Технологія AMD FidelityFX Super Resolution 3 з генерацією кадрів дебютує наступного місяця

Під час презентації відеокарт Radeon RX 7700/7800 XT представники AMD також розкрили подробиці про функцію HYPR-RX та технологію FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3). Вперше про них ми почули ще у листопаді минулого року. Сьогодні компанія розкрила орієнтовні терміни виходу.

AMD FSR 3

AMD FidelityFX Super Resolution 3 є прямою відповіддю «червоних» на Nvidia DLSS 3. Обидві технології відповідають за покращення плавності геймплею шляхом інтерполяції кадрів. Свій механізм генерації кадрів компанія назвала AMD Fluid Motion Frames, докладніше про принципи роботи нової технології розповідалося на GDC 2023.

AMD FSR 3AMD FSR 3

Мабуть, головною перевагою AMD FSR 3 над DLSS 3 є широка підтримка — використовувати її можна буде і на відеокартах GeForce. Щобільше AMD планує відкрити вихідний код технології у рамках ініціативи GPUOpen. Першими іграми з FSR 3 стануть Forspoken та Immortals of Aveum, які обзаведуться її підтримкою наступного місяця. AMD працює над розширенням цього списку та, наприклад, незабаром випустить плагін для Unreal Engine 5.

AMD FSR 3AMD FSR 3

AMD HYPR-RX

AMD HYPR-RX є набором технологій, покликаних підвищити ігрову швидкодію «червоних» відеокарт: Radeon Super Resolution, Radeon Anti-Lag+ та Radeon Boost. Всі вони вже доступні у графічному драйвері. Функція HYPR-RX повинна об'єднати ці технології, дозволяючи підвищити ігрову швидкодію буквально в один клік. Вона стане доступною у свіжому драйвері Radeon Adrenalin, який виходить шостого вересня.

AMD HYPR-RX

У майбутньому до набору HYPR-RX планується додати механізм AMD Fluid Motion Frames. Завдяки цьому власники відеокарт AMD Radeon зможуть підвищити плавність геймплею навіть тих проєктів, де не реалізовано FSR 3. Заявлено підтримку ігор на базі графічних API DirectX 11 і 12. Механізм Fluid Motion Frames стане частиною пакета HYPR-RX у першому кварталі наступного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

AMD офіційно представила відеокарти Radeon RX 7700 XT та Radeon RX 7800 XT

Сімейство відеокарт AMD RDNA 3-го покоління сьогодні офіційно поповнилося моделями Radeon RX 7700 XT та Radeon RX 7800 XT. Обидві новинки виконані на базі графічного процесора Navi 32, розраховані на 1440p-геймінг та надійдуть у продаж шостого вересня за ціною від $449 та $499 відповідно.

AMD Radeon

Відеокарта AMD Radeon RX 7800 XT отримала повноцінний варіант GPU Navi 32. У її арсеналі є 60 блоків Compute Units або 3840 потокових процесорів, 64 мегабайти Infinity Cache та буфер GDDR6 об'ємом 16 Гбайт з 256-розрядною шиною. Частотна формула GPU має вигляд 2124/2430 МГц (Game/Boost Clock), а штатний показник Total Board Power (TBP) складає 263 Вт.

AMD Radeon

Найближчим суперником Radeon RX 7800 XT з боку «зелених», на думку AMD, є GeForce RTX 4070. У середньому «червона» новинка демонструє на 3,5% найкращу ігрову швидкодію в роздільній здатності 1440p. Всі ці заяви ще доведеться підтвердити або спростувати під час незалежних тестів.

AMD Radeon

Модель Radeon RX 7700 XT використовує урізаний варіант Navi 32. Ця відеокарта отримала 54 блоки Compute Units або 3456 потокових процесорів, 48 мегабайтів Infinity Cache, 192-бітну шину пам'яті та буфер GDDR6 об'ємом 12 Гбайт. Для новинки характерна частотна формула 2171/2544 МГц, пропускна здатність відеопам'яті 432 Гбайт/с та 245-ватний рівень TBP.

AMD Radeon

У власних тестах AMD відеокарта Radeon RX 7700 XT в середньому виявилася на 12% швидше за GeForce RTX 4060 Ti 16GB у роздільній здатності 1440p. Більш детальна інформація про продуктивність новинки стане доступною у незалежних оглядах.

