Intel підвищила швидкодію відеоадаптерів Arc A-серії у свіжому драйвері

Фахівці Intel продовжують працювати над покращенням програмного забезпечення для відеоадаптерів Arc A-серії. У свіжому графічному драйвері вони не тільки додали підтримку Assassin Creed Mirage та Forza Motorsport, але й покращили продуктивність у ряді популярних проєктів. Йдеться про ігри на базі API як DirectX 12, так і DirectX 11.

Intel Arc

Інформація про те, на який приріст швидкодії можуть розраховувати власники 3D-прискорювачів Intel Arc, зібрана в таблиці нижче. Опублікований список налічує два десятки проєктів. Усі виміри проводилися щодо драйвера Intel 31.0.101.4826, випущеного минулого місяця. Завантажити актуальний реліз 31.0.101.4885 можна з офіційного сайту Intel.

Intel Arc

Згідно з останньою інформацією, зараз Intel готується до старту продажів відеокарти Arc A580. Ця модель має скласти конкуренцію GeForce RTX 3050 та Radeon RX 6600.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 59)

Розробники із 11 bit studios анонсували незвичайну гру The Alters

Польські розробники з 11 bit studios, відомі за іграми Frostpunk та This War of Mine, анонсували новий незвичайний проєкт. Це гра The Alters про виживання на далекій планеті.

Герой гри — Ян Дольські, єдина людина на чужій планеті, яка повільно повертається до свого світила, що загрожує потужним опроміненням радіацією. Щоб виграти перегони з часом, Яну потрібні помічники. За допомогою місцевого елемента рапідію він створює свої копії, які допомагають вирішувати різні завдання та шукати альтернативні шляхи розвитку. При цьому Яну потрібно порозумітися зі своїми alter ego, щоб досягти максимальної віддачі та ефективності своєї команди. Все це накладається на розвиток бази та менеджмент ресурсів.

У гри вже є сторінка в Steam. Але дата релізу поки що не відома.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

На підході процесори AMD Ryzen 7000G (Phoenix) із потужною графікою

Сьогодні модельний ряд процесорів для платформи AMD AM5 представлений виключно сімейством Raphael. Ці CPU пропонують до 16 ядер Zen 4, у тому числі з додатковим L3-кешем, але оснащені скромною графікою RDNA 2-го покоління, яка розрахована на базові завдання. Спеціально для тих, кому потрібний потужний iGPU в настільному ПК, компанія AMD найближчим часом випустить лінійку чипів Ryzen 7000G (Phoenix).

AMD Ryzen

Виробники материнських плат вже почали готуватися до релізу настільних APU Phoenix, випустивши нові прошивки UEFI на базі AGESA версії 1.0.0.8. Її головною особливістю є підтримка сімейств як Raphael, так і Phoenix. Список моделей, на жаль, поки не розкривається, втім, офіційний анонс напевно не забариться.

AMD

За характеристиками настільні чипи Ryzen 7000G будуть близькими до мобільних аналогів лінійок Ryzen 7040H(S), Ryzen 7040U та Ryzen Z1. Тобто отримають максимум вісім ядер Zen 4, 16 Мбайт L3-кешу, графіку RDNA 3-го покоління на 12 Compute Units, контролер оперативної пам'яті DDR5-5600 та 24 лінії PCI Express 4.0. Основні відмінності настільних чипів криються у більшому рівні TDP і тактових частотах.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Diablo IV незабаром вийде у Steam

Компанія Blizzard анонсувала вихід Diablo IV у сервісі Steam, проєкт вже має відповідну сторінку. Гра стартувала п'ятого червня та раніше була доступна лише у сервісі Battle.net.

У Steam гру запустять 17 жовтня разом із другим сезоном (Season of Blood). Це оновлення буде присвячено вампірській тематиці та додасть нових ворогів й додаткових босів.

Можливо, запуск гри на майданчику Steam пов'язаний із поступовим падінням інтересу до проєкту. Попри хороший старт, аудиторія гри сильно зменшилась, а у Blizzard великі плани щодо підтримки та розвитку проєкту.

Раніше Blizzard запустила у Steam мережевий шутер Overwatch 2, який отримав дуже низькі оцінки від геймерів. Гра навіть увійшла до числа найпоганіших ігор з самими низькими оцінками в Steam за всю історію.

Обговорити в форумі (коментарів: 61)

Nvidia приписують роботу над 6-гігабайтною GeForce RTX 3050

У той час як Intel готується вивести на ринок відеокарту Arc A580, анонсовану більше ніж рік тому, в лабораторіях Nvidia вирує робота над новим варіантом GeForce RTX 3050. «Зелені» вирішили випустити урізану модифікацію цієї моделі, повідомляє портал WCCFTech.

Основою нової версії GeForce RTX 3050 стане графічний процесор Nvidia GA107-325. Точна конфігурація цього GPU поки не повідомляється, але відомо, що він працюватиме на частоті 1470 МГц (-17% щодо звичайної RTX 3050) та отримав 96-розрядну шину пам'яті. Об'єм відеобуфера GDDR6 складе 6 Гбайт.

