У Starfield зіграло вже понад 6 мільйонів людей

Компанія Bethesda повідомила про досягнення планки в шість мільйонів гравців Starfield. І це найуспішніший запуск гри в історії Bethesda. Нагадаємо, що реліз гри відбувся 6 вересня, але покупці Premium Edition могли грати з 1 вересня.

Компанія не говорить безпосередньо про продані копії гри. Starfield доступна на Xbox Series, на PC у сервісі Steam та у передплатному сервісі Game Pass. І якась частина з цих шести мільйонів могли спробувати гру в рамках підписки Game Pass.

Якщо говорити про успіхи гри в Steam, то, згідно зі статистикою SteamDB, піковий онлайн вже досяг 270 тисяч одночасних гравців. У вихідні цей результат явно буде покращено. Гра має високий рейтинг від комп'ютерних гравців, хоча є скарги на оптимізацію та завищені системні вимоги.

Обговорити в форумі (коментарів: 81)

Головні особливості гри у новому трейлері Star Trek: Infinite

Компанія Paradox Interactive випустила відео по майбутній грі Star Trek: Infinite. Це проєкт студії Nimble Giant Entertainment, який створюється у жанрі глобальної космічної стратегії. Події відбуваються у відомому фантастичному всесвіті Star Trek. Гравцям належить взяти під контроль одну з чотирьох фракцій, освоювати планери, добувати ресурси та займатися дипломатією. Все це супроводжуватиметься сюжетними місіями та випадковими подіями.

Попри приналежність у відомого кіновсесвіту, сама гра є представником нішевого жанру і не орієнтована на масового гравця. Найближчим аналогом проєкту можна вважати стратегію Stellaris.

У трейлері також оголошено бонуси за попереднє замовлення звичайної версії та видання Deluxe Edition. Це додаткові матеріали (артбук, музика з гри) плюс корабель, додаткова уніформа та набір Klingon Vo Pack. Реліз Star Trek: Infinite відбудеться у Steam 12 жовтня поточного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Дефіцит ШІ-прискорювачів Nvidia триватиме ще півтора роки

В цей час прискорювачі обчислень Nvidia розходяться, наче гарячі пиріжки. Зростання інтересу до генеративних нейромереж вже призвело до дефіциту подібних пристроїв. В результаті клієнтам Nvidia доводиться багато місяців чекати на свої замовлення, а ринкові ціни зросли в кілька разів. Така ситуація зберігатиметься ще приблизно півтора року, вважає голова правління TSMC Марк Лю (Mark Liu).

Процессор Nvidia GH100

Випуск процесорів для ШІ-прискорювачів Nvidia здійснюється на потужностях тайванського гіганта. Головною перешкодою на шляху збільшення обсягів виробництва є можливості TSMC з обробки продуктів з технологією компонування мікросхем CoWoS (Chip-on-Wafer-on-Substrate). Чипмейкер вже почав нарощувати можливості відповідного конвеєра, проте для задоволення попиту знадобиться ще чимало часу.

«Справа не в нестачі чипів штучного інтелекту, а в нестачі наших можливостей CoWoS, — розповідає пан Лю. — Нині ми не можемо задовольнити 100% потреб наших клієнтів, але намагаємося покривати хоча б 80%. Ми вважаємо, що це тимчасове явище. Після нашого розширення [потужностей з упаковки сучасних мікросхем] через півтора року ситуація має покращитися».

Тим часом корпорація Nvidia продовжує оновлювати рекорди виторгу. За підсумками другого кварталу він склав $13,5 мільярда, з яких понад $10 млрд припадає на продукцію для центрів обробки даних.

Джерело:
Guru3D

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

У Mortal Kombat 1 буде доступний Жан-Клод ван Дамм

У файтингах Mortal Kombat часто з'являються персонажі з відомих кіновсесвітів. В доповненнях до минулих ігор уже побували робокоп та термінатор. А у Mortal Kombat 1 можна буде побачити Жан-Клода ван Дамма.

Це додатковий вигляд для персонажа Джонні Кейджа, який повторює кінообраз головного героя з бойовика «Кривавий спорт». Анонс такого скіна зробив керівник команди розробників Ед Бун, виступаючи на шоу First We Feast's Hot Ones.

Цей скін буде доступний покупцям DLC Kombat Pack 1. Або можна відразу купити Mortal Kombat 1 Premium Edition за 2599 грн. У цьому наборі також з'являться Хоумлендер, Омнімен та багато інших відомих персонажів сучасної мас-культури.

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Nintendo влаштувала закриту демонстрацію Switch 2 на виставці Gamescom 2023

Наприкінці серпня в Кельні відбулася виставка комп'ютерних ігор Gamescom 2023, на якій розробники показали нові трейлери своїх проєктів, а компанія AMD представила дві відеокарти з архітектурою RDNA 3-го покоління. В той самий час за зачиненими дверима компанія Nintendo влаштувала своїм партнерам демонстрацію можливостей майбутньої ігрової консолі Switch 2. Цю інформацію підтвердило відразу кілька джерел.

Switch

Повідомляється, що Nintendo показала покращену версію гри The Legend of Zelda: Breath of the Wild, яка активно використовує апаратні можливості наступниці Switch. Також запускалося демо The Matrix Awakens на рушії Unreal Engine 5. У цьому випадку не обійшлося без технології масштабування Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS), з чого можна дійти висновку, що Nintendo знову буде використовувати «зелену» SoC. Нагадаємо, актуальна Switch базується на однокристальній системі Nvidia Tegra X1, яка дебютувала ще у 2015 році.

Раніше у Мережі з'явилася інформація про плани Nintendo випустити ігрову консоль наступного покоління у другій половині 2024 року.

Джерело:
KitGuru

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

В Epic Games Store дарують Spelldrifter

В онлайновому магазині Epic Games Store запустили нову роздачу. На цей раз можна безплатно отримати гру Spelldrifter від студії Free Range Games. Це суміш ізометричної рольової тактики та карткової гри. Раніше проєкт був відомий під назвою Labyrinth, але потім перероблений та випущений в Epic Games Store.

Гру можна додати на свій обліковий запис Epic Games до 14 вересня.