OpenAI створює свій «iPhone для ШІ»

Компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі штучного інтелекту, включаючи ChatGPT, працює над пристроєм, який спростить взаємодію з ШІ. Відомо, що до роботи над проєктом залучили колишнього дизайнера Apple Джоні Айва. А фінансування забезпечує японський Softbank, який готовий вкласти мільярд доларів у нову розробку.

Сем Альтман, голова OpenAI, та Джоні Айв хочуть створити споживчий пристрій для більш природної взаємодії зі штучним інтелектом. Нещодавно вони обговорювали загальну концепцію продукту у рамках спільного «мозкового штурму» у студії дизайнера у Сан-Франциско. Це буде свій «iPhone для ШІ». Пристрій повинен забезпечити інтуїтивно простий і зрозумілий спосіб взаємодії з ШІ, як це колись стало можливим з появою сенсорних екранів у перших iPhone. Новий пристрій, ймовірно, буде використовувати чипи на архітектурі ARM, оскільки 90% акцій ARM Limited належить японській корпорації SoftBank. І голова SoftBank готовий виділити фінансування за умови використання апаратної платформи ARM.

Альтман вже має досвід роботи над стартапом Humane, у якому брали участь колишні співробітники Apple. В рамках цього проєкту намагалися створити компактний пристрій без екрана, який міг би замінити смартфон. Ймовірно, спільний проєкт з OpenAI йде в тому ж напрямку, і взаємодія з гаджетом буде реалізована через голосові команди та діалог із помічником у стилі ChatGPT. Поки що проєкт на ранній стадії. Всі спільні обговорення можуть нічим не закінчитися, а можуть призвести через кілька років до нової революції у сфері комунікацій.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Вийшов релізний трейлер Assassin's Creed Mirage

Компанія Ubisoft опублікувала новий трейлер Assassin Creed Mirage, який присвячений виходу гри. У півторахвилинному ролику асасин Басим видовищно б'ється з ворогами під музичну композицію гурту OneRepublic. Цей трек спеціально записаний для гри.

Нова частина має менший масштаб порівняно з Valhalla, але в ній більше елементів стелсу. Атмосферу Mirage багато журналістів порівнюють із першою грою серії Assassin's Creed. Всі події відбуваються в Багдаді та його околицях.

Гра вийде 5 жовтня на платформах PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series та Xbox One. Комп'ютерна версія буде оптимізована під процесори та відеокарти Intel. У грі буде вбудований тест продуктивності.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Одноплатний комп'ютер Raspberry Pi 5 вийде за ціною від $60

Організація Raspberry Pi Foundation представила новий одноплатний комп'ютер — Raspberry Pi 5. В основі новинки лежить 16-нм однокристальна система Broadcom BCM2712, яка поєднує чотири ядра Arm Cortex-A76 на частоті до 2,4 ГГц та графічний блок VideoCore VII з підтримкою OpenGL ES 3.1 та Vulkan 1.2. Як відзначають творці, обчислювальна потужність CPU у нового мікро-ПК вдвічі-втричі вища, ніж у Raspberry Pi 4.

Raspberry Pi 5

Одноплатний комп'ютер Raspberry Pi 5 має самі габарити, що й попередники (85x56 мм). Пристрій оснащений 4 або 8 ГБ оперативної пам'яті LPDDR4X-4267, бездротовим модулем Wi-Fi 5, гігабітним Ethernet, портами USB 2.0 і USB 3.0, а також інтерфейсом PCI-E 2.0 x1, щоправда, для його використання знадобиться спеціальний адаптер, на кшталт M.2 HAT. Для виведення зображення є два порти micro-HDMI, заявлено підтримку 4K-дисплеїв з частотою оновлення 60 Гц та HDR. Докладнішу інформацію про «начинку» наведено за посиланням.

Raspberry Pi 5

Що стосується рекомендованої ціни Raspberry Pi 5, то вона становить $60 та $80 за версії з 4 та 8 гігабайтами ОЗП відповідно. Офіційні продажі одноплатного комп'ютера стартують у жовтні.

