Опубліковано новий сюжетний трейлер Avatar: Frontiers of Pandora

Компанія Ubisoft представила новий трейлер гри Avatar: Frontiers of Pandora. У відео розповідають історію головної героїні. Це дитина двох світів, уроджена На'ві, яка була викрадена RDA. Через 15 років вона повертається у своє плем'я та пізнає особливості життя у дикій природі. Вона має приєднатися до одного з кланів, щоб захистити рідний світ від RDA.

Гра буде масштабною пригодою у відкритому світі. Проєкт створюється студією Massive Entertainment на базі рушія Snowdrop. Відомо, що у грі буде підтримка ефектів на базі трасування променів. Заявлено підтримку технологій AMD FSR та NVIDIA DLSS. Також в Avatar: Frontiers of Pandora є вбудований ігровий бенчмарк.

Avatar: Frontiers of Pandora надійде у продаж 7 грудня для PC, Xbox Series X/S та PlayStation 5.

Обговорити в форумі (коментарів: 65)

Процесор Intel Core i5-14600K протестований у Cinebench 2024 та R23

Незабаром дебютує нове покоління процесорів Core. Спочатку Intel представить шість оверклокерських моделей, включаючи варіанти K та KF. Особливий інтерес викликає Intel Core i5-14600K, оскільки це молодший CPU з розблокованим множником та потужністю 125 Вт.

Новий процесор отримає 6 високопродуктивних ядер та 8 енергоефективних ядер — всього 14 ядер та 20 потоків. По конфігурації ядер Intel Core i5-14600K ідентичний Core i5-13600K, але максимальна частота Boost повинна досягти значення в 5,3 ГГц.

Китайські джерела опублікували перші тести Intel Core i5-14600K у бенчмарках Cinebench R23, Cinebench 2024 та CPU-Z. Протестовано інженерний зразок, і фінальна версія може трохи відрізнятися у продуктивності. Але представлені дані все одно дають наочне уявлення про переваги нового CPU щодо попередника.

У бенчмарку Cinebench 2024 новий Core i5-14600K кращий за Core i5-13600K на 8% в однопотоковому тесті та на 14% кращий в багатопотоковому. У Cinebench R23 різниця 3% у багатопотоковому режимі при нульовій різниці в однопотоковому режимі. У CPU-Z новий процесор швидше за старий на 6% в однопотоковому режимі та на 4% у багатопотоковому.

Це відносне порівняння. Оскільки результати можуть залежати від конфігурації конкретної системи, пам'яті та охолодження. Перевага нового процесора невелика, і таких показників можна досягти при розгоні старого Core i5-13600K. Але за рівної вартості вибір на користь Intel Core i5-14600K очевидний. Старт продажу нового процесора очікується 17 жовтня.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Через тиждень виходить доповнення Separate Ways для Resident Evil 4

У рамках презентації Sony State of Play показали трейлер DLC для Resident Evil 4. Найближчим часом виходить велике сюжетне доповнення Separate Ways, присвячене пригодам Ади Вонг. Воно дасть змогу побачити історію з боку другого персонажа, формуючи повну картину подій.

Разом з доповненням вийде безплатне оновлення для режиму Mercenaries, яке додасть ігрових персонажів Аду Вонг та Вескера.

Також Capcom готує Resident Evil 4 VR для системи PlayStation VR 2. Версія для віртуальної реальності має вийти взимку, точну дату поки не озвучено.

Ремейк Resident Evil 4 вийшов 24 березня 2023 року на платформах PC, PlayStation 5, PlayStation 4 і Xbox Series X/S. Доповнення Separate Ways надійде у продаж 21 вересня.

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

AMD випустила нові процесори EPYC 3-го покоління

Минулого року серверні процесори AMD EPYC перейшли на мікроархітектуру Zen 4, проте це не означає, що чипмейкер забув про стару платформу. Цього місяця компанія доповнила модельний ряд CPU EPYC 3-го покоління (Milan) шістьма новими процесорами. Нагадаємо, що сімейство чипів EPYC Milan для платформи Socket SP3 було представлено два з половиною роки тому.

AMD EPYC

Специфікації та рекомендовані ціни нових процесорів AMD EPYC 3-го покоління (Milan) зібрані у таблиці нижче. Суфікс «P» у маркуванні вказує на підтримку виключно односокетних конфігурацій, тоді як інші можуть працювати в парі.

Процесор Ядра /
потоки
Частота, ГГц Частота
boost-режиму, ГГц
L3-кеш, Мбайт TDP, Вт Рекомендована
ціна
EPYC 7663P 56 / 112 2,0 3,5 256 240 $3139
EPYC 7643P 48 / 96 2,3 3,6 256 225 $2722
EPYC 7303 16 / 32 2,4 3,4 64 130 $604
EPYC 7303P 16 / 32 2,4 3,4 64 130 $594
EPYC 7203 8 / 16 2,8 3,4 64 120 $348
EPYC 7203P 8 / 16 2,8 3,4 64 120 $338

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Віртуальний Нью-Йорк та особливості Deluxe-версії у нових трейлерах Marvel's Spider-Man 2

Компанія Sony провела велику презентацію State of Play. У центрі уваги був екшен Marvel's Spider-Man 2, який має стати головним цьогорічним ексклюзивом PlayStation 5.

