Guerrilla офіційно анонсувала ПК-версію Horizon Forbidden West

Черговий ексклюзив PlayStation незабаром стане доступним на персональних комп'ютерах. Студія Guerrilla Games сьогодні анонсувала Horizon Forbidden West у виданні Complete Edition, куди увійде основна гра та доповнення Burning Shores. З цієї нагоди було опубліковано відповідний трейлер.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West Complete Edition вийде на консолі PlayStation 5 вже шостого жовтня. Однак ПК-геймерам доведеться трохи почекати. На персональних комп'ютерах гра стане доступна на початку 2024-го, тобто приблизно через два роки після релізу на PlayStation. Створенням ПК-версії Horizon Forbidden West займеться студія Nixxes Software, яку Sony купила пару років тому. Вона вже встигла попрацювати, наприклад, над Ratchet & Clank: Rift Apart та Marvel's Spider-Man: Miles Morales.

У ПК-версії Horizon Forbidden West Complete Edition вже з'явилася своя сторінка в Steam.

Обговорити в форумі (коментарів: 84)

Acer вивела на український ринок ігровий ноутбук Predator Helios Neo 16

Лінійка ігрових ноутбуків Acer Predator, представлених на українському ринку, поповнилася моделлю Predator Helios Neo 16. Вона базується на платформі Intel Raptor Lake, оснащена 16-дюймовим екраном із тонкими рамками та дискретною графікою GeForce RTX. У модельному ряду Acer новинка займає нішу між Nitro 16 та Helios 16.

Acer Predator Helios Neo 16

В українських магазинах доступні конфігурації Acer Predator Helios Neo 16 з процесором Core i7-13700HX (16 ядер/24 потоки) та відеоадаптером GeForce RTX 4060 Laptop або RTX 4070 Laptop. Обсяг оперативної пам'яті становить 16 або 32 ГБ, а у ролі сховища виступає SSD місткістю 512 ГБ або 1 ТБ. Роздільна здатність екрана становить 1920x1200 або 2560x1600 пікселів залежно від конфігурації, частота оновлення — 165 Гц.

Acer Predator Helios Neo 16

З іншого оснащення ноутбука можна виділити систему охолодження з п'ятьма теплотрубками та металевими вентиляторами AeroBlade 3D, рідкий метал як штатний термоінтерфейс, бездротовий модуль Killer Wi-Fi 6E AX1650, порти Thunderbolt 4 та акумулятор на 90 Вт·год, який забезпечує до восьми годин автономної роботи.

Acer Predator Helios Neo 16

Рекомендована ціна Acer Predator Helios Neo 16 складає від 74 999 до 92 999 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Розробники CPU-Z розкрили модельний ряд CPU Ryzen Threadripper нового покоління

Давно відомо, що до кінця цього року компанія AMD випустить лінійку процесорів Ryzen Threadripper Pro 7000 на базі архітектури Zen 4. Нові CPU вже неодноразово були помічені в онлайн-базах тестових пакетів, а у різних діагностичних утилітах реалізована їх підтримка, наприклад, в CPU -Z. Щобільше, розробники програми в описі свіжої версії розкрили склад нової лінійки процесорів.

Ryzen Threadripper

Згідно з даними розробників CPU-Z, компанія AMD виведе на ринок не менше п'яти моделей чипів Ryzen Threadripper Pro 7000WX. Як і очікувалося, флагманом нової платформи стане Ryzen Threadripper Pro 7995WX, який запропонує одразу 96 ядер Zen 4. Весь модельний ряд виглядає так:

  • Ryzen Threadripper Pro 7995WX (96 ядер);
  • Ryzen Threadripper Pro 7985WX (64 ядра);
  • Ryzen Threadripper Pro 7975WX (32 ядра);
  • Ryzen Threadripper Pro 7955WX (16 ядер);
  • Ryzen Threadripper Pro 7945WX (12 ядер).

З інших нововведень CPU-Z v2.08 можна відзначити підтримку мобільних чипів Intel Meteor Lake та настільних Core 14-го покоління, включаючи двоядерні моделі Intel 300 та 300T, а також попередню підтримку серверних процесорів AMD EPYC Bergamo.

