EK-Quantum Torsion A60 — топовий корпус від виробника компонентів СРО

Словенська компанія EK почала приймати замовлення на комп'ютерний корпус EK-Quantum Torsion A60. Він виконаний згідно з концепцією Matrix7, яка покликана спростити проєктування та збірку системи рідинного охолодження з фірмових компонентів, та вийде обмеженим тиражем 777 екземплярів. Дві третини корпусів будуть виконані в чорному кольорі, а третина, що залишилася, — у сріблястому.

EK-Quantum Torsion A60

Більшість елементів EK-Quantum Torsion A60 виготовлена з алюмінієвих заготовок на ЧПК-верстаті. Це, наприклад, дозволило створити акуратні кабель-канали у піддоні материнської плати. У них можна прокласти кабель ATX 24-pin, пару EPS12V для живлення процесора та три 8-контактні PCI-E Power або 12VHPWR для відеокарти. Габарити корпусу становлять 476×276×485 мм при масі близько 22 кг.

EK-Quantum Torsion A60

Ще однією «фішкою» EK-Quantum Torsion A60 є розподільна панель СРО з встановленою помпою D5. Є підтримка материнської плати формату E-ATX та трьох радіаторів EK-Quantum Surface P360. Відеокарта встановлюється вертикально. Одна з бічних граней прикрита панеллю із загартованого скла. Більше інформації про особливості корпусу є на офіційному сайті EK.

EK-Quantum Torsion A60

Що стосується рекомендованої ціни EK-Quantum Torsion A60, то вона становить €2491 (з урахуванням податків). Поставки корпусу розпочнуться в середині листопада.

EK-Quantum Torsion A60

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Оновлення Windows 11 викликає скидання налаштувань AMD Adrenalin при перезавантаженні

Корпорація Microsoft насолила власникам графічних адаптерів AMD Radeon. З'ясувалося, що оновлення KB5030310 для операційної системи Windows 11 містить помилку, через яку під час перезавантаження комп'ютера скидаються налаштування в панелі керування AMD Adrenalin. Зокрема, це стосується функцій HYPR-RX та Fluid Motion Frames для окремих застосунків.

Windows 11

З іншого боку, на працездатності графічного адаптера це не позначається. Власники AMD Radeon можуть взагалі нічого не помітити, якщо використовували налаштування за замовчуванням. Одним із можливих розв'язань вищезазначеної проблеми є відключення функції Windows Copilot, яка з'явилася в оновленні KB5030310. Альтернативний варіант — повністю видалити оновлення та дочекатися виправлення від Microsoft або AMD.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

ASUS незабаром випустить системну плату ROG Maximus Z790 Formula

До планів ASUS на найближчі тижні також входить реліз материнської плати ROG Maximus Z790 Formula. Ця модель адресована ентузіастам рідинного охолодження та оснащується водоблоком, який відповідає за відведення тепла від елементів системи живлення. Офіційний реліз новинки, ймовірно, відбудеться одночасно зі стартом продажів настільних чипів Intel Core 14-го покоління.

ASUS ROG Maximus Z790 Formula

ASUS ROG Maximus Z790 Formula належать до рішень формату E-ATX. Вона отримала біло-чорне забарвлення, яке загалом повторює оформлення аналогічної моделі Z690, чотири роз'єми під модулі оперативної пам'яті DDR5, два слоти розширення PCI Express 5.0 x16, а також бездротовий адаптер Wi-Fi 7. Зразки материнської плати вже були надіслані виданням та блогерам для підготовки оглядів, тому офіційний анонс не забариться.

ASUS ROG Maximus Z790 Formula

Нагадуємо, що перші процесори Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) стануть доступними для покупки 17 жовтня. За умови оновлення прошивки UEFI їх можна буде використовувати зі старими платами LGA1700, тоді як ROG Maximus Z790 Formula та інші новинки мають їх підтримку «із коробки».

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

У Forza Motorsport великі проблеми з продуктивністю

Незабаром виходить автосимулятор Forza Motorsport, який стане перезапуском серії. У перших оглядах від ігрових критиків нову Forza Motorsport всіляко нахвалюють та ставлять високі оцінки. Але вебсайт WCCFTech.com звернув увагу на погану оптимізацію PC-версії.