Обговорити в форумі (коментарів: 63)

Нові чутки про Far Cry 7

Колись серія Far Cry вражала гравців яскравими світами та сюжетом. Але остання шоста частина вийшла максимально стерильною та шаблонною, тому її прохолодно сприйняли навіть віддані фанати. Можливо, Ubisoft спробує оживити серію та надати їй друге дихання у наступній частині. Надійшли нові чутки про Far Cry 7. Поки що гра проходить під кодовою назвою Project Blackbird, і над розробкою працює підрозділ Ubisoft Montreal. Відомо, що від старого рушія Dunia відмовилися на користь Snowdrop.

Нова гра запропонує нелінійну оповідь. У центрі сюжету багата сім'я, яку викрала таємна група «Сини Істини». Гравцеві потрібно врятувати свою сім'ю протягом певного часу. Внутрішньоігровий таймер складе 72 години або 24 години реального часу. Час зупинятиметься, коли гравець входить до одного з безпечних притулків. Під час проходження можна врятувати не всіх, хтось із родини буде вбитий. І це впливає на глобальний сюжет. Але повне проходження на 100% пов'язане із порятунком усіх членів сімейства. Серед нових особливостей гри буде ігрова механіка допиту, щоб отримувати інформацію від ворогів. При цьому противник під тиском може сказати правду, може збрехати, а може спробувати втекти.

Очевидно, цього разу Ubisoft вирішила справді здивувати гравців. Під час розробки загальна концепція може мінятися. Але поки що опис Far Cry 7 інтригує. Обмежений час проходження натякає на деякі елементи Roguelike. Але явних доказів цьому немає. Згідно з чутками гра запланована на 2025 рік.

Також на початку року були чутки, ніби нова гра відбувається на острові Кімсан біля Кореї або на Алясці. Але інші інсайдери вказують на хибність цих даних.

Джерело:
Insider Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Гарнітура віртуальної реальності Meta Quest 3 надійде у продаж 10 жовтня

Meta почала приймати попередні замовлення на автономну гарнітуру віртуальної реальності Quest 3. Пристрій почне надходити до перших власників десятого жовтня. Рекомендована ціна версії зі 128-гігабайтним накопичувачем становить від $500, тоді як за варіант із 512-гігабайтним сховищем доведеться викласти від $650.

Meta Quest 3

В основі Meta Quest 3 лежить однокристальна система Qualcomm Snapdragon XR2 Gen2. VR-гарнітура оснащена двома РК-дисплеями з роздільною здатністю 2064×2208 пікселів для кожного ока й частотою оновлення до 120 Гц, 8 ГБ оперативної пам'яті та акумулятором, що забезпечує близько двох годин автономної роботи. У фронтальній частині розміщено датчик глибини та набір камер, які дозволяють використовувати Quest 3 як гарнітуру змішаної реальності.

Meta Quest 3

В комплект постачання входять оновлені маніпулятори Touch Plus. З інших особливостей Meta Quest 3 варто відзначити підтримку бездротового стандарту Wi-Fi 6E та можливість трансляції ігор із хмарного сервісу Xbox Cloud Gaming, яка з'явиться у грудні. Крім того, Quest 3 можна під'єднати до комп'ютера, що дозволить насолодитися вимогливими VR-проєктами.

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Відбувся реліз Counter-Strike 2

Без зайвого галасу компанія Valve випустила шутер Counter-Strike 2, анонсований пів року тому. Це безплатне оновлення для Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), яке замінило собою оригінальну CS:GO. «Counter-Strike 2 — це найбільший технологічний стрибок в історії серії, що забезпечує гру новими можливостями та контентом на роки вперед», — розповідає Valve.

Головним нововведенням Counter-Strike 2 можна назвати перехід на рушій Source 2. Гра отримала вдосконалену графіку та звукову підсистему, оновлені мапи та серверну архітектуру, а також низку інших покращень, на кшталт нової системи рейтингу. Всі предмети з інвентарю CS:GO перенесені до Counter-Strike 2. Більш детальна інформація доступна на сторінці проєкту в Steam.

Counter-Strike 2 доступна на комп'ютерах під керуванням Windows та Linux, включаючи SteamOS.

Обговорити в форумі (коментарів: 46)