Драйвер AMD Radeon Adrenalin 23.8.2 покращує швидкодію у Starfield

Напередодні релізу рольового екшену Starfield компанія AMD виклала на офіційному сайті свіжий пакет графічних драйверів. Випуск AMD Software: Adrenalin Edition 23.8.2 покликаний покращити продуктивність «червоних» відеокарт в останньому проєкті Bethesda Game Studios. Зокрема, власники моделей Radeon RX 7900 XT/XTX можуть розраховувати на приріст частоти кадрів до 16% у роздільній здатності 4K.

Starfield

В AMD Software: Adrenalin Edition 23.8.2 також усунуто проблему, яка призводила до тайм-ауту драйвера або «вильотів» Baldur's Gate 3 з графічним API DirectX 11 на системах з відеокартами Radeon RX 7000-ї серії. Ознайомитись із документацією, а також завантажити актуальний пакет драйверів для відеоадаптерів AMD Radeon можна за посиланням у першому абзаці.

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

ASUS приймає замовлення на сервери із прискорювачами Nvidia L40S

ASUSTeK Computer почала приймати замовлення на сервери ESC8000 та ESC4000, обладнані прискорювачами Nvidia L40S. Вони призначені для навчання, тонкого налаштування та роботи моделей штучного інтелекту. Як підкреслює вендор, новинки забезпечують кращу експлуатаційну готовність та продуктивність на одиницю вартості, щоправда, орієнтовні ціни ASUS оголошувати не поспішає.

ASUS L40S

У нових серверах ASUS використовуються процесори Intel Xeon Scalable 4-го покоління та AMD EPYC 9004, у тому числі з технологією 3D V-Cache. Компанія пропонує рішення з чотирма та вісьмома прискорювачами Nvidia L40S. Всі вони отримали окремі повітряні тунелі для охолодження графічних прискорювачів і центральних процесорів, а також гнучку модульну конструкцію для побудови масштабованої підсистеми зберігання даних та розширення мережевих функцій. Більше інформації доступно на сайті виробника.

Сервери ASUS із прискорювачами Nvidia L40S:

  • Intel: ESC8000-E11, ESC4000-E11, ESC4000-E10;
  • AMD: ESC8000A-E12, ESC8000A-E11, ESC4000A-E12, ESC4000A-E11.

ASUS L40S

Кілька слів заслуговує сам прискорювач Nvidia L40S. Ця модель побудована на графічному процесорі AD102, який знайомий геймерам по ігровій відеокарті GeForce RTX 4090. Пристрій має формат двослотової карти розширення PCI-E 4.0 x16, отримав 18176 ядер CUDA, 568 тензорних, 142 RT-ядра, 384-розрядну шину пам'яті та 48 Гбайт GDDR6 із підтримкою ECC. Рівень TDP становить 350 Вт, а система охолодження представлена масивним радіатором, який розрахований на продувку потужними серверними вентиляторами.

ASUS L40S

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Українські розробники анонсували гру New Arc Line

Студія Dreamate Games за підтримки видавця Fulqrum анонсувала рольову гру New Arc Line. Вона поєднує сеттінг стімпанку та фентезі. Світ гри натхненний технічною революцією початку 20-го століття у США.

Події гри відбуваються у мегаполісі Нью-Арк, куди прибувають тисячі іммігрантів, магів та технологів у пошуках кращого життя. Але це світ нерівності, де за золотим фасадом ховається бідність та соціальна напруженість. Гра запропонує дослідження різноманітного світу, де можна освоїти магію, технології, мистецтво дипломатії, злодійство та багато інших навичок.

Студія Dreamate Games створена вихідцями з GSC Game World, 4A Games, Frogwares та Wargaming. Раніше вони отримали грант на свій проєкт, вигравши у конкурсі розробників від Epic Games у 2020 році.

Реліз гри відбудеться наступного року. New Arc Line з'явиться на PC, PlayStation 5 та Xbox Series S|X.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Відеокарта Radeon RX 7700 XT виявилася швидше за Radeon RX 6800 у 3DMark TimeSpy

Наступного тижня стартують продажі відеокарт на графічному процесорі AMD Navi 32: Radeon RX 7700 XT та Radeon RX 7800 XT. Зразки новинок, судячи з усього, вже були розіслані для підготовки оглядів, завдяки чому стала відома продуктивність молодшої моделі в тестовому пакеті 3DMark.

AMD Radeon RX 7700 XT

Відеокарта Radeon RX 7700 XT базується на GPU Navi 32 у конфігурації з 54 блоками Compute Units або 3456 потоковими процесорами, 48 мегабайтами Infinity Cache та 192-бітною шиною пам'яті. Вона оснащена 12 гігабайтами GDDR6 з пропускною здатністю 432 Гбайт/с, характеризується частотною формулою 2171/2544 МГц (Game/Boost Clock) та 245-ватним рівнем TBP.

AMD Radeon RX 7700 XT

Повідомляється, що Radeon RX 7700 XT проходить тест 3DMark Time Spy із результатом близько 17 тисяч балів. Це краще за показники Radeon RX 6800 та майже на третину більше, ніж набирає її пряма попередниця Radeon RX 6700 XT. Попередні результати виглядають дуже цікаво, але ми, як завжди, радимо дочекатися появи незалежних оглядів.

AMD Radeon RX 7700 XT

Офіційні продажі Radeon RX 7700 XT та Radeon RX 7800 XT розпочнуться в середу, шостого вересня. Рекомендовані ціни новинок становлять від $449 та $499 відповідно.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

США обмежить продаж прискорювачів Nvidia H100 та A100 в країни Близького Сходу

Минулого року уряд США обмежив експорт високопродуктивних пристроїв для систем штучного інтелекту до Китаю. Насамперед це стосувалося Nvidia H100 та A100. Виробник знайшов вихід й випустив спеціально для китайського ринку урізані версії цих прискорювачів. Тепер список країн із подібними обмеженнями розширено. Адміністрація президента США запровадила додаткові обмеження на експорт продуктивних прискорювачів ШІ для країн Близького Сходу та деяких інших регіонів. Про це стало відомо з офіційної заяви Nvidia. Але точний список країн поки що не озвучено.

Зазначимо, що Саудівська Аравія та ОАЕ останніми роками активно розвивають напрямок ШІ. Нещодавно ми писали про збільшення закупок прискорювачів Nvidia у цьому регіоні. Також ці країни тісно співпрацюють із Китаєм у технологічній сфері. Тепер США намагається обмежити технологічний потенціал не тільки свого головного конкурента, але і його партнерів.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Вийшов трейлер Starfield із новою піснею Imagine Dragons

Bethesda випустила нове відео на честь майбутньої рольової гри Starfield. Це красива нарізка космічних пейзажів та видів далеких планет під спеціальну пісню Imagine Dragons «Children of the Sky». Ця композиція заявлена як головна пісня Starfield і записана спеціально для гри.

Сьогодні з'являться перші огляди Starfield від ігрових журналістів. Але не всі видання отримали прескопію гри, зокрема, великий портал Eurogamer. Ймовірно, це пов'язано з тим, що деякі потрапили до чорного списку, коли публікували неофіційні витоки з гри.

Офіційний реліз Starfield відбудеться 6 вересня. У Steam можна купити гру за 1699 грн. Ті, хто придбає версію Premium Edition за 2499 грн, зможуть грати вже з 1 вересня.

Обговорити в форумі (коментарів: 31)