Команда Overclockers.UA посіла четверте місце на HWBot Team Cup 2023

Днями завершився щорічний чемпіонат HWBot Team Cup 2023. Протягом останніх двох місяців оверклокерські колективи з усього світу демонстрували свої навички спортивного розгону та запаси комп'ютерного «заліза», у тому числі команда нашої конференції Overclockers.UA. Цього року перемога дісталася колективу Overclock.net, проте й наші ентузіасти виступили дуже непогано.

Overclockers.UA

Якщо на минулорічному HWBot Team Cup команда Overclockers.UA посіла п'яте місце, то цього року українські майстри спортивного розгону змогли покращити результат та закріпитися на четвертому рядку. Окремо можна відзначити дисципліну 3DMark CPU PROFILE 1 THREAD - DDR3, в якій нашим ентузіастам не було рівних. Привітати учасників Overclockers.UA можна у відповідній темі конференції.

HWBot Team Cup

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Опубліковано кінематографічний трейлер зомбі-режиму Call of Duty: Modern Warfare III

Activision випустила новий трейлер Call of Duty: Modern Warfare III, присвячений зомбі-режиму. У ролику показано передісторію того, як зомбі-вірус вирвався на волю. За сюжетом його випустив терорист Захаєв. Тепер оперативно-тактична група 141 об'єднується з іншими загонами, щоб протистояти мерцям.

У Modern Warfare III буде найбільша карта для зомбі-режиму за всю історію серії на базі модифікованої карти режиму DMZ. Проходження включатиме виконання декількох етапів та сюжетних завдань із наростаючою складністю.

Також у Modern Warfare III буде сюжетна кампанія та новий сюжетний режим «Відкриті бойові місії». Відомо, що мультиплеєр отримає оновлені карти із класичної Modern Warfare 2.

Call of Duty: Modern Warfare III виходить 10 листопада на PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 та PlayStation 5. В українському Steam вже можна замовити гру за ціною 2499 грн за просте видання та за ціною 3499 грн за розширене видання Vault Edition.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

У Starfield вже понад 10 мільйонів гравців

Компанія Bethesda поділилася новими успіхами космічної рольової гри Starfield. На 20 вересня у неї вже зіграло 10 мільйонів людей. Восьмого вересня компанія повідомляла про 6 мільйонів гравців. Starfield стала найуспішнішим стартом в історії Bethesda. Нагадаємо, що повний реліз гри відбувся 6 вересня, але покупці Premium Edition могли грати з 1 вересня.

Starfield доступна на платформах Xbox Series, PC та у передплатному сервісі Game Pass. Цікаво, що Bethesda та Microsoft не згадують реальні продажі гри. Можливо, значна частина із 10 мільйонів гравців припала на передплатників сервісу Game Pass. При цьому проєкт отримав неоднозначні відгуки. На Metacriric у Starfield високий рейтинг від ігрових видань у 84 бали, але низький рейтинг 66 балів від гравців.

Обговорити в форумі (коментарів: 40)

У найближчі роки Intel випустить три нові сімейства процесорів: Arrow, Lunar та Panther Lake

Вчора корпорація Intel не тільки розкрила нові подробиці про мобільні чипи Meteor Lake, але й торкнулася теми майбутніх поколінь CPU Core. Йдеться про сімейства Arrow Lake, Lunar Lake та Panther Lake. У них процесорний гігант продовжить використовувати багаточипове компонування, а офіційний дебют новинок відбудеться протягом наступних двох років.

Intel

У ході свого виступу генеральний директор Intel Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) похвалився кремнієвою пластиною з мікросхем Compute Tile для процесорів Arrow Lake, виготовленими за технологією Intel 20A. Додамо, що чипи Arrow Lake будуть використовуватися як у ноутбуках, так і в настільних комп'ютерах з платформою LGA1851. Їхній реліз заплановано на наступний рік.

Intel

Разом з тим сімейство Lunar Lake розраховане на використання в ноутбуках та має принести додатковий стрибок енергоефективності. Мікросхема з x86-ядрами у цих процесорах вироблятиметься за технологією Intel 18A. Зразки нових процесорів вже тестуються фахівцями чипмейкера, а на Intel Innovation 2023 був показаний ноутбук із таким чипом. Орієнтовно у 2025 році їм на зміну прийдуть CPU Panther Lake.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Особливості PC-версії Assassin's Creed Mirage у новому трейлері, гра оптимізована під CPU та GPU Intel

Assassin's Creed Mirage є однією з найочікуваніших ігор цієї осені. Продовження легендарної серії відправить нас до середньовічного Багдада, а ігровий процес відійде від масштабних битв за контроль територій у бік більш продуманого міського стелсу. На каналі Ubisoft з'явився новий трейлер, де показані особливості комп'ютерної версії гри.

Гра створюється у співпраці з Intel. Тому заявлено оптимізацію під графіку Intel Arc і процесори Intel Core 13-го покоління. У грі буде технологія масштабування XeSS. Про наявність FSR та DLSS нічого не сказано. Буде підтримка ультрашироких форматів та кількох моніторів.

Також гра отримала підтримку тактильного костюма Owo Haptix, що дозволяє отримати фізичні відчуття при пошкодженнях віртуального персонажа.

Опубліковано детальні системні вимоги гри. І вони цілком помірні на тлі деяких інших ігор. Цікаво, що в жодному варіанті не вказані процесори Core 13-ї серії. Навіть для найвибагливішого режиму вистачить Core i5-11600K. Гра підтримує лише DirectX 12.

Мінімальна конфігурація (1080p, Low, 30 fps):

  • OC: 64 біт Windows 10/11;
  • Процесор: Intel Core i7-4790 (Core i5-8400 для Intel Arc ReBAR) або AMD Ryzen 5 1600;
  • Оперативна пам'ять: 8 ГБ;
  • Відеокарта: Intel Arc A380 6GB або GeForce GTX 1060 6GB або Radeon RX 570 4GB;
  • 40 ГБ для встановлення.

