Intel Core i7-14700K вже можна купити в Індонезії

Найближчим часом має відбутися офіційний анонс та старт продажів процесорів Intel Core 14-го покоління. Але в деяких країнах ритейлери не дуже старанно дотримуються офіційного ембарго. Один із користувачів Reddit похизувався, що вже зміг придбати Intel Core i7-14700K в одного з ритейлерів в Індонезії. Поки що йдеться про поодинокий випадок, оскільки користувач наперед дізнавався про можливість придбання такого процесора у конкретного продавця. За Intel Core i7-14700K щасливий покупець заплатив 7,45 мільйона індонезійських рупій, що приблизно еквівалентно 476 доларам США.

Intel Core i7-14700K отримав 20 ядер (8 високопродуктивних та 12 енергоефективних), обробляючи 28 потоків. Його попередник Core i7-13700K міг похвалитися 16 ядрами (8+8) і 24 потоками. Також новий процесор може працювати за максимальної частоти Turbo Boost до 5,6 ГГц. Згідно з попередніми даними на китайських ресурсах новий процесор може обганяти свого попередника приблизно до 20%.

Факт продажу Intel Core i7-14700K говорить про наявність нових процесорів на складах та готовність торгових мереж до старту продажів найближчими днями. Анонс цієї серії очікується 16 жовтня, а офіційні продажі (судячи з даних торгових мереж) розпочнуться 17 жовтня.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Вийшов драйвер AMD Radeon Adrenalin 23.10.1 із підтримкою нових ігор

Став доступний новий набір графічних драйверів для відеокарт AMD. Вихід нового драйвера AMD Radeon Software Adrenalin 23.10.1 забезпечує підтримку Assassin's Creed Mirage та The Lords of the Fallen, що виходить завтра із підтримкою нової технології AMD FSR 3.

Також додано технологію Anti-Lag+ для шутера Counter Strike 2. Виправлено періодичні збої у Starfield на деяких відеокартах серії Radeon RX 7000. Виправлено збої у Counter Strike 2 із включеним MSAA або FSR на деяких моделях. Виправлено проблеми із запуском EA SPORTS FC на певних моделях, зокрема, на Radeon RX 7800 XT. Також згадується про усунення багів із чорним екраном під час відтворення відео на деяких Radeon RX 6000.

Драйвер Adrenalin Edition 23.10.1 розрахований для встановлення в середовищі операційних систем Windows 10 and Windows 11. Завантажити його можна з офіційного сайту. Драйвер сумісний з десктопними та мобільними відеокартами Radeon RX 5000, Radeon RX 6000 та Radeon RX 7000. Для старіших моделей Radeon RX 400/500 та Vega доступний спеціальний драйвер Adrenalin Edition 23.9.2.

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Для Layers of Fear вийде додаткова безплатна глава

Студія Bloober Team анонсувала вихід безплатного доповнення для горору Layers of Fear. Гра вийшла влітку цього року і це ремейк однойменної дилогії, який об'єднав дві історії разом. Гра отримала гарні відгуки від критиків та фанатів жанру. Також це одна з перших ігор на рушії Unreal Engine 5.

Команда обіцяє випустити нове безкоштовне доповнення для гри 24 жовтня. Судячи з опису та наданого скриншоту, доповнення буде присвячене кіно. Можливо, це своєрідний подарунок гравцям на честь 15-річчя студії. Також на честь ювілею було представлено спеціальний кліп на пісню з Layers of Fear.

З оригінальної Layers of Fear колись розпочалася історія Bloober Team, а тепер польська команда є однією з найвідоміших студій, що працюють у жанрі горору. Саме цим розробникам Konami довірила створення ремейку Silent Hill 2. Зараз це головний проєкт студії, який має вийти наступного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 1)

Стали відомі характеристики процесорів AMD Threadripper PRO 7000WX

З'явилася інформація щодо характеристик нових високопродуктивних процесорів AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 (Storm Peak). Нове покоління Threadripper отримає шість CPU на архітектурі Zen 4. Це PRO 7995WX, PRO 7985WX, PRO 7975WX, PRO 7965WX, PRO 7955WX та PRO 7945WX. Усі вони мають забезпечити високу багатопотоковість та рекордну швидкодію. За попередньою оцінкою, нове покоління на 75% швидше за Threadripper 5000WX.

Флагманом стане процесор AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX, який отримає 96 ядер та зможе обробляти 192 потоки. Кеш-пам'ять третього рівня становитиме 384 МБ, базова частота 2,5 ГГц та Boost до 5,15 ГГц. Буде підтримка 4 та 8 каналів пам'яті DDR5-5200. Підтримується до 128 ліній PCIe Gen 5.0. TDP такого процесора становитиме 350 Вт.

