Nvidia випустила драйвер GeForce 537.42 WHQL для оновленого Cyberpunk 2077

Сьогодні рольовий бойовик Cyberpunk 2077 оновився до версії 2.0. Цей апдейт приніс чимало покращень для основних елементів гри, на кшталт системи поведінки поліції та здібностей персонажа, усуває безліч помилок та містить низку інших нововведень. Зокрема, власники відеоадаптерів GeForce RTX можуть випробувати технологію DLSS 3.5 із механізмом Ray Reconstruction, який підвищує якість ефектів на базі трасування променів, а для процесорів AMD у налаштуваннях гри передбачена опція для керування технологією SMT.

Cyberpunk 2077

Цілком очікувано, що таке велике оновлення не залишилося поза увагою з боку Nvidia. З цієї нагоди компанія випустила новий пакет драйверів. Випуск GeForce 537.42 WHQL забезпечує підтримку DLSS 3.5 у Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, а також містить оптимізації для ігор Warhaven, Witchfire та Party Animals, де використовуються фірмові технології «зелених».

Більш детальна інформація про нововведення патчу 2.0 для Cyberpunk 2077 доступна на офіційному сайті гри. Власники відеоадаптерів GeForce можуть завантажити свіжий драйвер скориставшись пошуком або через додаток GeForce Experience.

Обговорити в форумі (коментарів: 90)

Відеокарта Intel Arc A580 так і не надійшла у продаж через рік після анонсу

У вересні 2022-го корпорація Intel представила три ігрові відеокарти: Arc A770, A750 та A580. Перші дві надійшли у продаж минулої осені, тоді як про модель Arc A580 з того часу нічого не було чути. На думку закордонних колег, процесорний гігант вирішив відмовитися від планів з випуску цієї відеокарти.

Intel Arc

Нагадаємо, відеокарта Intel Arc A580 базується на урізаній версії графічного процесора ACM-G10. Вона отримала 24 Xe-ядра (або 3072 блоки FP32), 256-розрядну шину пам'яті та 8-гігабайтний буфер GDDR6 з пропускною здатністю 512 Гбайт/с. Для пристрою характерна частота графічного процесора 1700 МГц та паспортний рівень TBP 175 Вт.

Intel Arc

Якщо говорити про причини, що завадили Arc A580 вийти на ринок, то однією з головних, ймовірно, є перенесення термінів релізу. Спочатку Intel розраховувала випустити лінійку відеокарт Arc Alchemist у першому кварталі 2022-го, проте цікаві для геймерів моделі (Arc A770 та A750) з'явилися у продажу лише восени. Зараз процесорний гігант зайнятий покращенням програмного забезпечення та розробкою нового покоління GPU під кодовим ім'ям Battlemage.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Вийшов драйвер AMD Radeon Adrenalin 23.9.2 з підтримкою нових ігор

Компанія AMD повідомила про доступність до завантаження нового набору графічних драйверів. Випуск AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.2 забезпечує підтримку ігор Lies of P, Party Animals й The Crew Motorfest, а також роботу технології Anti-Lag+ у Starfield, The Witcher 3: Wild Hunt, Elden Ring та Immortals of Aveum. Як зазначає AMD, у разі відеокарти Radeon RX 7900 XTX зменшення затримок завдяки Anti-Lag+ сягає 45%.

Lies of P

У драйвері AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.2 було усунено такі проблеми:

  • «вильоти» Baldur's Gate 3 при використанні API Vulkan на деяких продуктах AMD Graphics, на зразок Radeon RX 7900 XTX;
  • частота GPU може бути обмежена показником 2700 МГц при ручному налаштуванні відеокарт Radeon RX 7700 XT та RX 7800 XT;
  • деякі монітори та телевізори Samsung з підтримкою FreeSync Premium Pro не забезпечують коректну яскравість у певних іграх з увімкненим локальним затемненням (local dimming);
  • збої або тайм-аут драйвера в Smite на деяких продуктах AMD Graphics, на кшталт Radeon RX 7900 XT;
  • періодичні збої або тайм-аут драйвера у F1 23 при використанні деяких продуктів AMD Graphics, таких як Radeon RX 7800 XT.

Завантажити пакет драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.2, а також ознайомитися з документацією до нього можна за посиланням. Звертаємо увагу, що для відеоадаптерів Polaris та Vega «червоні» підготували окрему версію.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Counter-Strike 2 може вийти до кінця місяця

Весною компанія Valve представила Counter-Strike 2 та відразу запустила бета-тестування гри. Запрошення отримували обрані гравці Counter-Strike: Global Offensive. Дата запуску публічної версії офіційно не озвучувалася, хоч були натяки на літній реліз. Тепер нову надію фанатам дало повідомлення в офіційному твіттері Counter-Strike : «Що ви робите наступної середи». Це явний натяк на якусь подію 27 вересня. Спільнота підозрює, що це дата можливого запуску публічної версії гри. Але це може бути якесь важливе оновлення або презентація, пов'язана з грою. Впевнено можна говорити лише про те, що якісь новини для фанатів Counter-Strike точно будуть.

Нова частина легендарного шутера перейшла на рушій Source 2 з покращеною графікою та фізикою. Зокрема, у грі реалізували реалістичний дим із фізичними властивостями, і тепер димові гранати стали потужним інструментом прикриття.

Відомо, що перші кіберспортивні змагання з Counter-Strike 2 відбудуться у березні 2024 року в Копенгагені. Отже, реліз публічної версії справді може статися найближчим часом.

Обговорити в форумі (коментарів: 99)