RTX 3050
MSI GeForce RTX 3050 8GB Ventus 2X

Мабуть, найцікавішою особливістю урізаної GeForce RTX 3050 стануть невисокі «апетити». Якщо у звичайної версії паспортний рівень TGP становить 115 Вт, то у новинки він дорівнює 70 Вт. Це дозволить обійтися без роз'єму додаткового живлення та зменшить собівартість друкованої плати для AIB-партнерів Nvidia.

Старт виробництва GeForce RTX 3050 6GB заплановано на січень, тобто до продажу вона надійде протягом перших місяців 2024-го.

Обговорити в форумі (коментарів: 43)

Assassin's Creed Mirage — коротка гра з поганою продуктивністю і не найвищими оцінками

Компанія Ubisoft активно просувала Mirage як повернення до коріння серії Assassin's Creed. У ранніх оглядах гру часто порівнювали з першою частиною по атмосфері та нахвалювали деталізацію середньовічного Багдаду. Тепер гра офіційно вийшла, з'явилися повноцінні огляди та відгуки про продуктивність.

Загальні оцінки у гри змішані. Багато критиків нахвалюють проєкт, але є й незадоволені. Усі відзначають сетинг та атмосферу, але щодо ігрового процесу є нарікання. Гра сприймається другорядною, змін дуже мало. І середній рейтинг на Metacriric у гри зараз 77 балів. Це нижче за середні оцінки останніх трьох великих ігор серії.

Ubisoft попереджала, що гра компактніша за минулі частини, але більш опрацьована. За словами IGN, основну сюжетну лінію можна пройти за 11 годин, а на додаткові завдання піде ще близько 6 годин. Це дуже мало за мірками серії Assassin's Creed.

Також Mirage засмутила поганою продуктивністю. Попри системні вимоги як у Valhalla нова гра насправді більш вимоглива до ПК. Журналісти з WCCFTech.com протестували Mirage на системі з AMD Ryzen 7 7800X3D та Nvidia GeForce RTX 4090. Ця конфігурація набагато потужніша за рекомендовану. Але в 4K у вбудованому тесті такий ПК показав 71 кадр за секунду тільки при ввімкненому DLSS у режимі «Якість». В гри дуже нестабільна продуктивність, є статери.

Тобто це чергова гра, в якій без масштабування ви не отримаєте 60 к/с у 4K навіть на топових відеокартах. І це без трасування променів та інших передових технологій. Раніше розробники заявляли про оптимізацію гри для процесорів та відеокарт Intel. Цікаво, як останні впораються з грою хоч би у форматі Full HD. Можливо, всі оптимізації полягають у тому, що окрім DLSS гра також підтримує технологію Intel XeSS.

Обговорити в форумі (коментарів: 71)

Відеокарта Intel Arc A580 має скласти конкуренцію GeForce RTX 3050 та Radeon RX 6600

Ми вже повідомляли, що в найближчому майбутньому на ринок надійде відеокарта Arc A580. Власні варіанти новинки готують як мінімум два AIB-партнери Intel. Згідно з останньою інформацією, ця модель буде розрахована на конкуренцію з недорогими відеокартами AMD та Nvidia минулого покоління: Radeon RX 6600 та GeForce RTX 3050.

Intel Arc A580

Основні характеристики Arc A580 корпорація Intel розкрила ще у вересні 2022-го. Вони залишилися без істотних змін, хіба що паспортний рівень TBP зріс зі 175 до 185 Вт. Відеокарта запропонує 24 Xe-ядра (або 3072 блоки FP32), 256-розрядну шину пам'яті та 8-гігабайтний буфер GDDR6. Показник Graphics Clock знаходиться біля позначки 1700 МГц, пропускна здатність відеопам'яті становить 512 Гбайт/с.

Intel Arc A580

З рекомендованою вартістю Intel поки що не визначилася. Враховуючи, що Arc A580 займе нішу між Arc A380 та Arc A750, ціновий коридор порівняно невеликий — від 139 до 239 доларів. Згідно з планами компанії, офіційні продажі Arc A580 розпочнуться найближчим часом.

Intel Arc A580

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

AMD готується до анонсу мобільного флагмана Radeon RX 7900M

Цього місяця компанія AMD представить не лише процесори Ryzen Threadripper Pro 7000 (Storm Peak), але й флагманський відеоадаптер для ноутбуків. Як повідомляє видання WCCFTech, на 19 жовтня чипмейкер заплановано анонс 3D-прискорювача Radeon RX 7900M на базі урізаного графічного процесора Navi 31. Нагадуємо, що зараз асортимент мобільних Radeon RX 7000 представлений пристроями з чипом Navi 33.

AMD Radeon RX 7900M

Відеоадаптер AMD Radeon RX 7900M використовуватиме конфігурацію Navi 31 з 72 блоками Compute Units, що відповідає 4608 потоковим процесорам. У його арсеналі також є 64 мегабайти Infinity Cache, 256-розрядна шина пам'яті та 16-гігабайтний буфер GDDR6. Рівень TGP становить 160 Вт із можливістю динамічного збільшення до 200 Вт завдяки технології AMD SmartShift.

Що стосується продуктивності Radeon RX 7900M, то закордонні колеги говорять про рівень GeForce RTX 4080 Laptop. Хай там як, чекати офіційних подробиць залишилося зовсім недовго.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)