Galax випустить спеціальну версію GeForce RTX 4090 20th Anniversary Edition

Цього року компанія Galax відзначає 20 років із того моменту, як вона почала працювати на території великого континентального Китаю. Хоча технічно компанія старша, та її головний офіс був заснований в Гонконгу у 1994 році, виробник вирішив відзначити це 20-річчя випуском особливої версії флагманської відеокарти GeForce RTX 4090.

Galax GeForce RTX 4090 20th Anniversary Edition отримала білий дизайн, велике повітряне охолодження з незвичайним розташуванням вентиляторів, підсвічування та прихований роз'єм живлення.

Масивний радіатор обдувається трьома вентиляторами, два з яких розташовані на лицьовій стороні, а один із задньої сторони. Такий дизайн натхненний моделями Nvidia Founders Edition, у яких вентилятори також розташовані з обох боків. Дане конструктивне рішення забезпечує хороший обдув радіатора та створює спрямований потік усередині корпусу. Довжина відеокарти 344 мм, товщина 60 мм.

Роз'єм живлення прихований під знімною панеллю, дозволяючи прокласти кабель усередині корпусу відеокарти. Схожий підхід реалізований у відеокартах Colorful iGame Ultra Z.

В основі відеокарти процесор AD102 з 16384 ядрами CUDA, який працює на частоті Boost Clock 2595 МГц. Це не найвищий заводський розгін для GeForce RTX 4090, проте це продукт з унікальним дизайном.

Офіційний анонс відеокарти має відбутися 11 листопада поточного року під час чергового торгового фестивалю у Китаї.

Джерела:
Videocardz
ITHome

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Використання технології AMD Anti-Lag+ у Counter-Strike 2 призводить до блокування акаунта

Днями компанія випустила графічний драйвер Adrenalin Edition 23.10.1, який серед іншого додав підтримку технології Anti-Lag+ для Counter-Strike 2. Вона доступна на відеоадаптерах Radeon RX 7000-ї серії та покликана зменшити затримки в іграх. Однак у випадку згаданого багатокористувацького шутера її використання є протипоказаним, оскільки може призвести до блокування акаунту від VAC (Valve Anti-Cheat).

Counter-Strike 2

Гарна новина в тому, що Valve відомо про цю проблему, а всі невдатні геймери, яких вона торкнулася, можуть розраховувати на розблокування облікового запису. «Щойно AMD випустить оновлення, ми зможемо розпочинати виявлення постраждалих користувачів та скасувати їх блокування», — йдеться в офіційному мікроблозі CS2. Ну а поки що AMD та Valve рекомендують гравцям не вмикати технологію Anti-Lag+ в Counter-Strike 2.

Counter Strike 2

Обговорити в форумі (коментарів: 54)