Гру протестували на топовому ПК на базі процесора Ryzen 7 7800X3D з 32 гігабайтами пам'яті DDR5, відеокартою GeForce RTX 4090 та швидким NVMe-накопичувачем WD SN850. У роздільній здатності 4K при максимальній якості графіки з повним трасуванням променів такий ПК видав у вбудованому тесті продуктивності скромні 39 к/с. І це при активному масштабуванні DLSS 2 у режимі Performance!

Вимкнення трасування дозволило отримати середній результат у 49 к/с. Але це все одно дуже мало для такої потужної відеокарти. Додатково псують враження постійні статери.

Автор запустив випадкові перегони та потрапив на трасу Grand Oak Raceway у похмуру погоду, де отримав продуктивність від 50 до 100 к/с. Тобто в реальній грі все сильно залежить від конкретної траси та погодних умов. Але грати в нативному 4K без масштабування на сучасних відеокартах просто неможливо. Ймовірно, це мають виправити технології DLSS 3 та AMD FSR 3, але навіть для них потрібна хороша початкова продуктивність.

Ситуація з продуктивністю розчаровує. Гра використовує рушій від Forza Horizon 5, а стара гра досі чудово виглядає та демонструє хорошу продуктивність навіть на більш скромних відеокартах. При цьому Forza Horizon 5 має красиві деталізовані пейзажі, і Forza Motorsport на її тлі виглядає простіше. Не зрозуміло, на що витрачаються ресурси ПК. Можливо, майбутні оновлення частково виправлять цю ситуацію. Офіційний реліз гри намічено на 10 жовтня, але покупці Premium Edition почнуть грати на кілька днів раніше. Гра доступна на PC та консолях Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

ASRock та Sparkle підготували власні варіанти відеокарти Arc A580

Лінійка відеокарт Intel Arc Alchemist найближчим часом поповниться моделлю Arc A580. Цей 3D-прискорювач був анонсований понад рік тому разом зі старшими рішеннями Arc A750 та A770, але жодних подробиць про нього з того часу не надходило. Попри це ASRock та Sparkle підготували власні модифікації відеокарти Arc A580, які днями були помічені в Мережі.

Arc A580

Зовні новинки ASRock та Sparkle нагадують аналогічні версії Arc A750. Використані системи охолодження з двома вентиляторами, а на торці розпаяно два 8-контатні роз'єми додаткового живлення. У системному блоці представлені відеокарти Arc A580 займуть два слоти розширення.

Arc A580Arc A580
ASRock Arc A580 Challenger

Нагадаємо, в основі Intel Arc A580 лежить урізана версія графічного процесора ACM-G10. Відеокарта має 24 Xe-ядра (або 3072 блоки FP32), 256-розрядну шину пам'яті та 8-гігабайтний буфер GDDR6 з пропускною здатністю 512 Гбайт/с. Графічний чип функціонує на 1700 МГц, а паспортний рівень TBP дорівнює 175 Вт.

Arc A580Arc A580
Sparkle Arc A580 Orc

Щодо цін Arc A580 у виконанні ASRock та Sparkle на цю мить інформації не надходило. Як вважають закордонні колеги, новинка може стати найдоступнішою відеокартою з 8-гігабайтним буфером. До речі, за океаном вартість продуктивнішої Arc A750 вже наближається до 200-доларової позначки.

Arc A580

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

ASUS опублікувала характеристики монітора ROG Swift Pro PG248QP із частотою 540 Гц

Однією з головних новинок ASUS, анонсованих під час січневої виставки CES 2023, став ігровий монітор ROG Swift Pro PG248QP. Вендор з гордістю називає його найшвидшим у світі, заявляючи про частоту оновлення 540 Гц. Рекомендована ціна новинки все ще залишається невідомою, проте на офіційному сайті ASUS з'явилися її детальні характеристики.

ROG Swift Pro PG248QP

В основі монітора ASUS ROG Swift Pro PG248QP лежить 24,1-дюймова матриця E-TN (Esports-TN) з роздільною здатністю 1920×1080 пікселів. Для пристрою характерна штатна частота оновлення 360 Гц, тоді як вищезгадані 540 Гц він зможе підкорити лише при розгоні. Причому для цього знадобиться відеокарта GeForce RTX 20-ї серії або новіша, а також остання версія Windows 11 (OS Build 22621.2361).

