Sony представила контролер PlayStation Portal з ціною від $200

Компанія Sony розкрила нові подробиці про Project Q — просунутий контролер для ігрової консолі PlayStation 5. Пристрій отримав назву PlayStation Portal та надійде в продаж до кінця цього року за рекомендованою ціною $200/€220 (США/Європа). Відразу зазначимо, що новинка не є самостійним гаджетом та працюватиме лише разом зі стаціонарною приставкою.

PlayStation Portal

Зовнішність та функціональні можливості PlayStation Portal багато в чому успадкував від контролера DualSense. Головним компонентом пристрою є 8-дюймовий РК-екран з роздільною здатністю Full HD та частотою оновлення 60 Гц, на який можна транслювати ігровий процес через локальну мережу за допомогою функції PlayStation Remote Play. Для цього в PlayStation Portal передбачено бездротовий модуль Wi-Fi. Оснащення просунутого контролера також включає 3,5 мм аудіороз'єм.

Більше інформації про PlayStation Portal японці оприлюднять у найближчому майбутньому.

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

AMD активно готується до презентації нових відеокарт RDNA 3-го покоління

Цієї п'ятниці на виставці Gamescom 2023 пройде захід AMD Gaming Festival. «Червоні» не поспішають розкривати його детальну програму, проте головною подією має стати презентація нових відеокарт з архітектурою RDNA 3-го покоління. AMD вже почала підігрівати інтерес відвідувачів Gamescom 2023, натякаючи, що 26 серпня на стендах можна буде особисто ознайомитись із новими 3D-прискорювачами.

AMD Radeon

Вважається, що анонс відеокарт відбудеться під час презентації за участю керівника підрозділу AMD Radeon Скотта Херкелмана (Scott Herkelman). Вона розпочнеться у п'ятницю, 25 серпня, о 18:00 за київським часом. Від «червоних» очікують анонсу двох нових моделей: Radeon RX 7700 XT та Radeon RX 7800 XT. Обидві новинки будуть побудовані на базі графічного процесора AMD Navi 32.

AMD Radeon

Специфікації відеокарти Radeon RX 7800 XT вже були розкриті завдяки компанії PowerColor. Ця модель отримає 60 блоків Compute Units (або 3840 потокових процесорів), 64 мегабайти Infinity Cache та буфер GDDR6 об'ємом 16 Гбайт із 256-розрядною шиною. Що стосується Radeon RX 7700 XT, то наразі відомо, що вона оснащується 12 гігабайтами пам'яті GDDR6 зі 192-розрядним інтерфейсом.

AMD Radeon

Джерела:
VideoCardz
Cowcotland

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

З'явилася велика демонстрація гри RoboCop: Rogue City

На виставці Gamescom показали демонстрацію ігрового процесу бойовика RoboCop: Rogue City. Портал IGN опублікував відповідне 16-хвилинне відео. У ролику герой запобігає пограбуванню банку та розбирається з бандитами на вулицях.

Гру не можна назвати динамічною та красивою, але завдяки дизайну та музиці непогано передається оригінальна атмосфера. Це проєкт студії Teyon, творців Terminator: Resistance. І минула гра теж виглядала дуже слабко, але після релізу стала несподіваним хітом.

Спочатку вихід гри планували на вересень цього року, але за чутками видавець Nacon затримає її до листопада.

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Головні прем'єри та анонси першого дня Gamescom 2023

Стартувала велика ігрова виставка Gamescom. Перший день розпочався із масштабного шоу Opening Night Live, в рамках якого показали трейлери багатьох головних хітів цієї осені, а також презентували нові ігри. Деякі з них ми відзначили в окремих новинах, а тепер підіб'ємо загальні підсумки.

Серед найбільш вражаючих трейлерів шоу був кінематографічний ролик Starfield. Відео атмосферне та душевне, хоча не дає жодного уявлення про гру.

CD Projekt Red показала трейлер, який знайомить зі змінами ігрового процесу в оновленій версії Cyberpunk 2077.

Також нас порадували черговим кривавим трейлером файтингу Mortal Kombat 1. Але останнім часом такі відео виходять регулярно.

Компанія Ubisoft показала нові трейлери своїх головних проєктів найближчої осені — це Assassin Creed Mirage та The Crew Motorfest.

Bandai Namco та FromSoftware порадували новим трейлером Armored Core VI Fires of Rubicon. Це екшен про видовищні битви мехів з хардкорним ігровим процесом на кшталт Dark Souls. Гра надійде у продаж уже 25 серпня.

Bandai Namco готує до релізу файтинг Tekken 8. Гру планують випустити 26 січня наступного року.

Crimson Desert — ще один проєкт від азійських розробників. Гра створюється командою, відомою за MMO Black Desert. Тепер студія Pearl Abyss створює масштабну одиночну RPG із просунутою бойовою системою та великим світом.

Корейська компанія Nexon незабаром запустить лутер-шутер First Descendent. Це фантастичний шутер із прокачуванням на рушії Unreal Engine 5, який орієнтований на кооперативне проходження у команді з чотирьох гравців.