Рекомендована конфігурація (1080p, High, 60 fps):

  • OC: 64 біт Windows 10/11;
  • Процесор: Intel Core i7-8700K або AMD Ryzen 53600;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: Intel Arc A750 8GB або GeForce GTX 1660 Ti 6GB або Radeon RX 5600 XT 6GB;
  • 40 ГБ для встановлення.

Рекомендована конфігурація (1440p, High, 60 fps):

  • OC: 64 біт Windows 10/11;
  • Процесор: Intel Core i7-9700K чи AMD Ryzen 7 3700X;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: Intel Arc A770 8GB чи GeForce RTX 2070 8GB або Radeon RX 5700 XT 8GB;
  • 40 ГБ для встановлення (SSD).

Конфігурація для Ultra-якості (4K, Ultra, 60 fps):

  • OC: 64 біт Windows 10/11;
  • Процесор: Intel Core i5-11600K чи AMD Ryzen 5 5600X;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 3080 10GB або Radeon RX 6900 XT 16GB;
  • 40 ГБ для встановлення (SSD).

Гра виходить 5 жовтня в Ubisoft Store та Epic Games Store.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Intel анонсувала 288-ядерні серверні процесори Sierra Forest

Під час виступу на конференції Intel Innovation 2023 голова компанії Intel Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) поділився планами щодо розвитку асортименту серверних процесорів. Він підтвердив, що 14 грудня відбудеться реліз чипів Xeon Scalable 5-го покоління, відомих під кодовим ім'ям Emerald Rapids. Вони випускаються за технологією Intel 7 та підтримуватимуться актуальною платформою Eagle Stream.

Intel

Втім, найбільший інтерес представляють серверні процесори Sierra Forest та Granite Rapids, реліз яких запланований на наступний рік. В обох випадках використовується багаточипове компонування, а головна відмінність криється в типі x86-ядер. Якщо Intel Granite Rapids базуються на високопродуктивних P-ядрах, то у CPU Sierra Forest задіяні виключно енергоефективні E-ядра, а головна «фішка» криється в їх кількості.

Intel
Intel Sierra Forest

Серверні чипи Intel Sierra Forest запропонують до 288 E-ядер та мають скласти конкуренцію процесорам AMD EPYC Bergamo (Zen 4c). У нових «камінцях» використані дві мікросхеми Compute Tile, кожна з яких містить по 144 E-ядра, та пара чипів введення-виведення. Для випуску цих кристалів використані технології Intel 3 та Intel 7 відповідно.

Intel
Intel Granite Rapids

Процесори Intel Granite Rapids мають аналогічну конструкцію, але в них використано три мікросхеми Compute Tile з P-ядрами. Максимальне число x86-ядер, за попередньою інформацією, становитиме близько 128 штук, проте всі вони підтримують технологію Hyper-Threading, яка недоступна на E-ядрах Sierra Forest. Більше подробиць про новинки буде розкрито наступного року.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

DeepCool вивела на український ринок топовий процесорний кулер Assassin IV

Модельний ряд CPU-кулерів DeepCool, представлених на українському ринку, поповнився флагманським рішенням Assassin IV. Ця система охолодження виконана у форматі двосекційної «башти» та розрахована на топові процесори Intel та AMD з рівнем TDP до 280 Вт. В українських магазинах новинка доступна за рекомендованою ціною 3999 гривень.

Assassin IV

Однією з особливостей кулера DeepCool Assassin IV є незвичний дизайн. Він виглядає як куб з металу і пластику, а його загальні габарити складають 144x147x164 мм при масі 1,58 кг. У радіаторі використано сім теплових трубок діаметром 6 мм, за його обдування відповідають 120- та 140-мм вентилятори на гідродинамічних підшипниках. Передбачена можливість встановлення третьої «вертушки».

Assassin IV

До головних особливостей Assassin IV виробник також відносить перемикач швидкості вентиляторів, що дозволяє вибирати між максимальною ефективністю та безшумною роботою, а також шестирічну гарантію. Список підтримуваних платформ включає Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700, LGA20xx, AMD AM4 та AM5.

Assassin IV

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Відеокарта-рекордсмен ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090 надійшла у продаж

Компанія ASUS повідомила про вихід своєї флагманської відеокарти на графічному процесорі Nvidia AD102 — ROG Matrix GeForce RTX 4090. Ця модель була представлена кілька місяців тому й за цей час встигла оновити низку оверклокерських рекордів. Зокрема, вона стала першою відеокартою в історії, яку вдалося розігнати до 4 ГГц «по ядру».

ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090

В основі ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090 лежить друкована плата альтернативного дизайну з (24+4)-фазною системою живлення та одним роз'ємом 12VHPWR. Для відеокарти характерна частота boost-режиму GPU 2670 МГц (+6% щодо еталонного показника) та 500-ватний рівень Total Graphics Power. За бажанням параметр TGP можна збільшити до 600 Вт.

ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090

За охолодження відеокарти відповідає готова СРО із 360-мм радіатором. З її особливостей варто виділити велику контактну пластину з міді, яка відводить тепло від графічного процесора, мікросхем GDDR6X та системи живлення, а також рідкий метал як термоінтерфейс GPU. Зі звичайною термопастою температура відеоядра буде на 6-8°C вище, відзначають наші колеги з TechPowerUp.

ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090

Рекомендована ціна відеокарти ASUS ROG Matrix GeForce RTX 4090 складає 3200 доларів. Інакше кажучи, новинка коштує як дві GeForce RTX 4090 у простіших модифікаціях.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)