Автори присвятили один із нових трейлерів місту Нью-Йорку, в якому відбуваються події гри. У другій частині додані райони Квінс та Бруклін, завдяки чому доступна для дослідження територія стала вдвічі більшою. Ширяючи над містом, можна буде побачити багато відомих пам'яток. Передбачено швидке перемикання між Пітером Паркером та Майлзом Моралесом. Кожен із цих персонажів відіграє важливу роль в основному сюжеті.

Другий трейлер присвятили бонусам за видання Digital Deluxe. Покупці дорожчої версії отримають по п'ять додаткових костюмів для кожного персонажа, два очки навичок та додаткові можливості для фоторежиму. У разі попереднього замовлення гравці отримають додатково три очки навичок, спеціальний гаджет для павутини та доступ до всіх костюмів.

Marvel's Spider-Man 2 є однією з найочікуваніших ігор року. Реліз відбудеться 20 жовтня на PlayStation 5. Оскільки Sony випускає зараз усі свої ігри на PC, у майбутньому можна очікувати появу комп'ютерної версії. Але вийти вона може через рік або пізніше.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Анонсовано перевидання Tomb Raider I-III Remastered

Aspyr Media та Crystal Dynamics анонсували перевидання перших трьох ігор серії Tomb Raider, які виходили з 1996 по 1998 рік. Оновлена трилогія отримає покращену графіку, але збереже оригінальний грубуватий вигляд. Головна перевага перевидання — це можливість запуску на актуальних ігрових платформах з високою роздільною здатністю.

До складу перевидання увійшли три перші номерні ігри з доповненнями, а також спеціально розроблені для цієї версії рівні. Склад перевидання такий:

  • Tomb Raider I + The Unfinished Business Expansion;
  • Tomb Raider II + The Gold Mask Expansion;
  • Tomb Raider III + The Lost Artifact Expansion.

Оновлену трилогію спочатку анонсували на заході Nintendo Direct для консолі Nintendo Switch. Але вона також вийде на консолях PlayStation 5, PlayStation 4 та PC. Реліз заплановано на 14 лютого 2024 року. У Steam зараз можна зробити попереднє замовлення із 10% знижкою за 540 грн.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

ASRock пропонує низькопрофільну відеокарту Arc A310

Компанія ASRock продовжує розширювати асортимент відеокарт на графічних процесорах Intel Arc Alchemist. Ще однією новинкою стала модель початкового рівня Arc A310 Low Profile у низькопрофільному виконанні.

ASRock Arc A310 Low Profile

В основі Arc A310 лежить графічний чип Intel ACM-G11 із шістьма Xe-ядрами (або 768 потоковими процесорами) та 64-бітною шиною пам'яті, через яку GPU взаємодіє з чотирма гігабайтами GDDR6. Паспортна частота GPU становить 2000 МГц, пропускна здатність відеобуфера — 124 Гбайт/с. Для відеокарти заявлено 75-ватний рівень Total Board Power.

ASRock Arc A310 Low Profile

Модель ASRock Arc A310 Low Profile отримала двослотову систему охолодження, що складається з алюмінієвого радіатора та пари невеликих вентиляторів. На задній панелі доступні відеовиходи DisplayPort 2.0 та HDMI 2.0b.

ASRock Arc A310 Low Profile

Щодо рекомендованої ціни відеокарти ASRock Arc A310 Low Profile на цей час інформації не надходило.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Cyberpunk 2077 отримає оновлення до версії 2.0 наступного четверга

Напередодні CD Projekt RED випустила спеціальний епізод онлайн-шоу Night City Wire, присвячений доповненню Phantom Liberty для рольового бойовика Cyberpunk 2077. Його реліз, нагадуємо, відбудеться менш як за два тижні — 26 вересня. У Steam попереднє замовлення на DLC можна оформити за 549 гривень.

Cyberpunk 2077

Розробники обіцяють геймерам пригоду у жанрі шпигунського трилера, події якого розгорнуться у новому районі Найт-Сіті. Одним із ключових персонажів доповнення стане агент Соломон Рід, якого грає відомий актор Ідріс Ельба (Idris Elba). Опублікований кінематографічний трейлер присвячений саме йому та розповідає про події за сім років до Phantom Liberty. Крім того, на YouTube-каналі Cyberpunk 2077 були опубліковані відеоролики за участю самого актора.

CD Projekt RED також розкрила дату виходу оновлення 2.0. Воно є повністю безплатним та стане доступним власникам Cyberpunk 2077 наступного четверга, 21 вересня. З його релізом у грі з'являться оновлені здібності та дерева навичок, перероблені системи імплантів та крафту, покращена система поведінки поліції та багато інших нововведень. Крім того, у день виходу Phantom Liberty в Cyberpunk 2077 з'явиться українська текстова локалізація.

Обговорити в форумі (коментарів: 68)