Джерело:
CPU-Z

Cyberpunk 2077 повернулася до списку найпопулярніших ігор Steam

Вихід доповнення Phantom Liberty відродив інтерес до рольової гри Cyberpunk 2077. Якщо спиратися на статистику SteamDB, то зараз Cyberpunk 2077 займає четверте місце за популярністю в Steam, поступаючись тільки багатокористувацьким Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 та PUBG: Battlegrounds. У Cyberpunk 2077 грає більше людей, ніж у Baldur's Gate 3. Але тут треба зазначити, що Baldur's Gate 3 вийшла півтора місяця тому.

Минулої доби піковий онлайн Cyberpunk 2077 досяг 250 тисяч людей. У Starfield за весь час з релізу найкращий результат становив 330 тисяч одночасних гравців.

Зазначимо, що перед виходом аддону компанія CD Projekt RED випустила велике оновлення 2.0 для базової гри, в якому покращено багато ігрових елементів, включаючи систему прокачування та поліцію. З'явилася можливість стріляти з транспорту та багато інших приємних дрібниць. Також у Cyberpunk 2077 тепер є українська текстова локалізація.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

У настільному сегменті чипи Intel Meteor Lake з'являться лише в моноблоках та міні-ПК

Нещодавня заява голови Intel Client Computing Group Мішель Джонстон Холтхаус (Michelle Johnston Holthaus) про плани випустити настільні процесори Meteor Lake наробила чимало галасу. Адже до цього вважалося, що це сімейство буде представлено лише в мобільному сегменті, а відповідні CPU для десктопів було скасовано.

Meteor Lake

Закордонні колеги звернулися до Intel за додатковими подробицями та з'ясували, що процесори Intel Meteor Lake дійсно будуть використовуватись у настільних комп'ютерах. Однак це будуть мобільні чипи у складі різноманітних моноблоків та міні-ПК. У цьому немає нічого дивного, оскільки BGA-процесори вже довгий час використовуються в подібних «десктопах». Однак про реліз CPU Meteor Lake у конструктивному виконанні LGA не йдеться.

Цього року для настільних комп'ютерів вийдуть процесори Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) у конструктивному виконанні LGA1700. На наступний рік, згідно з доступною інформацією, Intel запланувала реліз платформи LGA1851 та сімейства чипів Arrow Lake-S.

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Рольову гру Banishers: Ghosts of New Eden перенесено на наступний рік

Французька студія Don't Nod оголосила про перенесення гри Banishers: Ghosts of New Eden. Замість листопада цього року гра надійде у продаж 13 лютого 2024 року. Перенесення пов'язане з великою конкуренцією через щільний графік релізів великих ігор наприкінці поточного року. Раніше з таким формулюванням перенесли реліз хорору Alone in the Dark.

Герої гри — закохана пара мисливців на духів Антея Дуарте та Ред Мак. Після того, як Антея потрапила під прокляття і сама стала примарою, героям треба врятувати її, принагідно знищуючи різну нечисть. Усе це відбувається у 1695 році у Новому Едемі. Гра запропонує великі локації у рамках лінійної пригоди. Самі автори порівнюють структуру гри з God of War.

Кожен із героїв матиме свої навички та особливості, які потрібно поєднувати в бою. Також ми будемо часто міняти персонажів для вирішення головоломок.

В українському Steam гра доступна для попереднього замовлення за ціною 1199 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Оголошено дату виходу The Talos Principle 2

Незабаром виходить нова гра-головоломка зі складним філософським сюжетом The Talos Principle 2. Перша частина від студії Croteam стала приємною несподіванкою у 2014 році, та окрім цікавих завдань зуміла запропонувати глибоку історію, де роботи намагаються досягти самосвідомості у світі після вимирання людства. У другій частині головоломок буде ще більше і буде додано нові механіки. Також автори обіцяють багату сюжетну лінію.

Croteam та Devolver Digital опублікували новий трейлер гри, в якому вказана дата релізу. Гра надійде у продаж другого листопада.

The Talos Principle 2 вийде на PC, PlayStation 5 та Xbox Series X|S. Гра вже доступна для попереднього замовлення у Steam за ціною 540 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)