GOG Galaxy тепер доступний українською мовою

Компанія CD Projekt з нагоди Дня незалежності України випустила оновлену версію лаунчера GOG Galaxy з українською мовою. Це перший крок на шляху до повної української локалізації платформи GOG.com. Поляки також нагадують про розпродаж «Зроблено в Україні», в рамках якого зі знижкою можна придбати ігри від вітчизняних студій. Аналогічна акція зараз проходить і в Steam.

GOG

«Запропонувати нашій українській спільноті персоналізований досвід GOG Galaxy — це те, що приносить нам величезну радість. Ми цілеспрямовано доклали зусиль, щоб випустити його в такий знаменний день, як святкування незалежності України, щоб продемонструвати нашу підтримку всім нашим українським гравцям», — розповідає CD Projekt.

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Опубліковано новий геймплейний трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Українська студія GSC Game World представила у рамках виставки Gamescom 2023 геймплейний трейлер багатоочікуваного шутера S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Водночас розробники підтвердили перенесення виходу гри на перший квартал 2024 року. Раніше гру планувалося випустити до кінця 2023-го.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

У свіжому трейлері GSC Game World демонструє багато кадрів ігрового процесу. Геймерам показують кілька локацій, зброю, битви з людьми та монстрами, а також взаємодію з аномаліями та все це супроводжується непоганою графікою. Нагадуємо, що в основі S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl лежить рушій Unreal Engine 5. З попередніми системними вимогами можна ознайомитись за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 91)

MSI очікує, що чипи Intel Raptor Lake-S Refresh в середньому будуть на 3% швидше за попередників

Корпорація Intel не поспішає розкривати подробиці про настільні чипи Core 14-го покоління, відомі під кодовим ім'ям Raptor Lake-S Refresh. Замість процесорного гіганта це роблять його партнери. Зокрема компанія MSI допустила витік слайдів, на яких розкриваються головні особливості трійці дебютних CPU Raptor Lake-S Refresh.

Raptor Lake-S Refresh

Для наших читачів опублікована інформація не стане сюрпризом. Процесори Intel Core 14-го покоління для настільних ПК не отримають якихось архітектурних покращень щодо CPU Core 13-го покоління та випускаються за тією ж технологією Intel 7. У середньому нові «камінці», згідно з оцінками MSI, будуть на 3% швидше за попередників. Винятком стане Core i7-14700K, у якого багатопотокова продуктивність зросте на 17% порівняно з Core i7-13700K завдяки додатковим енергоефективним ядрам.

Raptor Lake-S Refresh

Офіційна презентація чипів Core 14-го покоління має відбутися в другій половині вересня на конференції Intel Innovation. За традицією першими до продажу надійдуть CPU із розблокованим множником. Їх можна буде придбати починаючи з жовтня. Процесори Raptor Lake-S Refresh підтримуватимуться материнськими платами LGA1700 після оновлення прошивки UEFI.

Raptor Lake-S Refresh

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Epic Games запускає нову програму для залучення ігрових ексклюзивів

З моменту запуску свого ігрового магазину Epic Games намагається заохотити розробників до ексклюзивних релізів нових проєктів. Однією з важливих переваг майданчика Epic Games Store є низька комісія в 12% замість 30% у Steam. Тому спочатку багато компаній охоче йшли на ексклюзивні угоди тривалістю до року, і серед них були такі гіганти як Ubisoft і Square Enix. Однак ця ексклюзивність не принесла істотного виграшу в доходах, оскільки аудиторія активних користувачів Epic Games Store значно менша від спільноти Steam.

Тепер запущено нову програму Epic First Run із ще вигіднішими умовами. Якщо видавці погоджуються зробити гру ексклюзивною для Epic Games Store протягом шести місяців, вони отримають 100 відсотків доходів протягом цього періоду. Це кардинальний хід, який може залучити нові ексклюзиви, що підштовхне до розширення аудиторії користувачів.

