Radeon RX 7800 XT та Radeon RX 7700 XT — останні відеокарти в лінійці AMD RDNA 3

Компанія AMD на виставці Gamescom 2023 офіційно анонсувала дві відеокарти середнього класу на архітектурі RDNA 3-го покоління. Це Radeon RX 7800 XT 16GB та Radeon RX 7700 XT 12GB. Після презентації керівник підрозділу AMD Radeon Скотт Херкелман (Scott Herkelman) відповів на питання щодо планів компанії. Він сказав журналістам, що Radeon RX 7800 XT та Radeon RX 7700 XT стануть останніми продуктами в актуальній лінійці Radeon RX 7000. З випуском таких відеокарт AMD закриває портфоліо RDNA 3. У майбутньому можуть бути різні варіації представлених відеокарт, але нових моделей не буде.

Виходить, що наймолодшим рішенням стане Radeon RX 7600, й користувачі не отримають Radeon RX 7500 або Radeon RX 7400. Вся актуальна серія відеокарт налічуватиме тільки п'ять моделей (якщо не рахувати Radeon RX 7900 GRE).

Незрозуміла ситуація у мобільному сегменті. Поки що там представлено чотири відеокарти початкового рівня. Були припущення про появу мобільних рішень на базі урізаного чипа Navi 31 або на базі Navi 32. Можливо, ці моделі так і не побачать світ, або слова Скотта Херкелмана стосувалися лише десктопного сегмента.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Опубліковано перший трейлер із геймплеєм Off The Grid

З'явився перший трейлер гри Off The Grid із демонстрацією реального ігрового процесу. Це черговий представник жанру «Королівська битва». Проєкт відомий тим, що у розробці бере участь режисер Ніл Бломкамп («Район № 9»).

Off The Grid запропонує масові битви PvE та PvP аж до 150 гравців. Вам доведеться боротися за виживання та одночасно брати участь у сюжетній 60-годинній компанії. По ходу гри ви знаходитимете ресурси, щоб покращувати тіло за допомогою імплантів та кібернетичних кінцівок. У грі велика свобода пересування з можливістю чіплятися за об'єкти, літати та швидко бігати.

Гра створюється студією Gunzilla Games на рушії Unreal Engine 5. Проєкт планують випустити до кінця року на PlayStation 5, Xbox Series та PC.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

На Gamescom показали «крісло мрії» для фанатів Starfield

Microsoft та виробник матраців Tempur об'єдналися, щоб представити унікальне ігрове крісло для комфортної гри в Starfield. Це не просто крісло, а повноцінний кокпіт пілота, що нагадує кабіну космічного корабля. Крім самого крісла, в комплект включена велика панель з елементами керування та великий вигнутий екран. Все це виконано в унікальному візуальному стилі Starfield.

Цей продукт отримав назву Starfield Tempur Dream Chair. «Крісло мрії» зараз демонструється на виставці Gamescom 2023 у Кельні, а потім буде виставлене у магазині Saturn Xperion у цьому ж місті. Продукт одиничний і не планується до серійного виробництва.

Наприкінці року крісло розіграють у лотерею. Усі отримані кошти підуть на благодійність.

Джерело:
Gamespot

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

AMD підготувала Radeon RX 7900 XTX у версії Avatar: Frontiers of Pandora Limited Edition

На виставці Gamescom 2023 компанія AMD також представила відеокарту Radeon RX 7900 XTX у модифікації Avatar: Frontiers of Pandora Limited Edition. Як і версія Starfield Limited Edition, новинка вийде обмеженим тиражем та не надійде у вільний продаж. Унікальну відеокарту можна буде отримати лише під час акцій та конкурів від AMD та її партнерів.

Radeon RX 7900 XTX

За технічними характеристиками відеокарта Radeon RX 7900 Avatar: Frontiers of Pandora Limited Edition не відрізняється від еталонної модифікації. Головна особливість новинки криється в унікальному оформленні. Вона отримала колірну схему в дусі гри Avatar: Frontiers of Pandora, причому компанія застосувала фарбу, яка змінює колір при нагріванні. Завдяки цьому при навантаженні відеокарти на кожусі з'являються малюнки за мотивами всесвіту гри.

Офіційний реліз Avatar: Frontiers of Pandora заплановано на сьоме грудня. У попередній новині ми розповідали про особливості ПК-версії гри.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Ubisoft розкрила особливості PC-версії Avatar: Frontiers of Pandora у новому трейлері

Опубліковано новий трейлер Avatar: Frontiers of Pandora. Це масштабна пригода у відкритому світі за мотивами однойменної кінофраншизи. Гра створюється студією Massive Entertainment на базі рушія Snowdrop.

Гра виглядає надзвичайно красиво у новому відео. Avatar: Frontiers of Pandora використовуватиме трасування променів для тіней та відображень. Заявлено підтримку будь-якої роздільної здатності та розблокованої частоти кадрів. Буде підтримка технології масштабування AMD FSR 2, також в офіційних матеріалах згадується Nvidia DLSS. Гра оптимізована під багатоядерні процесори.

Гра отримає бенчмарк продуктивності з детальною статистикою та інформацією.

Avatar: Frontiers of Pandora надійде у продаж 7 грудня для PC, Xbox Series X/S та PlayStation 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)