Legion Go: характеристики та ціна портативної ігрової системи Lenovo

Цієї п'ятниці, першого вересня, компанія Lenovo представить свою відповідь Steam Deck — портативну ігрову систему Legion Go. Напередодні анонсу закордонним колегам пощастило роздобути матеріали, які розповідають про технічні характеристики пристрою та, що найголовніше, його рекомендовану ціну.

Lenovo Legion Go

Lenovo Legion Go базується на платформі AMD Phoenix і використовуватиме процесор Ryzen Z1 Extreme. Пристрій отримав 8,8-дюйовий сенсорний IPS-дисплей з роздільною здатністю 2560x1600 пікселів, частотою оновлення 144 Гц, 97% охопленням палітри DCI-P3 і яскравістю 500 кд/м². Його оснащення також включає 16 Гбайт оперативної пам'яті LPDDR5X-7500, NVMe-накопичувач формату M.2 2242 (256 ГБ/512 ГБ/1 ТБ) та акумулятор на 49,2 Вт·год. У ролі штатної ОС виступає Windows 11.

Lenovo Legion GoLenovo Legion Go

Загальні розміри Legion Go становлять 299×131×41 мм при масі близько 854 грам. Інакше кажучи, за габаритами новинка не сильно більша за Steam Deck, але при цьому оснащена знімними маніпуляторами. З інших особливостей можна відзначити наявність двох портів USB Type-C, причому один розташований внизу для зручнішого підключення окулярів доповненої реальності Lenovo AR Glasses (Micro OLED, 1920×1080 для кожного ока). Вони будуть запропоновані як окремий аксесуар за рекомендованою ціною $499/€499.

Lenovo Legion Go

Офіційний продаж Lenovo Legion Go стартує в жовтні. Рекомендована ціна встановлена на рівні $799/€799 (США/Європа).

Lenovo Legion Go

Джерела:
Windows Report
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Nightdive Studios натякає на ремастер The Darkness

Голова Nightdive Studios зробив натяк щодо можливого перевидання гри The Darkness. Це похмурий екшен про воскреслого бандита, який мстить мафії. Гра вийшла в далекому 2007 році на консолях PlayStation 3 та Xbox 360, отримала хороші відгуки та оцінки. Але з того часу жодного разу не перевипускалася і недоступна на сучасних консолях та PC. Один із користувачів Twitter (X) відзначив цю проблему, на що Стівен Кік з Nightdive Studios відповів, що гра в списку, маючи на увазі можливий ремастер.

При цьому жодних офіційних анонсів ремастера The Darkness не було. Також треба зважати на можливі труднощі з правами на гру, оскільки оригінальна The Darkness випускалася великою компанією 2K Games. Ймовірно, якісь переговори у цьому напрямі точаться, тому Стівен Кік і робить такі натяки. Але очікувати на швидкий анонс явно не варто.

Nightdive Studios — це невелика студія, яка випускає ремастери старих ігор 90-х років. Раніше вони випустили Turok: Dinosaur Hunter, Blade Runner: Enhanced Edition та нещодавній ремастер Quake II. Наразі команда сконцентрована на ремастерах Star Wars: Dark Forces та Turok 3: Shadow of Oblivion, які були представлені на виставці Gamescom. Всі ці ігри адаптовані під сучасні системи з невеликими оновленнями у графіці. Повноцінним ремейком можна вважати лише System Shock 2023, робота над яким тривала багато років.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

MaxSun випустила першу у світі GeForce RTX 4090 з п'ятьма вентиляторами

Модельний ряд відеокарт GeForce RTX 40-ї серії у виконанні китайської фірми MaxSun поповнився GeForce RTX 4090 Mega Gamer. Особливістю новинки є система охолодження, в якій використовуються одразу п'ять вентиляторів. Це перша у світі GeForce RTX 4090 з такою кількістю «вертушок».

MaxSun GeForce RTX 4090 Mega Gamer

У системному блоці MaxSun GeForce RTX 4090 Mega Gamer займе три слоти розширення. Кулер відеокарти складається з масивного радіатора, в якому для ефективнішого відведення тепла використовується комбінація теплотрубок і випарної камери, та п'яти вентиляторів: трьох основних великого діаметра та пари компактних «вертушок» на торці. Відповідно до задуму вендора, така конструкція забезпечує краще продування радіатора.

MaxSun GeForce RTX 4090 Mega Gamer

Графічний процесор Nvidia AD102 функціонує на boost-частоті 2580 МГц (замість еталонних 2520 МГц), паспортний рівень TDP дорівнює 450 Вт. Ще однією цікавою особливістю відеокарти став матричний світлодіодний дисплей. Через фірмовий додаток MaxSun власники зможуть вивести на нього текст або прості зображення.

MaxSun GeForce RTX 4090 Mega Gamer

Щодо ціни MaxSun GeForce RTX 4090 Mega Gamer інформації не надходило. Зазвичай компанія орієнтована на внутрішній ринок Китаю та рідко постачає продукти за кордон. Тому охочим придбати незвичайну відеокарту доведеться звернутися до відомих торгових майданчиків.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Nvidia та Meta вимагають додаткових поставок пам'яті DDR5 та HBM від SK Hynix

Результатом перегонів у сфері штучного інтелекту стало збільшення кількості великих обчислювальних центрів. Це впливає на виробників чипів та пам'яті. Nvidia є лідером нового напряму та вже ледве справляється з попитом на свої спеціалізовані прискорювачі обчислень. Під нові пристрої потрібні не лише GPU, а й швидка пам'ять. Тому Nvidia хоче збільшити постачання пам'яті від SK Hynix.

