Nvidia може випустити прискорювачі Blackwell B100 із пам'яттю HBM3e вже у другому кварталі 2024 року

Нещодавно з'явилася інформація щодо планів Nvidia з випуску спеціалізованих рішень для штучного інтелекту. Наступного року компанія планує вивести на ринок процесори B100 на архітектурі Blackwell, а протягом 2025-го — чипи X100. Вважалося, що Blackwell будуть представлені в четвертому кварталі наступного року, але згідно з даними корейських джерел, вони можуть бути випущені раніше.

Компанія SK Hynix уклала угоду з Nvidia на постачання високопродуктивної пам'яті HBM3e для майбутніх продуктів «зеленого» гіганта. Вже анонсовано суперчипи Grace Hopper GH200 із таким типом пам'яті. Але HBM3e також знайде застосування у поколінні Blackwell. SK Hynix вже готова до виробництва нової пам'яті, й на початку наступного року Nvidia проведе фінальне кваліфікаційне тестування. Тобто готові продукти з HBM3e з'являться у другому кварталі.

Високий попит на рішення для ШІ змушує Nvidia прискорити випуск нового покоління спеціалізованих графічних процесорів. За інформацією корейських джерел, прискорювачі B100 можуть бути анонсовані вже наприкінці другого кварталу. Зараз Nvidia вже займає понад 90% ринку графічних процесорів для ШІ. Крім передових H100 великий попит мають і старі прискорювачі A100. Поява B100 лише зміцнить позиції компанії, перетворивши її на беззаперечного лідера у цьому сегменті.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Майстер виявив комаху під GPU під час ремонту GeForce RTX 4090

Цікавою історією поділився ютубер North West Repair, який розповідає про ремонт відеокарт. Він зіткнувся зі справді унікальним випадком. Майстер отримав на ремонт відеокарту GeForce RTX 4090 Founders Edition, яку клієнт придбав за вигідною ціною у неназваного продавця. Відеокарта була нова, але без гарантії. Не дивно, що ця GeForce RTX 4090 відмовилася працювати. При ввімкненні вентилятори розкручувалися до максимуму, але зображення не виводилося.

NorthWestRepair розпочав поетапний огляд. Було знято охолодження, виконано перевірку на наявність коротких замикань та відповідність робочих напруг нормі. Плата вивчена під мікроскопом на пошкодження та тріщини. У результаті виявилося, що це абсолютно справна та робоча плата. Тому майстер вирішив зняти процесор AD102. Після демонтажу чипа під ним виявили невелику комаху. Вона замикала деякі контакти, що призводило до проблеми із запуском відеокарти.

Після чищення та встановлення процесора назад вдалося повністю повернути GeForce RTX 4090 у робочий стан.

Ця історія наочно демонструє, що з питань ремонту варто звертатися лише до кваліфікованих фахівців. Також не варто купувати дорогі продукти у сумнівних посередників, особливо без будь-яких гарантійних зобов'язань.

Обговорити в форумі (коментарів: 40)