Microsoft офіційно придбала Activision Blizzard

Ще на початку 2022 року корпорація Microsoft оголосила про наміри придбати видавництво Activision Blizzard. Сума угоди склала рекордні для ігрової індустрії $68,7 мільярда. Цілком очікувано, що вона не залишилася поза увагою наглядових органів багатьох країн. І ось, після схвалення Управлінням з конкуренції та ринків Сполученого Королівства (CMA), Activision Blizzard офіційно стала частиною софтверного гіганта. Про це сьогодні оголосив голова ігрового підрозділу Microsoft Філ Спенсер (Phil Spencer).

Microsoft

«Ми граємо в ігри, створюємо їх і не з чуток знаємо, як багато вони означають для всіх нас як окремо, так і колективно як спільноти. І сьогодні ми офіційно вітаємо Activision Blizzard та їхні команди у Xbox. Вони є видавцями деяких з найпопулярніших та найулюбленіших франшиз в історії ігор на консолях, ПК та мобільних пристроях. Від Pitfall до Call of Duty, від World of Warcraft до Overwatch, від Candy Crush Saga до Farm Heroes Super Saga — їх студії розсунули межі геймінгу для гравців по всьому світу», — розповідає пан Спенсер.

Завершення угоди означає, що ігрове портфоліо Microsoft поповнилося рядом популярних франшиз, включаючи Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty, Candy Crush та інші. Водночас штат ігрових студій Microsoft тепер додатково налічує 8,5 тисяч співробітників. Інформацію щодо подальшої долі Activision Blizzard компанія оприлюднить у найближчі місяці.

Обговорити в форумі (коментарів: 120)

Особливості PC-версії у новому трейлері Call of Duty: Modern Warfare III

Activision опублікувала новий трейлер шутера Modern Warfare III, присвячений версії для персональних комп'ютерів. Це бадьора нарізка різних ігрових моментів із сюжетної кампанії, мультиплеєра та режиму «Зомбі» у форматі 4K із реальною ігровою графікою. Зазначено, що всі кадри записані на комп'ютері з GeForce RTX.

Гра підтримуватиме ультраширокі монітори, технологію Nvidia DLSS та Nvidia Reflex. Будуть широкі налаштування графіки. Заявлено системи захисту від читерів Ricochet Anti-Cheat. Окремий акцент зроблено на тому, що гра виходить відразу у двох сервісах — Battle.net та Steam.

Call of Duty: Modern Warfare III вийде 10 листопада. В українському Steam можна попередньо замовити гру за ціною 2499 грн за просте видання та 3499 грн за розширене видання Vault Edition. Також гра з'явиться на PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S та Xbox One.

Обговорити в форумі (коментарів: 61)

Gigabyte підтверджує вихід Radeon RX 6750 GRE з 12 гігабайтами

Останні місяці активно ходять чутки про вихід нової відеокарти AMD Radeon RX 6750 GRE ексклюзивно для китайського ринку. Відеокарта отримала назву на честь Року Кролика в Китаї, абревіатура GRE означає Golden Rabbit Edition.

Були припущення, що новинка стане розігнаною версією Radeon RX 6700 із 10 гігабайтами пам'яті. І це буде перероблений у стандартну відеокарту прискорювач майнінгу AMD BC-2235. Така відеокарта повинна отримати 160-бітну шину та 10 гігабайтів пам'яті при низькому TDP 170 Вт. Але китайський підрозділ Gigabyte стверджує, що Radeon RX 6750 GRE отримає 12 гігабайтів. Це натякає, що відеокарта буде ближчою до Radeon RX 6700 XT. Процесор Navi 22, ймовірно, урізаний до 2304 потокових ядер для кращої економічності, але збережеться 192-бітний інтерфейс пам'яті.

Найцікавіше, що ця незвична відеокарта надійде у продаж вже найближчими днями. Gigabyte China представить два варіанти для китайського ринку вже 18 жовтня. Це Gigabyte Radeon RX 6750 GRE та аналогічна модель під брендом Eagle.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

У Battlefield 2042 стартували безплатні вихідні

Нещодавно в багатокористувацькому шутері Battlefield 2042 розпочався новий ігровий сезон «Dark Creations», який додав нову карту в стилі Operation Locker (Battlefield 4) і Operation Metro (Battlefield 3), нову зброю і транспорт. Найближчими днями випробувати весь ігровий контент можна безкоштовно. У грі вже стартувала акція із безплатними вихідними, яка триватиме до 16 жовтня. Протягом цього періоду будь-хто може приєднатися до масштабних військових баталій Battlefield 2042.

Гра доступна через сервіс Electronic Arts і в Steam. У рамках безплатного вікенду доступні всі режими, а прогрес збережеться і перенесеться у повну версію у разі її покупки. Не буде доступу лише до контенту преміальної версії бойового пропуску.

Також на гру діє велика знижка у 84%. Стандартне видання можна купити за 239 грн, а видання Elite за 758 грн.

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Samsung планує розпочати виробництво пам'яті HBM4 у 2025 році

Нещодавно з'явилася інформація про плани Nvidia з випуску нових прискорювачів обчислень для штучного інтелекту. Наступного року з'явиться оновлена платформа GH200 Grace Hopper зі швидкісною пам'яттю HBM3e. Також у період із 2024 по 2025 очікується вихід двох нових поколінь прискорювачів. Ймовірно, що майбутні рішення можуть використовувати пам'ять нового стандарту. І компанія Samsung офіційно заявляє, що вона планує постачати чипи HBM4 для нових обчислювальних пристроїв у 2025 році.

Зараз спостерігається високий попит на швидкісну пам'ять HBM через бурхливий розвиток обчислювальних центрів для ШІ, де активно використовуються прискорювачі Nvidia з HBM-пам'яттю. Samsung активно виробляє HBM3 і незабаром готова запропонувати HBM3e зі швидкістю 9,8 Гбіт/с. Впровадження наступного стандарту пам'яті HBM4 компанія очікує у 2025 році. Даних про нову пам'ять поки що мало. Відомо, що стеки HBM4 отримають 2048-бітовий інтерфейс. Блоки пам'яті будуть вироблятися за передовими технологіями, включаючи гібридні мідні сполуки (HCB) та упакування із застосуванням non-conductive film (NCF).

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

В Epic Games Store дарують Blazing Sails та Q.U.B.E. Ultimate Bundle

В онлайновому магазині Epic Games Store почалася нова безплатна роздача ігор. Цього разу користувачам пропонують забрати одразу кілька проєктів. Це аркадний піратський екшен Blazing Sails про морські битви та пошук скарбів у стилі Sea of Thieves, плюс режим «Королівська битва».

Також гравцям дарують збірку головоломок Q.U.B.E. Ultimate Bundle. В даний набір входять Q.U.B.E. та Q.U.B.E. 2 з усіма доповненнями, та додатково ремастер Q.U.B.E. 10th Anniversary. Це чудовий подарунок, оскільки серія Q.U.B.E. є однією з найвідоміших у жанрі головоломок.

Всі ці ігри можна безплатно додати на свій обліковий запис Epic Games до 19 жовтня. А через тиждень розпочнеться роздача чудового горору The Evil Within.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)