Процесор AMD Ryzen Threadripper PRO 7985WX отримає 64 ядра та 128 потоків при частоті Boost до 5,35 ГГц. За кількістю ядер/потоків цей процесор ідентичний старому флагману Ryzen Threadripper PRO 5995WX, але працює на вищих частотах. Наступний в ієрархії процесор AMD Ryzen Threadripper PRO 7975WX отримає 32 ядра та 64 потоки при частоті Boost до 5,35 ГГц. Найпростіший процесор нової лінійки Threadripper PRO 7945WX отримає 12 ядер та 24 потоки. Повні характеристики всієї шістки представлені нижче.

Процесори AMD Threadripper PRO 7000WX будуть представлені 19 жовтня. Нові процесори працюють на материнських платах з системною логікою TRX50. І більшість виробників плат готові представити свої рішення лише у листопаді. Вже відомо, що свої варіанти TRX50 готують ASUS, ASRock та Gigabyte.

Джерела:
Wccftech
Videocardz

У листопаді Dead Island 2 отримає сюжетне доповнення Haus

Розробники з Dambuster Studios оголосили дату виходу першого сюжетного доповнення для гри Dead Island 2 під назвою Haus. Воно перенесе гравців у нову локацію та розповість нову історію про культ техно-смерті.

Події доповнення відбуваються у великому стильному маєтку в Малібу, де гравці мають пройти через божевільний лабіринт з різними біомами. У грі з'являться нові вороги та нова зброя, включаючи потужний арбалет та жаровню для приготування барбекю з нежиті. З'являться нові картки з навичками.

Доповнення Haus виходить 2 листопада на PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One і PC. Воно доступне безплатно покупцям Dead Island 2 Gold Edition.

Базова гра вийшла 21 квітня цього року. На ПК цей проєкт є ексклюзивом магазину Epic Games Store.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Colorful представила GeForce RTX 4060 Ti та RTX 4060 із прихованим роз'ємом живлення

Влітку цього року китайська компанія Colorful представила відеокарту GeForce RTX 4070 iGame Ultra Z 12GB із прихованим роз'ємом живлення. Тепер виробник вивів на ринок ще три аналогічні моделі на базі бюджетніших GPU. Це Colorful RTX 4060 Ti iGame Ultra Z 16GB, RTX 4060 Ti iGame Ultra Z 8GB та RTX 4060 iGame Ultra Z 8GB.

У стандартних відеокарт роз'єм живлення розташований збоку, а у більшості сучасних корпусів бокова стінка має прозоре вікно. У відеокарт Colorful роз'єм захований у спеціальній ніші радіатора та зверху накритий металевою пластиною. Це дозволяє потайно прокласти кабель усередині корпусу.

Габарити відеокарт Colorful із прихованим роз'ємом складають 313 x 189 мм. Товщина коливається від 48 до 50,5 мм залежно від моделі. Вага від 0,98 до 1,12 кг. Кожна така відеокарта обдувається трьома вентиляторами. Усі вони виконані у світлих тонах.

Разом зі стильним дизайном та прихованим роз'ємом покупці таких відеокарт отримають заводський розгін та підвищену продуктивність. GeForce RTX 4060 Ti iGame Ultra Z прискорена до 2580 МГц за Boost Clock, що на 2% вище за норму. Молодша GeForce RTX 4060 iGame Ultra Z працює за тих же 2580 МГц, що вже на 5% вище за стандартні частоти цієї серії.

Джерело:
Videocardz.com

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Assassins Creed Mirage стартувала не гірше за минулі частини

Команда розробників Assassins Creed Mirage подякувала гравцям за тепле приймання гри. Відповідне повідомлення було опубліковано в офіційному обліковому записі Assassins Creed у мережі X.

Стверджується, що нова гра стартувала на рівні Assassin's Creed Origins та Assassin's Creed Odyssey. При цьому жодних конкретних цифр про продажі та кількість гравців не вказано. Натомість розробники поділилися кумедною внутрішньоігровою статистикою: за перший тиждень гравці витратили 479 років на заняття паркуром, виконали 60 мільйонів «Стрибків віри» та 1,2 мільйона раз погладили вуличних кішок.

Нещодавно ми писали, що у гри не дуже високі оцінки за мірками серії. На Metacritic у гри в середньому 77 балів від критиків та 70 балів від гравців. Assassins Creed Mirage виявилася досить короткою. Також багато гравців розчаровані оптимізацією та високими системними вимогами.

Для Ubisoft це не єдиний реліз у рамках серії. Цього року ще вийде гра Assassins Creed Nexus для VR-пристроїв Meta Quest 2, Meta Quest 3 та Meta Quest Pro. На наступний рік компанія готує нову повноцінну частину, відому поки що під кодовою назвою Assassin's Creed Red.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)