Warframe виповнилося 10 років, розробники анонсували нові доповнення

Компанія Digital Extremes провела спеціальний захід TennoCon 2023, присвячений грі Warframe. Це відомий онлайновий екшен в унікальному візуальному стилі, що зберігає популярність протягом багатьох років. Навіть зараз гра стабільно входить до 20 найпопулярніших ігор у Steam. Цього року Warframe виповнюється 10 років. На честь цієї події буде випущено унікальні скіни та інший внутрішньоігровий контент.

Також розробники поділилися планами з розвитку гри. У жовтні Warframe отримає оновлення Abyss of Dagath, яке додасть новий костюм-варфрем. На зиму заплановано велике оновлення Whispers in the Walls, яке дасть старт новій епічній сюжетній лінії та відповість на низку питань щодо всесвіту Warframe. На TennoCon представили велику 27-хвилинну демонстрацію ігрового процесу Whispers in the Walls. Це оновлення додасть нові локації, нові місії та нових ворогів.

Анонсовано нову важливу функцію — кросплатформне збереження. Це дозволить використовувати один обліковий запис на різних системах та платформах.

Наступного року вийде велике оновлення Warframe: 1999, яке відправить нас у початок подій та розповість передісторію ігрового світу. Доповнення буде присвячене Артуру в оригінальному костюмі Екскалібур.

Також у планах на 2024 рік випуск мобільної версії Warframe. І вже стартувала реєстрація у Warframe Mobile для користувачів iOS.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Процесори Intel Core 14-го покоління помічені в онлайн-магазині

Про наближення релізу нових процесорів Intel та AMD часто стає відомо від інтернет-магазинів, які передчасно публікую характеристики ще не представлених «камінців». Цього разу відзначився український рітейлер Telemart. Він підтвердив основні параметри оверклокерських чипів Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh). Орієнтовні ціни новинок, на жаль, не були розкриті.

Intel Core

Характеристики CPU Raptor Lake-S Refresh, опубліковані магазином Telemart, загалом відповідають вже доступній інформації. Intel почне з випуску моделей Core i5/i7/i9 K-серії, а також їх модифікацій із деактивованим графічним ядром. Основні характеристики новинок наведені нижче:

  • Core i9-14900K (BX8071514900K): 24 ядра, від 3,2 до 6,0 ГГц, 36 МБ L3-кешу, TDP 125 Вт;
  • Core i7-14700K (BX8071514700K): 20 ядер, від 3,4 до 5,6 ГГц, 33 МБ L3-кешу, TDP 125 Вт;
  • Core i5-14600K (BX8071514600K): 14 ядер, від 3,5 до 5,3 ГГц, 24 МБ L3-кешу, TDP 125 Вт.

Офіційна презентація чипів Intel Core 14-го покоління для настільних ПК має відбутися в другій половині вересня на конференції Intel Innovation. До продажу перші CPU Raptor Lake-S Refresh надійдуть у жовтні. Використовувати їх можна буде разом із материнськими платами LGA1700 (за умови оновлення прошивки UEFI).

Raptor Lake-S Refresh

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Китай масово скуповує обладнання для виробництва напівпровідників

Китайські компанії збільшують імпорт обладнання для напівпровідникової промисловості. Згідно з офіційними даними, обсяг імпорту відповідного обладнання за червень і липень поточного року склав 5 мільярдів доларів, що на 70% вище за показники аналогічного періоду минулого року. Різкий стрибок стався перед тим, як США та союзники запровадили обмеження на експорт сучасного обладнання для виробництва мікросхем. Ці обмеження покликані уповільнити технологічний прогрес Китаю, тому провідні виробники КНР активно скуповують техніку, щоб уникнути збоїв виробництва в майбутньому.

Головні китайські виробники напівпровідників, включаючи SMIC та YMTC, покладаються на обладнання зі США, Нідерландів та Японії. Вони виробляють мікросхеми для електромобілів, енергетичної індустрії та промисловості. Відомо, що імпорт обладнання від голландської компанії ASML Holding NV зріс у два рази. Також зріс імпорт із Японії. Місцеві виробники докладають максимум зусиль для нарощування виробництва та зниження залежності від західних технологій у майбутньому.

Джерела:
TechPowerUp
Financial Times

Обговорити в форумі (коментарів: 22)