Минулого кварталу Nvidia відвантажила 900 тонн прискорювачів H100

У другому кварталі Nvidia відвантажила «заліза» для центрів обробки даних більш ніж на 10 мільярдів доларів. За оцінками аналітичної компанії Omdia, обсяги постачання лише флагманського прискорювача обчислень H100 за цей період склали близько 300 тисяч пристроїв. Цікаво, що у своїй доповіді для оцінки обсягів постачання аналітики також наводять альтернативний показник — 900 тонн прискорювачів H100.

Хуанг

У своїх підрахунках експерти, напевно, включають модель H800. Це спеціальна версія прискорювача H100 для китайського ринку, яка не порушує експортних обмежень США. Однак в асортименті «зелених» є інші ШІ-прискорювачі, наприклад, A100, A800 й A30, а також суперчипи Grace Hopper, які є збіркою з ARM-процесора Grace та GPU H100. Тобто сумарні щоквартальні відвантаження ШІ-продуктів Nvidia значно більші за згадані 900 тонн.

На тлі галасу навколо штучного інтелекту Nvidia продовжує нарощувати виробництво прискорювачів обчислень, регулярно оновлюючи рекорди квартального виторгу. Втім, повністю задовольнити попит найближчим часом не вдасться. Як зазначає керівництво TSMC, дефіцит ШІ-прискорювачів Nvidia триватиме ще півтора року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 32)