AMD Radeon

Обговорити в форумі (коментарів: 73)

MSI пропонує тимчасове вирішення проблеми «синього екрану» на системах із платами LGA1700

Micro-Star International відреагувала на скарги власників системних плат MSI LGA1700, які стикаються з «синім екраном» у Windows 11. Разом із Microsoft компанія зараз працює над усуненням цієї проблеми, а поки що рекомендує звернутися до тимчасового рішення.

BSOD

BSOD з помилкою «UNSUPPORTED_PROCESSOR» почав з'являтися після встановлення оновлення KB5029351 для Windows 11. Ця проблема спостерігається на комп'ютерах материнськими платами MSI з логікою Intel 600-/700-ї серії, на яких встановлена остання прошивка UEFI з підтримкою чипів Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh).

Microsoft вже перестала розповсюджувати оновлення KB5029351 на вищезгаданих системах. Однак якщо проблема не вирішиться штатними засобами Windows 11, то MSI рекомендує встановити стару прошивку UEFI, після чого видалити злощасний апдейт вручну.

Джерело:
MSI

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Успішно стартувала гра Armored Core VI Fires of Rubicon

У продаж надійшов екшен про бойових мехів Armored Core VI Fires of Rubicon від студії FromSoftware. Це відродження старої серії, яке за сумісництвом є м'яким перезапуском. Розробники використовували під час створення гри досвід роботи над серією Dark Souls. І хоча за стилем та атмосферою це зовсім інший проєкт, перші гравці вже відзначають високу складність та неймовірно напружені битви з босами.

На честь релізу видавець Bandai Namco презентував видовищний трейлер за участю відомого актора Карла Урбана.

Гра отримала добрі оцінки від профільної преси. На Metacriric у неї 87 балів, а деякі видання ставлять максимальний бал. У Steam гравці також нахвалюють проєкт. Серед іншого відзначають хорошу оптимізацію, хоча графіка у грі явно не видатна. Негативних відгуків майже немає, середня оцінка дуже позитивна. З моменту релізу гра вже досягла показника 129 тисяч одночасних гравців Steam, а на Twitch зібрала 164 тисячі глядачів. Під час вихідних ці показники можуть бути ще вищими. Зважаючи на це, гра стане одним із головних бойовиків року.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

В Epic Games Store дарують Homeworld: Deserts of Kharak

В ігровому магазині Epic Games Store запустили нову роздачу. На цей раз можна безплатно отримати стратегію Homeworld: Deserts of Kharak. Гра вийшла у 2016 році, але є сюжетним приквелом до дилогії Homeworld. До речі, нещодавно в Epic Games Store також роздавали перевидання Homeworld Remastered Collection. Так що користувачі мають можливість безплатно зібрати всі ігри серії.

Гру можна додати на свій акаунт Epic Games до 31 серпня.

Еталонні Radeon RX 7800 XT та RX 7700 XT отримали кулер з двома вентиляторами

Напередодні офіційного анонсу компанія AMD розкрила дизайн еталонних відеокарт Radeon RX 7700 XT та Radeon RX 7800 XT. Обидві новинки отримали систему охолодження з парою вентиляторів та займуть у системному блоці два слоти розширення. На торці у них розпаяно два 8-контактні роз'єми додаткового живлення.

AMD

Специфікації Radeon RX 7800 XT були розкриті на початку місяця компанією PowerColor. Вона базується на графічному чипі AMD Navi 32 у конфігурації з 60 блоками Compute Units або 3840 потоковими процесорами, 64 мегабайтами Infinity Cache та 256-бітною шиною пам'яті, через яку GPU взаємодіє з 16 гігабайтами GDDR6. Модель Radeon RX 7700 XT отримає урізану версію Navi 32 (точна конфігурація поки невідома) та 12 Гбайт пам'яті GDDR6 зі 192-розрядною шиною.

AMD
Графічний процесор AMD Navi 32

Офіційна презентація відеокарт Radeon RX 7700 XT та Radeon RX 7800 XT має відбутися вже цього вечора в рамках виставки Gamescom 2023. Очікується, що «червоні» також поділяться свіжою інформацією про технології FSR 3 та HYPR-RX, які були анонсовані ще в листопаді 2022-го.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 52)