Зазначимо, що Epic Games також починає активно вкладатись у підтримку розробки та власний видавничий напрямок. Цієї осені виходить гра Alan Wake 2 від Remedy Entertainment, яка частково профінансована Epic, і проєкт буде ексклюзивом їхнього магазину. Раніше в Epic Games Store вийшло перевидання Alan Wake Remastered, і гра залишається ексклюзивом вже протягом двох років.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Новий рекорд: квартальний виторг Nvidia досяг $13,5 млрд

Величезний попит на прискорювачі штучного інтелекту дозволив Nvidia встановити новий рекорд квартального виторгу. За підсумками попередніх трьох місяців він досяг $13,5 мільярдів. Це вдвічі більше за показники аналогічного періоду 2022-го, при цьому чистий прибуток корпорації за останній рік зріс відразу на 843% — до 6,1 мільярда доларів.

Хуанг

У минулому кварталі ключовим напрямком бізнесу Nvidia були продажі прискорювачів для центрів обробки даних. Відповідний підрозділ приніс «зеленим» $10,3 млрд виторгу, покращивши торішній показник на 171%. Ігровий напрямок тим часом приніс чипмейкеру $2,49 млрд (+21% щодо аналогічного періоду 2022-го). Як бачимо, виробництво GPU для відеокарт GeForce RTX має дедалі менший вплив на доходи Nvidia.

Nvidia

Що стосується інших сфер бізнесу Nvidia, то професійна графіка принесла «зеленим» $379 мільйонів (-24%) виторгу, автомобільний підрозділ прозвітував про $253 млн (+15%), а на продажах OEM-продукції компанія отримала $66 мільйонів (-53%). Згідно з прогнозами, поточний квартал Nvidia завершить із рекордним виторгом близько $16 мільярдів.

Джерело:
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl перенесли на 2024 рік, але поки що неофіційно

Численні чутки про можливе перенесення релізу довгоочікуваного S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl можуть виявитися вірними. Журналісти звернули увагу, що в одному з наборів для преси вказано реліз у першому кварталі 2024 року. Раніше гру обіцяли випустити у грудні цього року.

Розробники з компанії GSC Game World зараз демонструють на виставці Gamescom 2023 демоверсію гри. І відгуки тих, хто зміг у неї пограти, є суперечливими. Багато хто відзначає наявність технічних проблем. Це може бути ще одним натяком на потенційне перенесення.

Також у рамках виставки Євген Григорович дав інтерв'ю відомому ігровому порталу IGN, в якому про дату виходу та перенесення нічого не було сказано. Тому прямого офіційного підтвердження ще немає.

Очевидно, що розробники опинилися у важкій ситуації через війну, тому немає нічого дивного у затримках. І навряд чи варто розраховувати на вихід гри до кінця року.

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Microsoft Paint у майбутньому може отримати ШІ для генерації зображень

Microsoft планує додати нові функції на базі технологій штучного інтелекту до операційної системи Windows 11. Компанія експериментує з різними функціями та тим, як їх можна впровадити у додатки. Насамперед йдеться про плани впровадження генеративного ШІ до програми Paint під Windows 11. Це дозволить створювати малюнки на основі текстового опису. Нова функція буде заснована на тій самій технології ШІ, що і Bing Image Creator. У програмі з'явиться кнопка Magic Paint та бічне поле для введення опису.

Також розробники експериментують з іншими додатками, зокрема, з новими функціями для «Фотографії», «Камера» та «Ножиці». На фотографіях можна буде ідентифікувати людей або об'єкти, а потім вирізати та вставляти їх в інші області. Що стосується «Ножиць» і «Камери», то в них ймовірно з'явиться технологія оптичного розпізнавання символів (OCR). Це дозволить кожному додатку ідентифікувати текст на фотографіях та зображеннях, що спростить роботу з цією інформацією. Деякі нові функції вимагатимуть спеціальний нейронний прискорювач NPU, а деякі працюватимуть на звичайному CPU.

Всі напрацювання ШІ для додатків під Windows 11 поки що знаходяться на початковій стадії. Це експеримент, і не факт, що ми побачимо оновлення з ШІ найближчими днями. Але з чуток наступна Windows, яка може з'явитися вже у 2024 році, отримає серйозну інтеграцію ШІ.

Джерело:
Windows Central

Обговорити в форумі (коментарів: 4)