Провальний старт Forza Motorsport

Учора відбувся реліз гри Forza Motorsport. Новий проєкт студії Turn 10 є перезапуском усієї серії Forza Motorsport про автомобільні змагання. Теоретично гра мала стати яскравим поверненням серії та одним з головних ексклюзивів консолі Xbox Series цього року. Про успіхи на консолі Microsoft поки що нічого сказати не можна, але на PC гра викликала мінімальний інтерес.

Згідно зі статистикою SteamDB піковий онлайн Forza Motorsport навіть не досяг 5 тисяч людей. В аркадну Forza Horizon 5, яка вийшла два роки тому, досі щодня грає до 16 тисяч людей. Навряд чи ситуація на Xbox Series краща, ніж на PC.

Також у нової гри дуже низький рейтинг від гравців у Steam. Позитивні оцінки дають менше ніж 45% геймерів. Основний негатив пов'язаний з поганою оптимізацією та низькою швидкодією. Нещодавно ми писали, що навіть GeForce RTX 4090 без DLSS не справляється з роздільною здатністю 4K. Але гравцям графіка не дуже і подобається, та ж Forza Horizon 5 виглядає привабливіше. Можливо, це пов'язано з неправильним підбором налаштувань у стандартних режимах якості або з розмитою картинкою через увімкнене масштабування.

Варто зазначити, що деяким покупцям гра припала до смаку. Проте з таким низьким онлайном Forza Motorsport вже можна впевнено називати гучним провалом.

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Nvidia дарує Alan Wake 2 покупцям GeForce RTX 40-ї серії

Nvidia повідомила про запуск нової акції, в рамках якої покупці відеоадаптерів GeForce RTX 40-ї серії, а також комп'ютерів на їх базі зможуть отримати в подарунок копію трилера Alan Wake 2. Його реліз, нагадуємо, відбудеться 27 жовтня. Гра підтримуватиме фірмові технології «зелених» DLSS 3.5 та Reflex.

Alan Wake

У новій акції беруть участь відеокарти та десктопи на базі GeForce RTX 4070, RTX 4070 Ti, RTX 4080 й RTX 4090, а також ноутбуки з мобільними 3D-прискорювачами GeForce RTX 4070, RTX 4080 та RTX 4090. Як завжди, купівлю необхідно здійснити в одного з офіційних партнерів Nvidia. З переліком українських ритейлерів та детальними умовами акції можна ознайомитись за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Вийшов мод HD Reworked Project 2.0 з покращеними текстурами для Cyberpunk 2077

Відомий моддер під псевдонімом Halk Hogan випустив набір покращених текстур у рамках проєкту Cyberpunk 2077 HD Reworked Project 2.0. Цей мод присвячений нещодавньому релізу оновлення 2.0 та «Ілюзії свободи». Він покращує безліч ігрових текстур, підвищуючи загальну візуальну якість гри.

Одночасно опубліковано ролик, в якому наочно показана різниця між стандартними та покращеними текстурами. І подекуди ця різниця вражає.

Мод HD Reworked Project для Cyberpunk 2077 2.0 доступний для завантаження на сайті Nexus Mods. Також Halk Hogan нещодавно представив HD Reworked Project для Starfield.

Обговорити в форумі (коментарів: 73)

Sony представила компактнішу версію PlayStation 5

Компанія Sony представила оновлену ігрову консоль PlayStation 5. Фактично це PS5 Slim, чутки про підготовку якої блукали Мережею вже деякий час, проте самі японці називають її просто новою PlayStation 5. Як і старий варіант, новинка буде доступна у версіях з приводом Blu-ray та без нього.

PlayStation 5

За технічними характеристиками оновлена PlayStation 5 не відрізняється від попередниці, хіба що місткість вбудованого SSD тепер дорівнює 1 ТБ (замість 825 Гбайт). Об'єм корпусу нової версії консолі зменшився на 30%. Габарити пристрою становлять 358 x 216 x 96 мм для версії з приводом та 358 x 216 x 80 мм у випадку Digital Edition.

PlayStation 5

Цікавою особливістю нової PlayStation 5 Digital Edition став опціональний привід Blu-ray. Sony комплектує його відповідною бічною панеллю корпусу, тому після апгрейду «цифрова» PS5 не відрізнятиметься від звичайної. Рекомендована ціна цього аксесуара — 120 євро.

PlayStation 5

Оновлена PlayStation 5 стане доступною для покупки наступного місяця. В Європі новинку можна буде придбати за ціною від €550 та €450 за звичайну та Digital Edition відповідно.

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

У Crew Motorfest запустили безплатний пробний період

Ubisoft оголосила про появу безплатного пробного періоду у грі The Crew Motorfest про перегони у відкритому світі. Пробна версія дозволить кататися по просторах віртуального острова Оаху протягом п'яти годин. Ваш прогрес буде збережено та перенесено на повну версію у разі її покупки. Проте пробний режим доступний лише з 10 до 20 жовтня. Одночасно на гру діє знижка у 20% на стандартне видання та 15% на Gold та Ultimate.

П'ять годин дуже мало для онлайнової гри у відкритому світі. Але цього достатньо, щоб познайомитися з основними змаганнями у грі та зрозуміти, потрібно вам купувати Crew Motorfest чи ні.

Подібні акції з безплатним доступом зазвичай запускають через тривалий період після релізу, коли аудиторія знижується. Але гра стартувала лише місяць тому. Можна припустити, що справи Crew Motorfest йдуть не дуже добре, і Ubisoft намагається залучити до проєкту нових гравців.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Lords of the Fallen вийде з підтримкою AMD FSR 3 та Nvidia DLSS 3

Днями відбудеться реліз гри Lords of the Fallen. Це рольовий похмурий екшен у стилі Dark Souls. Гра також є м'яким перезапуском однойменної гри десятирічної давності.

За попередніми трейлерами та скриншотами гра виглядає красиво та видовищно. В основі Lords of the Fallen рушій Unreal Engine 5 з Lumen та Nanite. Така гра має бути дуже вимогливою до вашої відеокарти. І з досвіду інших проєктів на Unreal Engine 5 можна припустити, що навіть GeForce RTX 4090 впорається з 4K тільки при активному масштабуванні. Тут гра забезпечить гравцям максимальну свободу, пропонуючи повну підтримку передових методів масштабування від AMD та Nvidia.

У перших трансляціях гри на Twitch показали графічні налаштування. Виявляється, у Lords of the Fallen будуть доступні одночасно технології AMD FSR 3 та Nvidia DLSS 3 з генерацією кадрів. Це дозволить досягти максимальної продуктивності як на відеокартах GeForce RTX 4000-ї серії, так і на Radeon RX 7000-ї серії. Також нагадаємо, що FSR 3 працює на всіх актуальних відеокартах, починаючи з AMD Radeon RX 5000, Nvidia GeForce RTX 2000 та навіть Intel Arc 7. Додатково у гри є підтримка Nvidia DLAA для якіснішого згладжування.

Lords of the Fallen виходить 13 жовтня на PC, консолях PlayStation 5 та Xbox Series X.

Джерело:
Wccftech.com

Обговорити в форумі (коментарів: 14)