC серед користувачів Ubisoft Connect з 25 по 28 серпня.

Skull and Bones — це багатокористувацький піратський екшен про морські битви у великому відкритому світі. В рамках тесту нам дозволять дослідити частину ігрового світу вздовж африканського узбережжя, де можна буде воювати та грабувати інші кораблі, підвищуючи свою репутацію та рівень багатства.

Також Ubisoft представила системні вимоги бета-версії гри.

Мінімальна конфігурація (1080p 30 fps):

  • OC: Windows 10;
  • Процесор: Intel Core i7-4790K або AMD Ryzen 5 1600;
  • Оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce GTX 1060 або Radeon RX 570;
  • 65 ГБ для встановлення на SSD.

Рекомендована конфігурація (1080p 60 fps):

  • OC: Windows 10/Windows 11;
  • Процесор: Intel Core i7-8700K або AMD Ryzen 5 3600;
  • Оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 2070 або Radeon RX 5700 XT;
  • 65 ГБ для встановлення на SSD.

Рекомендована конфігурація (1440p 60 fps):

  • OC: Windows 10/Windows 11;
  • Процесор: Intel Core i7-9700K або AMD Ryzen 5 5600X;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 3070 або Radeon RX 6800;
  • 65 ГБ для встановлення на SSD.

Рекомендована конфігурація (4K 60 fps):

  • OC: Windows 10/Windows 11;
  • Процесор: Intel Core i5-11600K або AMD Ryzen 5 5600X;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 3080 або Radeon RX 6800 XT;
  • 65 ГБ для встановлення на SSD.

Подати заявку на участь у бета-тесті можна через офіційний сайт.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX — 96-ядерний процесор для робочих станцій

В найближчому майбутньому AMD доповнить асортимент як ігрових відеокарт, так і процесорів для робочих станцій. Один з нових «камінців», а саме флагманський Ryzen Threadripper Pro 7995WX напередодні відзначився в онлайн-базі тестового пакета Geekbench, заодно розкривши низку технічних характеристик.

Ryzen Threadripper

AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX був протестований у складі робочої станції HP Z6 нового покоління. Цей процесор може похвалитися одразу 96 ядрами Zen 4 з підтримкою технології SMT, 384 мегабайтами кеш-пам'яті третього рівня та, згідно з показаннями бенчмарку, працював на частоті до 5,14 ГГц. Номінальний показник 7,97 ГГц, зрозуміло, є помилкою. Компанію новому процесору склали 512 Гбайт оперативної пам'яті DDR5.

Ryzen Threadripper

Результат Ryzen Threadripper Pro 7995WX у тесті Geekbench 5.5 становив 2095/81408 балів (Single/Multi-Core). Це приблизно на 26%/49% краще за показники 64-ядерного Ryzen Threadripper Pro 5995WX з архітектурою Zen 3. Більш детальна інформація про продуктивність нових чипів AMD Ryzen Threadripper Pro стане доступною після офіційного анонсу.

У продаж процесори Ryzen Threadripper Pro на архітектурі Zen 4, якщо вірити партнерам AMD, надійдуть до кінця кварталу.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Starfield пішла на золото, гра вийде без затримок

Компанія Bethesda Softworks офіційно оголосила, що рольова гра Starfield пішла на золото. Це означає, що стартувала підготовка до релізу та розпочато випуск фізичних версій гри. На консолях Xbox Series попереднє завантаження буде доступне з 17 серпня, а на PC — з 30 серпня.

Bethesda Game Studios вперше за 25 років представить новий ігровий всесвіт. Starfield запропонує масштабну космічну подорож із великою свободою. Особливістю гри буде поєднання фантастики з певним реалізмом, і щодо гри навіть озвучується визначення «NASA-punk».

Реліз гри намічено на 6 вересня, але покупці преміальних версій зможуть розпочати грати на п'ять днів раніше. В українському Steam стандартну версію гри можна придбати за 1699 грн, а Starfield Premium Edition продається за 2499 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 54)

AMD представить нові відеокарти наступного тижня

У Мережі вже неодноразово виринала інформація про плани AMD представити найближчим часом нові відеокарти Radeon RX 7000-ї серії. Щобільше компанія PowerColor передчасно опублікувала матеріали, присвячені моделі Radeon RX 7800 XT Red Devil, тим самим розкривши характеристики ще одного представника сімейства Navi 3X. Хай там як, чекати на офіційний анонс залишилося зовсім недовго — він стане частиною ігрової виставки Gamescom 2023. Цю інформацію підтвердив керівник підрозділу AMD Radeon Скотт Херкелман (Scott Herkelman).

Radeon RX 7800 XT

Презентація AMD стартує 25 серпня о 18:00 за київським часом. Список продуктів, які будуть анонсовані під час заходу, компанія не розголошує. Згідно з доступною інформацією, можна розраховувати на анонс двох моделей 3D-прискорювачів: Radeon RX 7800 XT та RX 7700 XT. Основою обох новинок має стати графічний процесор AMD Navi 32, який «засвітився» ще на початку літа.

Виставка Gamescom 2023 пройде з 23 по 27 серпня у німецькому Кельні. Цього року організатори влаштують окремий український павільйон, де будуть присутні відомі вітчизняні студії, стартапи та інді-розробники. Крім того, очікується жива демонстрація багатоочікуваного шутера S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)