Стали відомі ціни системних плат MSI Z790 Max

Ми вже розповідали про плани MSI випустити лінійку материнських плат Z790 Max. Вони розраховані на процесори Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) та, згідно з останньою інформацією, коштуватимуть помітно дорожче за випущені раніше моделі.


Системна плата MSI MEG Z790 Ace Max. Фото BenchLife

Підвищення цін пояснюється більш сучасним оснащенням плат MSI Z790 Max. Вендор заявляє про поліпшення системи живлення, підтримку високошвидкісної оперативної пам'яті та сучасні інтерфейси, включаючи 5-гігабітний Ethernet та бездротовий модуль Wi-Fi 7. Все це збільшує підсумкову ціну на 4,1-16,7% залежно від моделі. Усього компанія планує випустити щонайменше шість материнських плат:

  • MEG Z790 Godlike Max: $1299 (+8,3% щодо попередниці);
  • MEG Z790 Ace Max: $699 (+14,7%);
  • MPG Z790 Carbon Max: $499 (+4,1%);
  • MPG Z790 Edge TI Max: $399 (+5,2%);
  • MAG Z790 Tomahawk Max: $329 (+13,8%);
  • Pro Z790-A Max: $279 (+16,7%).

Офіційна презентація процесорів Intel Core 14-го покоління для настільних ПК має відбутися у другій половині вересня на конференції Intel Innovation 2023. Звертаємо увагу, що CPU Raptor Lake-S Refresh можна буде використовувати як з новими, так й зі старими платами LGA1700 за умови оновлення прошивки UEFI.

Джерело:
chi11eddog

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Мобільні чипи AMD Ryzen 8050 суттєво наростять швидкодію вбудованої графіки

У першій половині 2024-го компанія AMD виведе на ринок лінійку мобільних процесорів Ryzen 8050 (Strix Point). Зразки нових APU вже тестуються в лабораторіях червоного чипмейкера. Один із них днями «засвітив» основні характеристики на скріншоті HWiNFO.

AMD Ryzen

Інженерний екземпляр APU Strix Point підтвердив наявність дванадцяти x86-ядер із підтримкою технології SMT. За попередньою інформацією, новинка поєднує чотири «великих» ядра Zen 5 та вісім енергоефективних ядер Zen 5c, особливістю яких стануть знижені робочі частоти та, ймовірно, менша місткість L3-кешу. Втім, найбільший інтерес представляє графічний блок.

AMD Ryzen

У нових процесорах AMD перейде на покращену графічну архітектуру RDNA 3-го покоління, також відому як RDNA 3+ або RDNA 3.5. Разом з цим компанія наростить кількість блоків Compute Units з 12 до 16 штук (або з 768 до 1024 потокових процесорів), що разом з архітектурними покращеннями відчутно підвищить графічну швидкодію щодо актуальних Ryzen 7040 (Phoenix).

AMD

Варто додати, що мобільна лінійка AMD Ryzen 8000 буде представлена різноманітними рішеннями. До неї також увійде «рефреш» актуальних Ryzen 7040 та багаточипові процесори, у тому числі з потужним графічним модулем. Офіційними подробицями про них компанія AMD, напевно, поділиться на січневій виставці CES 2024.

AMD Ryzen

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Представлено збірник ігор Borderlands Collection: Pandora's Box

Компанія 2K та Gearbox Software представили збірник ігор Borderlands Collection: Pandora's Box, куди увійшли всі проєкти франшизи та весь додатковий контент. Жодних технічних та візуальних оновлень для цього видання не передбачено.

До Borderlands Collection: Pandora's Box входять:

  • Borderlands: GotY Edition;
  • Borderlands 2;
  • Borderlands: The Pre-Sequel;
  • Tales from the Borderlands;
  • Borderlands 3;
  • New Tales from the Borderlands;
  • Всі DLC до цих ігор.

Комплект буде доступний на PC, Xbox PlayStation. Заявлена вартість набору Pandora Box складає 150 доларів, але зараз його можна буде купити зі значною знижкою.

Зазначимо, що видання поки недоступне в українському Steam, а в європейському регіоні воно продається за 59,8 євро з початковою ціною у 597 євро.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Анонсовано нову версію мода HD Reworked Project для Cyberpunk 2077

Однією з найвідоміших модифікацій для Cyberpunk 2077 є набір покращених текстур HD Reworked Project від моддера під псевдонімом Halk Hogan. Цей набір змінює текстури багатьох навколишніх об'єктів та ландшафту, справді покращуючи візуальні враження від гри.

Розробник не кидає свій проєкт і продовжує доопрацьовувати ігрові текстури. Анонсовано нову версію HD Reworked Project 2.0, яка, ймовірно, присвячена виходу оновлення 2.0 для Cyberpunk 2077. У новій версії будуть покращені текстури, які не були перероблені раніше.

Завантажити попередню версію HD Reworked Project можна зі сторінки проєкту на Nexusmods.

Також автор продовжує працювати над набором покращених текстур для next-gen версії The Witcher 3 HD.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)