ASRock готує плату TRX50 WS для нових процесорів Ryzen Threadripper

Підготовка до релізу наступного покоління процесорів Ryzen Threadripper набирає обертів. Від партнерів AMD ми вже знаємо, що чипмейкер планує представити нову HEDT-платформу протягом найближчих місяців. Чергове підтвердження надійшло від компанії ASRock, яка зареєструвала в базі Євразійської економічної комісії одну з перших материнських плат для нової платформи — TRX50 WS.

Ryzen Threadripper

В основу системної плати ASRock TRX50 WS, як легко зрозуміти з назви, ляже набір системної логіки AMD TRX50. Специфікації цього чипсету поки що залишаються невідомими. Однак відповідні материнські плати оснащуватимуться роз'ємами під модулі оперативної пам'яті DDR5 та слотами розширення PCI Express 5.0.

Ryzen Threadripper

Що стосується самих процесорів Ryzen Threadripper 7000 (Storm Peak), то за характеристиками вони близькі до серверних чипів EPYC Genoa. Зокрема, флагманський Threadripper Pro 7995WX запропонує 96 ядер Zen 4 з підтримкою технології SMT та 384 мегабайти L3-кешу при 350-ватному рівні TDP та частоті до 5,1 ГГц у динамічному розгоні.

Ryzen Threadripper

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Шахраї продають процесори Intel під виглядом дорожчих моделей із заміненою теплорозподільною кришкою

Цікава новина пройшла ресурсами «залізної» тематики. Стосується вона одного із видів шахрайства, коли процесори продаються під виглядом дорожчих моделей після заміни теплорозподільної кришки. Своєю історією поділився один із користувачів Reddit, який придбав на торговому майданчику Amazon топовий процесор Core i9-13900K. Але насправді виявилося, що у процесора менше ядер, і всі утиліти визначають його як Core i7-13700K. Різниця в рекомендованій ціні між цими процесорами близько 200 доларів, ймовірно, користувач спокусився на знижку або вигідну ціну.

Головним справжнім атрибутом підробленого процесора є кришка з маркуванням, де вказано модель Core i9-13900K. Кришка була акуратно знята зі справжнього CPU і встановлена на дешевший аналог.

Шахрайство надто очевидне. Але якщо покупцем буде далека від індустрії людина, яка не цікавиться технічними характеристиками та не використовує діагностичні утиліти, вона може не помітити обман.

Ситуація не нова. Раніше вже з'являлася інформація про процесори з підробленим маркуванням. Не обов'язково це означає заміну теплорозподільної кришки, може використовуватися лазерне гравіювання та інші методи.

Джерела:
Videocardz
Reddit

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Starfield вже у п'ятірці найкращих ігор цього року за статистикою Steam

Гра Starfield доступна покупцям Premium Edition та колекційної версії. Новий проєкт Bethesda Game Studios вже набув високої популярності. За підсумками минулих вихідних гра зібрала одночасно 245 тисяч гравців у Steam. З таким піковим онлайном гра вже увійшла до п'ятірки найкращих релізів Steam за 2023 рік. Вищі показники були у Hogwarts Legacy, Baldur's Gate 3 та Sons of the Forest. Однак повноцінний реліз звичайного видання Starfield відбудеться лише 6 вересня, тому гра має шанси покращити свою статистику найближчими днями. Також гра викликала великий інтерес в аудиторії Twich, зібравши 543 тисячі одночасних глядачів.

Для гри вже виходить багато модів. Найпопулярніший і найкорисніший — Starfield Upscaler. Ця модифікація замінює масштабування AMD FSR на NVIDIA DLSS та Intel XeSS. Завантажити його можна з NexusMods. Там також є моди для поліпшення оптимізації, зміни FOV і перші варіанти Reshade для Starfield.

Обговорити в форумі (коментарів: 124)

ASRock випускає міні-комп'ютери 4X4 BOX 7040 із процесорами AMD Phoenix

Модельний ряд комп'ютерів ASRock Industrial поповнився компактними системами 4X4 BOX 7040 на платформі AMD Phoenix. Пристрої виконані в корпусі з габаритами 117,5x110x47,85 мм та  використовують процесори Ryzen 7040U: Ryzen 5 7640U (6 ядер/12 потоків, 3,5/4,9 ГГц) або Ryzen 7 7840U (8 ядер/16 потоків) 3/5,1 ГГц). За обробку графіки відповідає інтегроване відеоядро Radeon 760M або Radeon 780M відповідно.

ASRock

Оснащення міні-комп'ютерів включає два слоти під модулі оперативної пам'яті SO-DIMM DDR5-5600, роз'єм M.2 для твердотілого накопичувача з інтерфейсом PCI-E 4.0 x4 та один порт SATA 6 Гбіт/с. З інших особливостей можна виділити наявність 2,5-гігабітного Ethernet та бездротового модуля Wi-Fi 6E, а також можливість підключення чотирьох 4K-моніторів (через порти HDMI 1.4b, DisplayPort та пару USB Type-C). Для живлення неттопів використовується зовнішній адаптер номіналом 120 Вт.

ASRock

Щодо рекомендованої ціни ASRock 4X4 BOX 7040 на цю мить інформації не надходило. Більш детальні характеристики доступні на сайті виробника.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Final Fantasy XVI вийде на PC

Під час ігрової виставки PAX West 2023 офіційно анонсували вихід Final Fantasy XVI для PC. Раніше розробники давали непрямі натяки на це. Тепер про це прямо сказано продюсером гри. Але більше інформації це з'явиться ближче до кінця року, тому чекати на реліз у найближчі місяці не варто.

Після хорошого прийому Final Fantasy XVI розробники вирішили доповнити основну пригоду і працюють над двома платними DLC. Зараз вийшло велике оновлення базової гри до версії 1.10 зі змінами у балансі, новими можливостями для зброї та новими скінами для героїв.

Поки що Final Fantasy XVI є ексклюзивом консолі PlayStation 5. Гра вийшла 22 червня, отримала високі оцінки та гарні продажі. Але є дані, що видавець Square Enix все одно незадоволений загальним тиражем, тому поспішає представити Final Fantasy XVI на інших платформах.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)