Remnant 2 адаптують для слабких систем

Кооперативний екшен Remnant 2 став одним із головних релізів серпня. Гра набагато популярніша за першу частину. Перший мільйон проданих копій був досягнутий за чотири дні продажу. При всій кількості позитивних відгуків багато гравців лають оптимізацію Remnant 2. Гра на рушії Unreal Engine 5 виявилася дуже вимогливою. На старті навіть для GeForce RTX 4090 доводилося включати DLSS, щоб досягти комфортної частоти кадрів.

Розробники активно працюють над оптимізацією. Один із апдейтів добре підняв продуктивність. Тепер заявлено режим «Potato Mode» для слабких ПК. Він буде доданий у наступному великому оновленні. Ймовірно, гра отримає оптимізації для низьких налаштувань якості та можливість подальшого зниження параметрів.

Також майбутнє оновлення виправить безліч дрібних помилок — проблема з підбором предметів у кооперативі, буде багато виправлень для зброї та модів, а також інші виправлення. Оновлення може вийти до кінця тижня.

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

AMD дарує Starfield покупцям Radeon RX 7800XT та Radeon RX 7700XT

Деякий час тому компанія AMD оголосила про спеціальну акцію для покупців своїх процесорів та відеокарт. У разі купівлі певної продукції покупець міг отримати стандартне видання Starfield або Starfield Premium Edition.

Після офіційного виходу відеокарт AMD Radeon RX 7800XT та Radeon RX 7700XT список акційних моделей оновлено. Разом із новими відеокартами AMD теж дарує код гри Starfield, причому у версії Premium Edition. У цьому виданні гравцям доступні додаткові матеріали (артбук, саундтрек), також вони матимуть доступ до майбутнього доповнення Shattered Space Story Expansion.

Подарункові коди видаються до 30 вересня, але їх можна погасити до 28 жовтня. Гра активується у сервісі Steam. Отримати код можна у разі придбання відеокарт через спеціальних офіційних партнерів AMD.

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Intel похвалилася зразком процесора Meteor Lake з пам'яттю LPDDR5X-7500

У рамках підготовки до презентації мобільних чипів Core Ultra, яка має відбутися менш ніж за два тижні, корпорація Intel показала новий зразок CPU Meteor Lake. Процесорний гігант вирішив похвалитися своїми напрацюваннями у сфері упаковки мікросхем, продемонструвавши екземпляр Meteor Lake з пам'яттю LPDDR5X на спільному текстоліті.

Meteor Lake

На зображенні чітко видно чотири окремих кристали з x86-ядрами, графічним блоком та різною логікою, з яких зібрано процесор Meteor Lake. Поруч із ним розпаяно дві мікросхеми Samsung LPDDR5X-7500 сумарним об'ємом 16 Гбайт. З урахуванням 128-розрядної шини теоретична пропускна здатність ОЗП становить 120 Гбайт/с.

Характеристики самого процесора не наводяться. За попередньою інформацією, чипи Meteor Lake запропонують до шести високопродуктивних й до восьми енергоефективних ядер, а також графічний блок Xe-LPG із вісьмома Xe-ядрами (1024 шейдерні процесори). Офіційна презентація новинок очікується на конференції Intel Innovation 2023, яка відбудеться 19-20 вересня.

Granite Rapids

Крім того, Intel похвалилася зразками серверних процесорів Xeon покоління Granite Rapids. Вони вийдуть наступного року та складаються з п'яти окремих кристалів: трьох обчислювальних чипів з x86-ядрами в центрі та пари мікросхем введення-виведення з боків. Серійний випуск процесорів Granite Rapids здійснюватиметься за технологією Intel 3.

Granite Rapids

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Samsung випускає 4-терабайтну версію накопичувача 990 PRO

Samsung Electronics анонсувала вихід топової модифікації NVMe-накопичувача 990 PRO місткістю 4 ТБ. Вона надійде до продажу наступного місяця за рекомендованою ціною від $345 за «голий» варіант та від $355 за версію з встановленим радіатором. Нагадаємо, що зараз лінійка представлена пристроями об'ємом 1 та 2 ТБ.

Samsung 990 PRO

За швидкісними показниками 4-терабайтний Samsung 990 PRO не поступається випущеним раніше моделям: до 7450/6900 Мбайт/с та до 1,6 млн/1,55 млн IOPS (читання/запис). З особливостей накопичувача можна виділити збільшений до 4 Гбайт обсяг буфера LPDDR4, а також удвічі більший заявлений ресурс щодо 2-терабайтного варіанта. Розташування елементів на платі одностороннє, що, як зазначає Samsung, робить новинку чудовим рішенням для тонких ноутбуків.

Samsung 990 PRO

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Опубліковано велику демонстрацію ігрового процесу Alan Wake 2

На каналі IGN з'явилося 11-хвилинне відео з проходженням однієї з ранніх місій Alan Wake 2. Агент ФБР Сага Андерсон прибуває до невеликого містечка Уотері. Тут вона стикається з дивними подіями та одержимими культистами. Відео демонструє битви з ліхтариком та пістолетом, як у першій частині. Також ми бачимо, як героїня спілкується з персонажами та аналізує дані. Тобто, крім екшену, тепер у грі будуть детективні елементи.

Все виконано у знайомій тривожній стилістиці маленького загубленого міста. Гра створюється на рушії Northlight з трасуванням променів та DLSS 3.5. Але через те, що події відбуваються у постійній темряві, оцінити передову графіку досить складно.

У грі буде дві сюжетні лінії. Друга присвячена безпосередньо Алану Вейку, де нам дадуть пограти за самого письменника. Протягом місяця IGN обіцяє ще більше відео та матеріалів по грі.

Alan Wake 2 виходить 27 жовтня на PC (Epic Games Store), консолях PlayStation 5 та Xbox Series.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Вийшов драйвер AMD Radeon Adrenalin 23.9.1 з підтримкою нових відеокарт та функції HYPR-RX

З нагоди релізу відеокарт Radeon RX 7700/7800 XT компанія AMD виклала у вільний доступ новий пакет графічних драйверів. Головним нововведенням випуску AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.1 став інструмент HYPR-RX, покликаний підвищити ігрову продуктивність карт RDNA 3-го покоління в один клік. Що стосується програмної підтримки нових 3D-прискорювачів, то вона реалізована в окремій версії драйвера.

AMD

В інструменті AMD HYPR-RX об'єднані вже знайомі технології Radeon Super Resolution, Radeon Boost та Radeon Anti-Lag(+). У майбутньому до цього набору планується додати механізм AMD Fluid Motion Frames, який став основою технології FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3). Це дозволить власникам відеокарт AMD Radeon підвищити плавність геймплею навіть тих проєктів, де не реалізовано FSR 3. Вихід цього оновлення запланований на перший квартал 2024-го.

Завантажити драйвер AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.1, а також ознайомитися з документацією до нього можна за посиланнями у першому абзаці.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)