Yeston представила відеокарту GeForce RTX 4060 Ti у формі котика

Китайський виробник Yeston вивів на ринок нову версію GeForce RTX 4060 Ti у рамках серії Cute Pet. Ця новинка може претендувати на звання наймилішої відеокарти, оскільки стилізована під котика.

GeForce RTX 4060 Ti Cute Pet оснащена системою охолодження з двома вентиляторами та накрита великим синім корпусом з вушками, носиком та ротом. Тому візуально все це нагадує усміхненого котика з вентиляторами-очима.

Під кожухом знаходиться радіатор із товстими тепловими трубками. Товщина охолодження 2,5 слоти. Обдувають радіатор два вентилятори діаметром 90 мм. У відеокарти є металевий бекплейт. В основі новинки чип AD106 з 4352 ядрами CUDA та 8 ГБ пам'яті GDDR6 за шиною 128 біт. Відеокарта отримала три порти HDMI та один DisplayPort.

Yeston RTX 4060 Ti Cute Pet оснащена підсвічуванням Meow Star, яке посилює схожість з домашнім улюбленцем. Очевидно, що така мила відеокарта має всі шанси на успіх на азійському ринку.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090 надійде у продаж 19 вересня

Ще у травні компанія ASUS вперше показала нову флагманську відеокарту серії ROG Matrix. Пізніше відеокарта засвітилася у професійних оверклокерів та допомогла поставити кілька світових рекордів, у тому числі подолати планку розгону у 4 ГГц. Але на роздрібному ринку нову модель ми так і не побачили. Це буде виправлено найближчими днями. На 19 вересня намічено офіційний старт продажів ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090.

Всі відеокарти лінійки ROG Matrix орієнтовані на максимальну продуктивність та розгін. Новинка вже довела свій потенціал в оверклокерів. Але відеокарта здатна порадувати будь-якого користувача. Вона побудована на PCB з посиленим живленням та оснащена системою рідинного охолодження.

Плата накрита великим водоблоком повного покриття, який шлангами з'єднується із зовнішнім радіатором 360 мм на три вентилятори.

Замість класичної термопасти у ROG Matrix використовується рідкий метал. Застосування такого інтерфейсу на чипах без теплорозподільної кришки небезпечне через можливість витікання металу. Але інженери ASUS розв'язували цю проблему, використовуючи захисний шар, що запобігає протиканню, та спеціальне захисне покриття для конденсаторів навколо кристала.

Відеокарта буде працювати з великим заводським розгоном до 2670 МГц за Boost Clock. А СЖО забезпечить комфортний температурний режим та низький шум.

Джерела:
Videocardz
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 27)