AMD припиняє випуск відеокарти Radeon RX 6650 XT

Компанія AMD вирішила відправити «на пенсію» одну із відеокарт RDNA 2-го покоління. Йдеться про модель Radeon RX 6650 XT на базі графічного процесора Navi 23. Азійські джерела повідомляють, що виробництво цієї відеокарти вже зупинено та наразі розпродаються залишки складських запасів. Наприклад, у Китаї їх буде вичерпано до кінця вересня.

Radeon RX 6650 XT

Відеокарта AMD Radeon RX 6650 XT дебютувала в травні 2022-го. Вона є розігнаною версією моделі Radeon RX 6600 XT та за конфігурацією GPU Navi 23 й відеобуфера не відрізняється від попередниці. Обидві відеокарти використовують кристал із 2048 потоковими процесорами, 32 мегабайтами Infinity Cache, 128-бітною шиною пам'яті та вісім гігабайтів GDDR6.

Головною причиною, що підштовхнула AMD припинити випуск Radeon RX 6650 XT, судячи з усього, є реліз відеокарти Radeon RX 7600. Остання при схожих технічних характеристиках використовує більш досконалу архітектуру RDNA 3-го покоління.

Джерело:
ITHome

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Команда Overclockers.UA набрала 200 тисяч очок у командній лізі HWBot

Команда нашої конференції Overclockers.UA на чолі з капітаном Ярославом «StingerYar» Гіріком продовжує утримувати третє місце в рейтингу HWBot Team League. Сьогодні є привід привітати українських ентузіастів із черговою круглою цифрою — 200 тисяч рейтингових очок. До речі, 100-тисячну позначку наші ентузіасти подолали наприкінці 2019 року.

OC.UA

Тим часом на платформі OC-eSports.io проходить щорічний оверклокерський марафон HWBot Team Cup, в рамках якого колективи любителів спортивного розгону з усього світу демонструють свої навички та запаси «заліза». Нагадуємо, що зробити свій внесок у перемогу улюбленої команди може пересічний ентузіаст. Є дисципліни як для сучасних, так і для старих платформ, наприклад, з пам'яттю DDR1. Розібратися у всій різноманітності допоможуть завсідники конференції з Бенчмаркінгу.

OC.UA

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Starfield отримала великий патч перед релізом

Незабаром відбудеться реліз масштабної космічної пригоди Starfield від Bethesda. Вже розпочалося попереднє завантаження гри на всіх платформах, а журналісти отримали доступ для оглядів. Після недавнього проблемного релізу Redfall основні побоювання викликав технічний стан Starfield. Тим паче гра неодноразово переносилася через необхідність доопрацювання. Сумніви нібито розвіяли інсайди від журналістів, які відзначили стабільність гри та відсутність багів. Але для ранньої версії все одно вийшло велике оновлення об'ємом понад 13 ГБ. Згідно з описом, цей патч виправляє дрібні баги, зокрема, низку малоймовірних помилок, які впливали на виконання сюжетних квестів.

Патч першого дня — стандартне явище в індустрії. Тому особливих побоювань щодо стану Starfield поки що немає. Але з урахуванням масштабу гри та її варіативності, гравці, які люблять нестандартний підхід до проходження, мають бути готовими до потенційних помилок на старті гри.

Офіційний реліз Starfield відбудеться 6 вересня. Покупці дорогої версії Premium Edition за 2499 грн зможуть грати вже з 1 вересня.

Обговорити в форумі (коментарів: 89)

Gigabyte представила лінійку материнських плат Aorus Z790 X

Gigabyte Technology теж активно готується до релізу наступного покоління процесорів Intel Core для настільних ПК. Спеціально для тих, хто вирішить оновитися до процесорів Raptor Lake-S Refresh, компанія підготувала лінійку материнських плат Aorus Z790 X. До речі, оновлені плати LGA1700 запропонують інші виробники, зокрема ASUS та MSI.

Aorus Z790 X

До лінійки Aorus Z790 X увійшли оновлені версії випущених раніше плат LGA1700. У них Gigabyte приділила особливу увагу розгінному потенціалу пам'яті DDR5, заявляючи про підтримку профілів XMP DDR5-8266, системі охолодження та високошвидкісним інтерфейсам. Наприклад, деякі моделі можуть похвалитися бездротовим модулем Wi-Fi 7. Детальні характеристики материнських плат Aorus Z790 X вже опубліковані на сайті Gigabyte.

Aorus Z790 X

Варто додати, що процесори Intel Core 14-го покоління можна використовувати разом з випущеними раніше платами LGA1700 після оновлення прошивки UEFI. Офіційна презентація CPU Raptor Lake-S Refresh має відбутися на конференції Intel Innovation 2023 у другій половині вересня. Старт офіційного продажу запланований на жовтень.

Aorus Z790 XAorus Z790 X

Обговорити в форумі (коментарів: 19)