AMD представить процесори Ryzen Threadripper Pro 7000 цього місяця

Веб-ресурс WCCFTech через власні джерела з'ясував дату анонсу процесорів AMD Ryzen Threadripper нового покоління. Офіційна презентація CPU Ryzen Threadripper Pro 7000 (Storm Peak) відбудеться 19 жовтня. Разом з ними буде представлена нова платформа та набір системної логіки AMD TRX50.

Модельний ряд Ryzen Threadripper Pro 7000 серії наприкінці вересня розкрили розробники утиліти CPU-Z. Компанія AMD готує до релізу не менше п'яти процесорів, а флагманський Ryzen Threadripper Pro 7995WX запропонує 96 ядер Zen 4. До спільних рис новинок належить 8-канальний контролер оперативної пам'яті DDR5 та 128 ліній інтерфейсу PCI Express 5.0.

Зустріти процесори Ryzen Threadripper Pro 7000 можна буде в готових робочих станціях від OEM-партнерів AMD, тоді як доступність у вільному продажу буде дещо обмеженою. Нагадаємо, що чипи AMD Ryzen Threadripper Pro 5000WX з'явилися в магазинах лише через пів року після анонсу. Хай там як, офіційні подробиці про нове покоління Ryzen Threadripper ми дізнаємося вже через пару тижнів.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

ASUS пропонуватиме повну лінійку пристроїв Intel NUC

Нещодавно пройшла новина про завершення виробництва пристроїв Intel NUC (Next Unit of Computing). Подальшим розвитком цього напряму та підтримкою проданих комп'ютерів займеться компанія ASUS. І тайванський гігант офіційно заявив про завершення угоди та передачу всіх прав на NUC. ASUS отримала всі права на апаратні рішення та програмне забезпечення для платформи NUC. Для клієнтів цей перехід проходив плавно і м'яко.

ASUS NUC — це компактні системи з високою продуктивністю та багатими можливостями вводу/виводу для бізнес-завдань та ігор. Для ASUS цей напрямок обіцяє нові можливості. Одним із пріоритетів у розвитку цього напряму стане об'єднання NUC з комерційними рішеннями AIoT, які відповідають сучасним вимогам галузі та бізнесу. Новий підрозділ ASUS NUC займеться розробкою, логістикою та технічною підтримкою, а також буде пов'язаний з такими областями, як розробка програмного забезпечення та ШІ-розробка, рішення для державних установ, великих підприємств, компаній малого та середнього бізнесу, периферійні обчислення та промислове застосування.

Починаючи з 1 вересня ASUS приймає замовлення на системи NUC із процесорами Core 10-13-го поколінь. Далі компанія планує розширити модельний ряд та розробляти нові пристрої для задоволення попиту. Майбутні рішення ASUS NUC розроблятимуться відповідно до сучасних промислових стандартів та пропонуватимуть новітні засоби безпеки для задоволення вимог будь-якого бізнесу. Майбутні сценарії використання ASUS NUC включають оптимізацію активів та операцій, моніторинг здоров'я людини, логістику та відстеження товарів, інспекцію продукції, а також багато інших сфер. Усі нові NUC відповідатимуть вимогам екологічності, це будуть енергоефективні продукти, які мають екологічні сертифікати світового рівня.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Hunt: Showdown перейде на оновлений рушій CryEngine з DirectX 12 та DirectStorage

Crytek розповіла про плани з розвитку гри Hunt: Showdown. Це мережевий шутер PvPvE з самобутньою атмосферою та чудовою графікою. Гра вийшла у 2019 році й тепер автори планують серйозне технічне оновлення. Наступного року проєкт переведуть на новішу версію рушія CryEngine 5.11 з підтримкою рендерингу в API DirectX 12. Додадуть масштабування AMD FSR 2.1.2, підтримку технології Microsoft DirectStorage і режим HDR.

Одночасно зростуть системні вимоги гри. Також розробники відмовляться від підтримки старих консолей PlayStation 4 та Xbox One. З квітня 2024 року можна буде грати тільки на PlayStation 5 і Xbox Series S|X. Користувачі старих консолей зможуть продовжувати грати зі збереженням прогресу на нових пристроях без необхідності придбання нової гри.

Буде покращено мережеву інфраструктуру Hunt: Showdown. Перероблено систему винагород. До кінця року в грі пройдуть дві великі події, які продовжують Tide of Shadows.

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Acer представила ігровий ноутбук Nitro V 15 на платформі Intel Raptor Lake

Лінійка ігрових ноутбуків Acer Nitro найближчим часом поповниться порівняно недорогою моделлю Nitro V 15 (ANV15-51) на базі процесорів Intel Core 13-го покоління. Вона оснащується 15,6-дюймовим IPS-екраном з тонкими рамками, роздільною здатністю Full HD та частотою оновлення до 165 Гц, а за обробку графіки відповідають молодші 3D-прискорювачі Nvidia GeForce RTX.

Acer Nitro V 15

Acer Nitro V 15 може бути обладнаний процесором Intel Core i5-13420H (8 ядер/12 потоків) або Core i7-13620H (10 ядер/16 потоків). Графічна підсистема представлена мобільним відеоадаптером GeForce RTX 4050, RTX 3050 або RTX 2050. Максимальний обсяг оперативної пам'яті DDR5-5200 дорівнює 32 ГБ, місткість штатного NVMe-накопичувача становить 512 Гбайт або 1 Тбайт. Є можливість встановлення другого SSD формату M.2.

Acer Nitro V 15

Оснащення нового Nitro V 15 також включає бездротовий модуль Wi-Fi 6, порт Thunderbolt 4 та акумулятор на 57 Вт·год, який забезпечує до восьми годин автономної роботи. Загальні габарити ноутбука становлять 362,3x239,9x26,9 мм при масі близько 2,1 кг. У комплект поставки входить місячна підписка Xbox Game Pass Ultimate.