На шоу показали новий яскравий трейлер Black Myth Wu Kong. Це китайський екшен за мотивами класичного твору «Подорож на Захід». Гра підкуповує незвичайною східною стилістикою та красивою графікою.

Представлено новий трейлер шутера про пограбування Payday 3.

Анонсовано гру Little Nightmares 3. Візуально вона нагадує минулі частини, але тепер у ній буде кооператив на двох гравців.

Серед інших анонсів — кооперативний екшен Killing Floor 3. Гра отримала похмурий атмосферний трейлер, але ігрові кадри поки що не показали. Очікується, що це буде типовий Killing Floor, але з більш сучасною графікою.

Компанія Quantic Dream, окрім розробки, тепер займається виданням невеликих оригінальних проєктів. На Opening Night Live компанія показала трейлери ігор Under the Waves та Dustborn.

Завершилося шоу спілкуванням із Семом Лейком та показом нового трейлера Alan Wake 2. Чесно кажучи, у короткому відео вкрай мало ігрових кадрів, і трейлер не дає жодної нової інформації. Саму гру нещодавно перенесли на 27 жовтня.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

be quiet! анонсувала системи охолодження Dark Rock Pro 5 та Dark Rock Elite

Німецька компанія be quiet! привезла на виставку Gamescom 2023, що зараз проходить у Кельні, зразки нових систем охолодження. У найближчі кілька місяців вендор виведе на ринок моделі Dark Rock Pro 5 та Dark Rock Elite.

be quiet!

CPU-кулер Dark Rock Pro 5 успадкує найкращі риси свого попередника. У ньому компанія використовуватиме два вентилятори Silent Wings, а також вбудований перемикач швидкості «вертушок», що дозволить вибирати між продуктивністю охолодження і тишею. Модель Dark Rock Elite розрахована на геймерів. Вона також оснащується вентиляторами Silent Wings та перемикачем швидкості, при цьому вендор передбачив ARGB-підсвічування.

Детальні специфікації систем охолодження be quiet! Dark Rock Pro 5 та Dark Rock Elite будуть оголошені пізніше. У продаж вони мають надійти ближче до кінця жовтня.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Samsung випускає флагманський монітор Odyssey Neo G9 з роздільною здатністю 7680x2160 та підтримкою DisplayPort 2.1

Samsung Electronics надала статус серійного продукту флагманському ігровому монітору Odyssey Neo G9 (G95NC). Формальний анонс цієї моделі відбувся на виставці CES 2023. Південнокорейський гігант обіцяє найближчим часом запустити прийом попередніх замовлень, щоправда, рекомендовану ціну пристрою розкривати не поспішає. Європейським геймерам, судячи з інформації Geizhals, він обійдеться приблизно у €2600.

Samsung Odyssey Neo G9

Монітор Samsung Odyssey Neo G9 (G95NC) виконаний на базі 57-дюймової матриці з роздільною здатністю 7680x2160 пікселів, підсвічуванням Quantum Mini-LED, піковою яскравістю 1000 кд/м², радіусом кривизни 1000 мм, частотою оновлення 240 Гц та часом відгуку 1 мс (від сірого до сірого). Пристрій може похвалитися сертифікацією DisplayHDR 1000, підтримкою AMD FreeSync Premium Pro, а також портами HDMI 2.1 та DisplayPort 2.1. Додамо, що стандарт DP 2.1 на сьогодні підтримується лише відеокартами Radeon RX 7000-ї серії.

Samsung Odyssey Neo G9

Крім того, Samsung нагадала про вихід 55-дюймової моделі Odyssey Ark (G97NC). Цей монітор має роздільну здатність 3840x2160 пікселів, радіус кривизни 1000 мм, частоту оновлення 165 Гц, час відгуку 1 мс та підтримує AMD FreeSync Premium Pro. Особливість новинки криється у вбудованому KVM-перемикачі та можливості виведення зображення одразу від чотирьох джерел. Попередні замовлення на Odyssey Ark (G97NC) стартують наступного місяця.

Odyssey Ark

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Новий трейлер та попередні огляди Mortal Kombat 1

На Gamescom глядачів порадували новим видовищним трейлером файтингу Mortal Kombat 1. У відео показані криваві та брутальні битви за участю Шао Кана, Сіндел та Райдена.

Нова гра є перезапуском серії. Події відбуваються у переродженому всесвіті, створеному богом вогню Лю Каном. У грі будуть нові режими, оновлена бойова система та нові фаталіті.

Великі ігрові портали опублікували попередні огляди гри. Журналістам гра подобається, особливо новий режим «Вторгнення», який пропонує дослідження карти, протиборство фракцій, прокачування та збір ресурсів.

Цей ігровий режим підтримуватиметься регулярними сезонними оновленнями.