ROG Swift Pro PG248QP

ROG Swift Pro PG248QP має час відгуку 0,2 мс (від сірого до сірого), контрастність 1000:1, яскравість 400 кд/м², 125% охоплення палітри sRGB та високу точність передачі кольору, про що свідчить показник Delta E <2. З інших особливостей можна відзначити підтримку Nvidia G-Sync, Reflex Analyzer й технології ULMB 2 (Ultra Low Motion Blur 2), а також сертифікацію DisplayHDR 400 та вбудований ЦАП ESS, покликаний забезпечити аудіо без затримок.

ROG Swift Pro PG248QP

Дату виходу ігрового монітора ASUS ROG Swift Pro PG248QP компанія розкривати не стала. Втім, з огляду на публікацію детальних характеристик, реліз новинки може відбутися протягом найближчих місяців.

Обговорити в форумі (коментарів: 32)

Вийшов трейлер Quantum Error із демонстрацією ігрового процесу

Розробники із TeamKill Media опублікували новий трейлер Quantum Error. Це хорор у космічному сетингу про пожежника, який стикається з містичними подіями та монстрами. Автори обіцяють кінематографічну атмосферну історію на стику фантастики та езотерики.

Судячи з останнього відео, це повноцінний шутер, в якому належить відстрілювати натовпи різноманітних монстрів. Герой починає із пожежним спорядженням, у нього буде скафандр із реактивним ранцем. Але поступово він отримає потужну вогнепальну зброю, щоб протистояти земним та інопланетним ворогам. Також нам обіцяють великих монстрів та епічні битви з ними.

Гра виходить 31 жовтня ексклюзивно для PlayStation 5. Пізніше Quantum Error з'явиться на PC та Xbox Series. Дати релізу на інших платформах поки що не озвучено.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Специфікації чипів Intel Core 14-го покоління підтверджено у рекламних матеріалах

Від азійських джерел надійшла нова порція рекламних матеріалів Intel, присвячених настільним процесорам Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh). Вони розкривають ключові параметри трьох оверклокерських чипів: Core i9-14900K, Core i7-14700K та Core i5-14600K. До продажу ці процесори, за доступною інформацією, надійдуть 17 жовтня.

Intel Core 14-го поколения

Опубліковані матеріали підтверджують конфігурацію згаданої вище трійці Raptor Lake-S Refresh, а також максимальні частоти boost-режиму. Зокрема, топовий Core i9-14900K запропонує 24 ядра/32 потоки та функціонуватиме на частоті до 6,0 ГГц. Модель Core i7-14700K отримала 20 ядер/28 потоків й працює на частоті до 5,6 ГГц, а Core i5-14600K має 14-ядерну/20-потокову конфігурацію та частоту Turbo Boost 5,3 ГГц.

Intel Core 14-го поколения

У Мережі тим часом з'являються нові фото упаковок нових процесорів. Що стосується орієнтовних цін чипів Intel Core 14-го покоління, то, якщо вірити зарубіжним рітейлерам, новинки будуть не сильно дорожчими за актуальні CPU Core 13-го покоління.

Intel Core 14-го поколенияIntel Core 14-го поколенияIntel Core 14-го поколения

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Перший трейлер мультиплеєра Call of Duty: Modern Warfare III

Activision опублікувала перший трейлер з демонстрацією багатокористувацького режиму Modern Warfare III. Це двохвилинний ролик із нарізкою видовищних бойових моментів під пісню Емінема.

У ролику пафосно заявлено про 16 класичних карт. Це перероблені версії Afghan, Derail, Estate, Favela, Karachi, Highrise, Invasion, Quarry, Rundown, Rust, Scrapyard, Skid Row, Sub Base, Terminal, Underpass та Wasteland з класичної Modern Warfare 2 на сучасному рушії. Нові карти, ймовірно, додаватимуться вже після запуску гри.

Також найближчим часом стартує бета-тестування багатокористувацького режиму. Графік тестування такий:

  • 6-7 жовтня — тестування на PlayStation тільки для тих, хто зробив попереднє замовлення;
  • 8–10 жовтня — відкритий етап тестування для користувачів PlayStation;
  • 12–13 жовтня — тестування для користувачів PC та Xbox із попереднім замовленням та відкритий тест на PlayStation;
  • 14–16 жовтня — відкритий етап тестування для всіх платформ.

Гра також включатиме сюжетну кампанію та зомбі-режим з новою великою картою. Call of Duty: Modern Warfare III надійде у продаж 10 листопада.

Джерело:
Wccftech