Acer Nitro V 15

В Україні ігровий ноутбук Acer Nitro V 15 (ANV15-51) з'явиться у середині жовтня за ціною від 38 990 гривень.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Опубліковано новий епічний трейлер Marvel's Spider-Man 2

Компанія Sony опублікувала новий кінематографічний трейлер гри Marvel's Spider-Man 2. Це короткий, але епічний ролик, в якому два павуки борються з Веномом.

Marvel's Spider-Man 2 — це нова гра у відкритому світі від студії Insomniac Games. У ній буде два ігрові персонажі: Пітер Паркер та Майлз Моралес. Герої протистоятимуть різним ворогам. У режимі вільного переміщення можна перемикатися між павуками. Ігровий світ стане більше завдяки новим доступним районам Нью-Йорка.

Гра є одним із головних ексклюзивів Sony у поточному році. Вона виходить на консолі PlayStation 5 цього місяця — 20 жовтня. Вже доступне попереднє замовлення з бонусами у вигляді додаткових балів досвіду та з додатковими костюмами.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

TeamGroup випускає набори пам'яті T-Force Xtreem DDR5

Компанія TeamGroup анонсувала надходження у продаж лінійки оперативної пам'яті T-Force Xtreem DDR5. До неї увійшли набори із двох модулів місткістю 16 або 24 ГБ. Всі вони розраховані на використання з платформою Intel LGA1700 та, судячи з усього, приурочені до релізу процесорів Core 14-го покоління.

T-Force Xtreem DDR5

Для наборів пам'яті T-Force Xtreem DDR5 характерна ефективна частота 7600, 8000 та 8200 МГц. Вони функціонують при штатній напрузі 1,4 або 1,45 В та характеризуються формулою затримок CL36 або CL38 залежно від комплекту. З інших особливостей новинок можна виділити підтримку профілів XMP 3.0, довічну гарантію та алюмінієвий радіатор. RGB-підсвічування не передбачено.

T-Force Xtreem DDR5

До продажу комплекти ОЗП TeamGroup T-Force Xtreem DDR5 надійдуть цього місяця. Рекомендовані ціни будуть оголошені ближче до релізу.

Джерело:
TeamGroup

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Bethesda готує нове велике доповнення для Fallout 76

Після виходу Starfield компанія Bethesda не закинула гру Fallout 76. Вже йде робота над черговим оновленням для рольової гри в ядерних пустках. Основні події Fallout 76 розвиваються у штаті Вірджинія, але додаткові експедиції дозволяють вирушити до інших американських штатів та міст. Наступне таке доповнення Boardwalk Paradise буде присвячене місту Атлантік-Сіті.

Тут гравців чекають нові монстри, фракції та місії у місті азартних ігор та казино. Оновлення буде просякнуте духом кримінального світу і за атмосферою ближче до Fallout: New Vegas. Також у доповненні з'явиться новий напарник-комік. Перша глава Boardwalk Paradise буде доступна на тестовому сервері з 3 жовтня. Фінальна версія стартує на всіх платформах 5 грудня.

Fallout 76 вийшла у 2018 році й на старті отримала дуже погані відгуки. За минулі роки Bethesda серйозно покращила та розширила проєкт, додала NPC, нові квести, фракції та багато іншого контенту.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Особливості стелсу у новому трейлері Assassin's Creed Mirage

Вийшов новий трейлер, присвячений грі Assassin Creed Mirage. У цьому ролику розповідають про основні особливості прихованості. Герой може використовувати метальні ножі, відвертати увагу ворогів за допомогою звуку, кидати несмертельні бомби-пастки, задіяти димову завісу та інші інструменти.

Також під час гри можна покращувати свої гаджети. Є навички, що впливають на потайливе проходження. Для успішного виконання завдань герою доведеться активно використовувати свій спеціальний зір та орлиний зір. У грі буде система відомості. Якщо герой розкриє себе, його переслідуватимуть вартові. Тому треба ховатися в натовпі, вміти чекати та використовувати інші елементи соціального стелсу.

Assassins Creed Mirage виходить вже за два дні — 5 жовтня. Гра буде доступна на PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series та Xbox One.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

На підході материнська плата ASUS ROG Maximus Z790 Apex Encore

Найближчим часом до продажу надійдуть не тільки процесори Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh), але й нові материнські плати LGA1700. Зокрема, компанія ASUS запропонує ентузіастам спортивного розгону оновлену версію ROG Maximus Z790 Apex. Вона отримала позначку «Encore» та вже була помічена у декількох європейських магазинах.

ASUS ROG Maximus Z790 Apex Encore

Оснащення ASUS ROG Maximus Z790 Apex Encore включає два роз'єми під модулі оперативної пам'яті DDR5, пару слотів PCI Express 5.0 x16, бездротовий модуль Wi-Fi 7, 2,5-гігабітний Ethernet та звукову підсистему на базі Realtek ALC4080. Заявлено підтримку до п'яти NVMe-накопичувачів M.2, включаючи один з інтерфейсом PCI-E 5.0. В Європі нову материнську плату можна буде придбати за ціною близько €840.

ASUS ROG Maximus Z790 Apex Encore

Оригінальна ROG Maximus Z790 Apex допомогла встановити не один оверклокерський рекорд. Мабуть, її головним досягненням можна назвати розгін процесора Intel Core i9-13900K до частоти 9008,82 МГц. Материнську плату ROG Maximus Z790 Apex, як раніше підтвердили представники ASUS, вже знято з виробництва.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 21)