Іншим важливим замовником стає компанія Meta, яка тепер серйозно сконцентрувалася на серверному напрямку для забезпечення обчислень ШІ. Вона прагне інтегрувати технології на базі генеративного ШІ у соціальні мережі та інші продукти. Компанія вже розгорнула суперкомп'ютер AI Research SuperCluster і далі нарощуватиме обчислювальні потужності. Представники компанії нещодавно відвідували завод SK Hynix у корейському Інчхоні для обговорення нових замовлень та усунення проблем у «незбалансованому» ланцюжку постачання. Зокрема, йшлося про постачання пам'яті DDR5. Через високий попит на цей тип пам'яті виробник не може зараз задовольнити всі побажання Meta.

Також очікуються візити представників Nvidia. «Зелений» гігант зацікавлений у модулях HBM та нових HBM3e для майбутніх графічних прискорювачів. У планах Nvidia відвантажити від 1,5 до 2 мільйонів прискорювачів H100 у 2024 році, але це вимагає налагодженого каналу постачання всіх компонентів та резервування виробничих потужностей під такі великі обсяги. Відомо, що Nvidia вже знижує замовлення на випуск звичайних GPU для споживчих відеокарт, щоб збільшити виробництво чипів спеціалізованих прискорювачів на конвеєрах TSMC.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Відеокарта AMD Radeon RX 6750 GRE успадкує комбінацію GPU та пам'яті від Radeon RX 6700

Ми вже розповідали про плани AMD випустити відеокарту Radeon RX 6750 GRE (Golden Rabbit Edition) на базі графічного процесора Navi 22. Згідно з останньою інформацією, ця модель буде оновленою версією Radeon RX 6700. Остання використовує урізаний GPU Navi 22, в якому «під ніж» було відправлено як потокові процесори, так і шину пам'яті.


Radeon RX 6700 10GB

Нагадаємо, що Radeon RX 6700 спочатку вийшла як прискорювач для майнінгу. Вона носила маркування BC-2235 та лише ближче до завершення чергової «майнінгової лихоманки» компанія AMD випустила її як продукт для геймерів. Основою пристрою служить кристал Navi 22 у конфігурації з 36 модулями Compute Units (2304 потокових процесори), 80 мегабайтами Infinity Cache та 160-розрядним інтерфейсом пам'яті, через який GPU взаємодіє з десятьма гігабайтами GDDR6.

Відеокарта Radeon RX 6750 GRE, якщо вірити азійським джерелам, є розігнаним варіантом Radeon RX 6700. Тобто вона отримає аналогічну комбінацію графічного процесора й буфера GDDR6. Вважається, що, як і Radeon RX 7900 GRE, новинка розрахована насамперед на китайський ринок, а за межами Піднебесної її можна буде придбати у складі готових комп'ютерів від партнерів AMD.

AMD Radeon RX 6750 GRE

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

ASRock анонсувала Mini-ITX плати B650I та A620I Lightning для платформи AM5

Лінійка материнських плат ASRock AM5 поповнилася двома новими моделями: B650I Lightning WiFi та A620I Lightning WiFi. В основі першої моделі лежить набір системної логіки AMD B650, а друга побудована на базі чипсета A620. Обидві новинки виконані у форматі Mini-ITX, оснащуються (8+2+1)-фазною системою живлення та, за заявами виробника, підтримують оперативну пам'ять DDR5-7200.

B650I Lightning WiFi

Оснащення системних плат включає слот розширення PCI Express 4.0 x16, два роз'єми під модулі ОЗП DDR5 (максимальний об'єм 96 Гбайт), бездротовий адаптер Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.2 та 2,5-гігабітний Ethernet. Для підключення накопичувачів є два порти SATA 6 Гбіт/с та пара роз'ємів M.2, причому модель з логікою B650 підтримує NVMe SSD з інтерфейсом PCI-E 5.0 x4. Звукова підсистема в обох випадках виконана на базі Realtek ALC897.

A620I Lightning WiFi

Докладніші характеристики новинок доступні за посиланнями в першому абзаці. Щодо рекомендованої ціни материнських плат ASRock B650I Lightning WiFi та A620I Lightning WiFi на цей час інформації не надходило. На думку закордонних колег, вона складе близько $150-200.

B650I Lightning WiFi

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

MSI представила відеокарти GeForce RTX 40-ї серії у модифікації Gaming Slim

Micro-Star International анонсувала появу у продажу нової лінійки відеокарт на графічних процесорах Nvidia Ada Lovelace — Gaming Slim. Як неважко зрозуміти з назви, до неї увійдуть моделі із меншою товщиною щодо звичайних представників серії MSI Gaming. Згідно із заявами вендора, новинки зберегли всі переваги випущених раніше карт, але разом з тим забезпечують гнучкість збірки системи.

MSI Gaming Slim

Лінійка MSI Gaming Slim представлена відповідними модифікаціями відеокарт GeForce RTX 4090, GeForce RTX 4080, GeForce RTX 4070 Ti, GeForce RTX 4070 та GeForce RTX 4060 Ti. Вони оснащені системами охолодження на базі TRI FROZR 3 з вентиляторами TORX FAN 5.0 та випускаються у версіях з чорним та білим забарвленням. З особливостей кулера MSI відзначає контактну пластину з нікельованої міді, до восьми теплових трубок та металевий бекплейт. Не обійшлося без елементів RGB-підсвічування.

MSI Gaming Slim

З детальними характеристиками відеокарт GeForce RTX серії Gaming Slim можна ознайомитись на офіційному сайті MSI.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)