MSI пропонує GeForce RTX 4060 у модифікації Gaming X NV Edition

В асортименті компанії MSI з'явилася лінійка продуктів Limited Edition. До неї увійдуть унікальні версії товарів бренду, випущені обмеженим тиражем. Наприклад, сьогодні вендор вивів на ринок відеокарту GeForce RTX 4060 Gaming X NV Edition. Її тираж становить 6000 екземплярів, з яких в Україні буде доступно лише 48 штук.

MSI GeForce RTX 4060 Gaming X NV Edition

Особливістю відеокарти MSI GeForce RTX 4060 Gaming X NV Edition стало унікальне оформлення в колірній гамі Nvidia Green. Ще однією відмінністю від версії Gaming X є додаткові елементи RGB-підсвічування на кожусі. В іншому це вже знайома модифікація GeForce RTX 4060, яка минулого місяця побувала в нашій тестовій лабораторії.

MSI GeForce RTX 4060 Gaming X NV Edition

Щодо рекомендованої ціни MSI GeForce RTX 4060 Gaming X NV Edition, то для України вона становить 15 699 гривень. Тобто новинка не сильно дорожча за звичайну Gaming X. Придбати відеокарту можна тільки в магазинах-партнерах MSI: Telemart, CompX та Artline.

Обговорити в форумі (коментарів: 48)

Nvidia прогнозує, що ШІ та DLSS у майбутньому повністю замінять традиційний рендеринг

Компанія Nvidia першою запровадила технології на базі штучного інтелекту в ігровий рендеринг. З моменту появи Deep Learning Super Sampling (DLSS) ця технологія активно розвивається та отримує нові функції. Тепер це не лише масштабування на базі ШІ, а й генерація кадрів і розумне шумоподавлення з реконструкцією променів. На хвилі такого успіху Nvidia має великі плани на розвиток цього напряму. В рамках нещодавньої конференції «AI Visuals» віцепрезидент Nvidia з досліджень у галузі прикладного глибокого навчання Браян Катандзаро заявив, що в майбутньому технології на базі ШІ зможуть виконувати всі аспекти рендерингу, та, наприклад, DLSS 10 зможе замінити класичний рендеринг в іграх.

Ще у 2018 році на конференції NeurIPS компанія представила демонстрацію віртуального світу, що генерувався нейронною мережею. Ігровий рушій створював вхідні дані, а потім нейронна мережа виконувала рендеринг віртуального світу. Згодом буде підвищено реалізм візуалізації за допомогою нейромереж, і сам цей процес стане дешевшим. Перехід на ШІ-рендерінг буде поступовим. Ігровий рушій можна використовувати для створення та налаштування світу, а ШІ допоможе оживити цей світ. Можливо, колись через 10 років чергова версія DLSS зможе повністю замінити традиційні методи рендерингу. І у Nvidia вже працюють над новими нейронними методами, які будуть додані до пакета технологій DLSS.

Виходячи з такого бачення майбутнього, можна припустити, що нові GPU компанії отримають ще більше тензорних блоків і будуть оптимізовані для операцій глибокого навчання.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 47)

Продовження Star Wars Jedi: Survivor вже у розробці

З'явилося непряме підтвердження того, що третя частина Star Wars Jedi вже в розробці. Перша гра Star Wars Jedi: Fallen Order вийшла у 2019 році. Весною цього року відбувся реліз Star Wars Jedi: Survivor, і попри безліч технічних проблем фанатам «Зоряних війн» гра сподобалася. На тлі такого успіху поява третьої частини цілком очікувана.

Актор Кемерон Монеген, який виконав роль Кела Кестіса у перших іграх, підтвердив, що розробка третьої гри вже стартувала. Якщо Respawn Entertainment працюватиме за старим графіком, то нова частина вийде через чотири роки. Але є ймовірність, що запуск нової гри можуть присвятити до старту нового покоління консолей, яке можливе у 2028 році.

Зазначимо, що офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає. Також зі студії Respawn Entertainment днями пішов геймдизайнер Стіґ Асмуссен, який працював над Fallen Order та Survivor. Цей неприємний факт може позначитися на темпах розробки та загальному баченні проєкту.

Джерело:
ComicBook

Обговорити в форумі (коментарів: 7)