be quiet! випускає лінійку систем рідинного охолодження Pure Loop 2

Модельний ряд систем охолодження be quiet! поповнився лінійкою готових СРО Pure Loop 2. Вона представлена рішеннями з радіаторами типорозмірів 120, 240, 280 та 360 мм. З особливостей новинок вендор відзначає використання помпи з підтримкою ШІМ-керування швидкістю й вентиляторів Pure Wings 3 PWM high-speed, а також ARGB-підсвічування водоблоку.

be quiet! Pure Loop 2

Як і у випадку серії Pure Loop, помпа у СРО Pure Loop 2 знаходиться не у водоблоці, а підвішена на шлангах. В прес-релізі be quiet! говорить про ізоляцію помпи для запобігання передачі вібрацій, втім, неважко здогадатися, що така конструкція в першу чергу повинна убезпечити компанію від патентних суперечок з Asetek.

be quiet! Pure Loop 2

Цікавою «фішкою» систем охолодження став отвір для дозаправки контуру, розташований на радіаторі. У комплект постачання входить пляшечка з теплоносієм об'ємом 100 мл, якої, згідно з заявами виробника, вистачить більше ніж на шість дозаправок. Водоблок має мідну нікельовану основу та сумісний з усіма актуальними процесорами Intel та AMD.

be quiet! Pure Loop 2

В Європі СРО be quiet! Pure Loop 2 стануть доступними для покупки десятого жовтня за ціною від €90 до €130 залежно від моделі. Рекомендовані ціни для українських магазинів будуть оголошені згодом.

Джерело:
be quiet!

Обговорити в форумі (коментарів: 66)

Nvidia домовилася з TSMC про випуск процесора GB100 (Blackwell) за 3-нм технологією

В лабораторіях Nvidia вирує робота над наступним поколінням графічних процесорів. За неофіційною інформацією, йому було присвоєно назву Blackwell. «Зелені» почнуть з випуску процесорів для прискорювачів обчислень, які будуть представлені вже наступного року, а протягом 2025-го вийде лінійка GPU для ігрових відеокарт GeForce RTX 50-ї серії.

У рамках підготовки до релізу нового покоління процесорів Nvdia вже підписала контракт із тайванським чипмейкером TSMC, повідомляє видання DigiTimes. Випуск флагманського чипа GB100 для прискорювачів штучного інтелекту здійснюватиметься за 3-нм техпроцесом, а його реліз відбудеться у четвертому кварталі 2024 року. Додамо, що раніше в Мережі виринала інформація про наміри Nvidia перейти на багаточипове компонування в топових процесорах Blackwell.

Джерело:
DigiTimes

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Samsung анонсувала компактні модулі оперативної пам'яті LPCAMM

Samsung Electronics розробила новий стандарт модулів оперативної пам'яті — Low Power Compression Attached Memory Module (LPCAMM). За задумом компанії, він повинен знайти застосування у ноутбуках та настільних ПК, а в майбутньому, можливо, добереться й до серверів. Головними особливостями нових модулів є компактні розміри та використання високошвидкісних мікросхем пам'яті LPDDR.

LPCAMM

Як підкреслює Samsung, модулі LPCAMM мають на 60% менші розміри, на 50% кращу продуктивність та 70% кращу енергоефективність щодо звичних планок SO-DIMM. У дебютних LPCAMM будуть використовуватися мікросхеми LPDDR5X зі швидкістю обміну інформацією 7,5 Гбіт/с. Модулі вже пройшли верифікацію на платформі Intel, а комерційний запуск нового стандарту заплановано на наступний рік.

LPCAMM

Джерело:
Samsung

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

Роз'єм живлення 12V2x6 впорався з максимальним навантаженням навіть при неправильному підключенні

З недавніх пір відеокарти GeForce RTX 40-ї серії оснащуються оновленим роз'ємом живлення 12VHPWR. Він відомий під назвою 12V2x6 та має низку покращень, спрямованих на зменшення ймовірності оплавлення роз'єму. Зокрема, контакти сигнальних ліній у ньому стали коротшими, що повинно зменшити можливість неправильного підключення, коли кабель нещільно вставлений у роз'єм.

12V2x6

Втім, новий роз'єм показує себе непогано навіть за неправильного підключення. YouTube-канал Hardware Busters опублікував відеозвіт про випробування 12V2x6 у лабораторіях компанії Linewell, яка займається випуском кабелів блоків живлення, зокрема для ASUS. В ході одного з тестів кабель був нещільно вставлений у роз'єм, але навіть при навантаженні 55 А (660 Вт) він повністю справлявся зі своїм завданням, а температура знаходилася в районі 41°C, що є безпечним показником.

Хай там що, власникам відеокарт GeForce RTX 40-ї серії, особливо топових GeForce RTX 4090, слід відповідально ставитися до підключення роз'єму живлення, переконавшись у надійному контакті.

12V2x6

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 33)

Cyberpunk 2077 отримав сюжетне доповнення Phantom Liberty та українську текстову локалізацію

Сьогодні відбувся реліз доповнення Phantom Liberty до рольового бойовика Cyberpunk 2077. Студія CD Projekt RED підготувала пригоду в жанрі шпигунського трилера, події якого розгорнуться в новому районі Найт-Сіті. З нагоди виходу «Ілюзії свободи» розробники опублікували релізний трейлер.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Разом із виходом доповнення в Cyberpunk 2077 з'явилася українська текстова локалізація. Що стосується самого DLC, то Steam характеризує перші відгуки як «Дуже схвальні», а піковий «онлайн» в останні 24 години, згідно з даними порталу SteamDB, склав 167 465 гравців. Найближчого вікенду цей показник напевно виявиться вищим.

Нагадуємо, що Cyberpunk 2077: Phantom Liberty має підвищені вимоги до апаратного забезпечення, наприклад, навіть у «мінімалках» вказано твердотілий накопичувач. Докладніше ми розповідали в окремому матеріалі. У Steam доповнення Phantom Liberty можна придбати за 549 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 172)