Празький офіс GSC Game World постраждав від пожежі

Тривожна новина прийшла із Чехії. Місцевий ігровий портал Vortex.cz написав про пожежу у празькому офісі GSC Game World. Нагадаємо, що частина розробників релокувалася в Прагу після початку війни та продовжувала розробку S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Пожежа сталася через електроустаткування. Вогонь пошкодив один із трьох поверхів, які займала студія. І на цьому поверсі були резервні сервери, що може вплинути на подальшу роботу команди. Інші два поверхи залишилися незачепленими. Підтверджень цієї події безпосередньо від GSC поки немає. Але факт пожежі за адресою Na Pankraci 310/60 справді мав місце, а саме в цій багатоповерхівці розташований офіс компанії. Постраждалих під час пожежі немає. Сподіваємося, що матеріальна шкода для компанії теж невелика, та розробники зможуть швидко повернутися до нормального робочого ритму. Чекаємо на хороші новини про S.T.A.L.K.E.R. 2 й на реліз гри на початку наступного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 64)

Автор HD Reworked Project працює над покращеними текстурами для Starfield

Відомий моддер Halk Hogan анонсував набір текстур високої роздільної здатності HD Reworked Project для Starfield. Цей розробник вже прославився як творець HD Reworked Project для The Witcher 3 та Cyberpunk 2077. Його пакет доопрацьованих та покращених текстур підвищеної роздільної здатності навіть увійшов до складу Next-Gen версії The Witcher 3.

У першому ролику Starfield HD Reworked Project показано порівняння старих та нових текстур із міських локацій. Різниця вражає.

Автор натякає на швидкий вихід мода без вказівки точної дати. Також Halk Hogan нещодавно анонсував нову версію HD Reworked Project для Cyberpunk 2077.

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Assassin's Creed про Японію може вийти наступного року

У жовтні виходить Assassin Creed Mirage, але вже відомо, що конвеєр Ubisoft активно працює над новими частинами серії. За чутками наступна велика гра під кодовою назвою Assassin Creed Red присвячена середньовічній Японії. Основною розробкою займається підрозділ Ubisoft Quebec. Згідно з останніми чутками, реліз цієї гри можливий вже у 2024 році. Але на тлі численних переносів Ubisoft ця дата поки що видається занадто оптимістичною.

Відомо, що в Assassin's Creed Red буде два герої. Ми гратимемо за самурая-чоловіка та синобі-жінку. При цьому самурай є африканським біженцем. Вважається, що його образ списано з першого африканського самурая Ясуке, який служив у Японії наприкінці 1500-х років. У героїв буде різний бойовий стиль, зброя та навички. У грі буде посилено стелс, деякі елементи будуть запозичені із Splinter Cell. Герої зможуть ховатися в тіні та гасити смолоскипи, щоб знизити освітленість ігрової зони. З'явиться можливість руйнувати деякі елементи навколишнього середовища. Наприклад, можна буде ламати та рубати слабкі двері.

Гра запланована для PlayStation 5, Xbox серії X|S та PC.

Джерело:
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 24)