Гра виходить 19 вересня на PC, PlayStation 5, Xbox Series та Nintendo Switch. В українському Steam стандартне видання Mortal Kombat 1 можна придбати за 1849 грн, але Premium Edition з додатковими бійцями та раннім доступом коштує 2599 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Activision показала проходження сюжетної місії з Call of Duty: Modern Warfare III

На виставці Gamescom 2023 представили відео з проходженням сюжетної місії «Операція 627» із Call of Duty: Modern Warfare III. У ролику показано потайне проникнення у в'язницю біля морського узбережжя, яке в результаті закінчується масовими та видовищними перестрілками.

Відомо, що у Call of Duty: Modern Warfare III буде звичайний режим і варіативний режим проходження, де гравці отримають певну свободу для потайного або відкритого проходження. Також розробники обіцяють великий зомбі-режим із найбільшою за всю історію гри картою.

А ось щодо мережевих режимів є багато неприємних чуток, що у грі буде мало нового контенту. Згідно з чутками гра отримає ремейк мережевих карт із класичної Modern Warfare 2 і лише кілька нових локацій. Офіційна демонстрація мультиплеєра запланована на 5 жовтня.

Реліз Call of Duty: Modern Warfare III заплановано на 10 листопада поточного року. Гра виходить на PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One та Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

ASUS підготувала три ігрові монітори ROG Swift з OLED-матрицями

На виставці Gamescom 2023 компанія ASUS також презентувала трійцю ігрових моніторів ROG Swift на основі матриць OLED. Йдеться про моделі ROG Swift OLED PG32UCDM, ROG Swift OLED PG34WCDM та ROG Swift OLED PG49WCD зі співвідношенням сторін 16:9, 21:9 та 32:9 відповідно.

ASUS ROG Swift OLED

Монітор ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM базується на 32-дюймовій панелі з роздільною здатністю 3840x2160 пікселів, частотою оновлення 240 Гц та часом відгуку 0,03 мс (від сірого до сірого). З особливостей новинки вендор виділяє пікову яскравість 1000 кд/м², просунуту систему охолодження, вбудований KVM-перемикач й широкі можливості підключення, включаючи DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 та USB Type-C. До продажу новинка надійде у першому кварталі 2024-го.

ASUS ROG Swift OLED

ASUS ROG Swift OLED PG34WCDM отримав 34-дюймову вигнуту матрицю з роздільною здатністю 3440x1440 пікселів та радіусом кривизни 800 мм. Для цієї моделі теж заявлена частота оновлення 240 Гц й час відгуку 0,03 мс, проте пікова яскравість становить 1300 кд/м². Також відзначається сертифікація DisplayHDR True Black 400, потужне охолодження, сумісність із G-Sync, наявність KVM-перемикача та хаба USB 3.2. Набір відеовходів ідентичний вищеописаної моделі. Реліз заплановано на перший квартал наступного року.

ASUS ROG Swift OLED

Модель ASUS ROG Swift OLED PG49WCD виконана на основі 49-дюймової вигнутої панелі з роздільною здатністю 5120х1440 пікселів та радіусом кривизни 1800 мм. Новинка має частоту оновлення 144 Гц, час відгуку 0,03 мс та пікову яскравість 1000 кд/м². Є KVM-перемикач, хаб USB 3.2, просунута система охолодження, відеовходи HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 та USB Type-C. У продаж цей монітор надійде у жовтні, рекомендована ціна розпочинатиметься з позначки 1499 доларів.

ASUS ROG Swift OLED

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Bethesda показала кінематографічний трейлер Starfield

В рамках першого дня Gamescom 2023 було показано новий SGI-трейлер гри Starfield із живими акторами. У невеликому кінематографічному ролику автори чудово передали відчуття великої пригоди та експедиції до незвіданих закутків космосу.

Загалом гравцям не розповіли нічого нового щодо проєкту, але ми ще можемо побачити нові відео та демонстрації до закінчення Gamescom.

Це перший за багато років проєкт від Bethesda Game Studios в абсолютно новому всесвіті. Розробники обіцяють масштабну космічну пригоду в унікальному науково-фантастичному стилі, який вони називають NASA-punk.

Гра виходить 6 вересня на PC та Xbox Series X/S, а також буде доступна у сервісі Game Pass.

Обговорити в форумі (коментарів: 88)

Нові трейлери Cyberpunk 2077: Phantom Liberty показують зміни в ігровому процесі та нові технології

Компанія CD Projekt Red показала на Gamescom 2023 новий трейлер самостійного доповнення Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Це не просто нова сюжетна історія, яка розширює світ Cyberpunk 2077, а серйозне оновлення для базової гри.

З виходом доповнення базову гру буде оновлено до версії 2.0. У Cyberpunk 2077: Phantom Liberty з'явиться новий район Dog Town, буде перероблено систему розвитку та перків, покращено систему роботи поліції, буде новий транспорт та багато інших змін.

Також компанія Nvidia представила відео, в якому показано нову технологію масштабування з реконструкцією променів DLSS 3.5. Cyberpunk 2077: Phantom Liberty стане першою грою із цією технологією.

Виходить Cyberpunk 2077: Phantom Liberty 26 вересня. В українському Steam доповнення можна придбати за 649 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)