Японська компанія Sycom представила GeForce RTX 4070 та RTX 4060 Ti з вентиляторами Noctua

Компанія ASUS має серію відеокарт Noctua Editon з масивними вентиляторами від Noctua. Тепер схожі продукти представила японська компанія Sycom. Це відеокарти GeForce RTX 4070 та RTX 4060 Ti серії Silent Master.

Sycom використовує плати стандартного дизайну від Nvidia із застосуванням OEM-рішень. Раніше компанія вже випускала ексклюзивні версії відеокарт із рідинним або повітряним охолодженням. Тепер японська компанія вирішила випустити спеціальні моделі із вентиляторами Noctua.

Для цього відеокарти отримали спеціальну рамку від Nagao Industry. Зверху на рамку встановлено два 140-мм вентилятори Noctua NF-A9x14 PWM або два 120-мм вентилятори A12x25 LS-PWM.

Це низькошвидкісні вентилятори, тому загальний рівень шуму даних відеокарт не перевищує 40 дБА. Виробник наголошує на тому, що це унікальні продукти з тихим та високоефективним охолодженням. Надано результати акустичного тестування відеокарт у складі ПК з Core i7-13700T, який охолоджувався пасивним кулером Noctua NH-P1. Під час простою шум від відеокарт становив 31 дБА, під час навантаження близько 39 дБА при температурі 60-64°C. Результати справді вражають.

Всього анонсовано три відеокарти: спеціальна версія GeForce RTX 4070, GeForce RTX 4060 Ti із 16 гігабайтами пам'яті та GeForce RTX 4060 Ti із 8 гігабайтами. Старша модель Sycom RTX 4070 займає чотири слоти та оснащується 140-мм вентиляторами, молодші займають два слоти та оснащуються 120-мм вентиляторами.

Відомо, що відеокарти будуть поставлятись у складі готових ігрових систем Sycom. Якщо вони будуть окремо доступні у продажу, то, можливо, тільки на локальному японському ринку. Хоча такі GeForce RTX однозначно знайшли б покупця в інших куточках планети.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 79)

PUBG: Battlegrounds отримає новий режим із зомбі

Багатокористувацький шутер PUBG: Battlegrounds незабаром отримає новий режим. В одній із головних ігор жанру «Королівська битва» з'являться зомбі. На це натякає короткий відеотизер, який був опублікований на каналі PUBG: Battlegrounds.

Жодних подробиць нового режиму немає. Автори обіцяють щось грандіозне, але із простими правилами. Можливо, це буде тимчасова подія, присвячена Гелловіну, але це може бути й повноцінний новий режим.

PUBG: Battlegrounds користувалася шаленою популярністю у 2018 році, але навіть зараз все ще входить до числа найпопулярніших ігор у Steam, поступаючись лише Counter-Strike 2 та Dota 2.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Характеристики та ціни процесорів Intel Core 14-го покоління для платформи LGA1700

Цього вечора відбудеться презентація настільних процесорів Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh), в ході якої будуть оголошені характеристики та рекомендовані ціни нових «камінців». Втім, веб-ресурс HD Tecnologia вже опублікував слайди з майбутнього заходу, тому оцінити доцільність апгрейду до CPU Raptor Lake-S Refresh можна прямо зараз.

Intel Core

За традицією Intel розпочне з випуску оверклокерських рішень K-серії. Починаючи з завтрашнього дня можна буде придбати моделі Core i5-14600K, Core i7-14700K й Core i9-14900K, а також їх версії з деактивованим графічним ядром. Всі вони за умови оновлення прошивки UEFI підтримуватимуться материнськими платами LGA1700 на чипсетах Intel 600-/700-ї серії. Зі специфікаціями новинок можна ознайомитися нижче.

Intel Core
Intel CoreIntel Core

Рекомендовані ціни чипів Core 14-го покоління залишилися на рівні попередників. Про продуктивність новинок ми найближчим часом дізнаємося з незалежних оглядів, а поки що можна ознайомитися з результатами офіційних тестів, де Intel порівнює CPU Raptor Lake-S Refresh із попередниками та найближчими конкурентами з боку AMD.

Intel CoreIntel Core
Intel CoreIntel Core

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

З'явилися скарги на випарні камери GeForce RTX 3080 FE та RTX A6000

Від азійських джерел надходять повідомлення про дефекти випарної камери у складі систем охолодження відеокарт GeForce RTX 3080 Founders Edition та RTX A6000. З'ясувалося, що у деяких екземплярів вони з часом розгерметизуються. Внаслідок цього теплопровідність випарної камери падає практично до нуля й спостерігається стрибок робочих температур.

GeForce RTX 3080 Founders Edition
GeForce RTX 3080 Founders Edition. Фото KitGuru

На цю мить важко сказати, наскільки поширена ця проблема та чи відбувається це тільки в певних умовах. У вищезгаданих екземплярів відеокарт усередині випарної камери були знайдені сині відкладення, ймовірно, оксид міді. Зрозуміло, їх там бути не повинно, але про причини цього дефекту поки що залишається тільки гадати. До того ж повідомлення про несправні випарні камери наразі мають одиничний характер.

GeForce RTX 3080 Founders EditionGeForce RTX 3080 Founders Edition
GeForce RTX 3080 Founders EditionGeForce RTX 3080 Founders Edition

Нагадаємо, наприкінці 2022-го в Мережі почали з'являтися скарги на перегрів еталонних відеокарт Radeon RX 7900 XTX. Винуватцем цього була дефектна випарна камера. Однак тоді недоліки розкрилися досить швидко, а проблемні відеокарти компанія AMD без зайвих питань обмінювала на справні.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

AMD Fluid Motion Frames тепер доступна для всіх ігор на основі DirectX 11/12

Фахівці AMD продовжують працювати над удосконаленням технології генерації кадрів Fluid Motion Frames. В цей час її попередню версію можна випробувати на відеокартах Radeon RX 6000 та RX 7000, завантаживши прев'ю-драйвер із сайту «червоних». AMD регулярно випускає оновлення для нього, готуючись до офіційного релізу нової технології у першому кварталі 2024 року.

AMD Fluid Motion Frames

Останнє оновлення прев'ю-драйвера принесло можливість активувати AMD Fluid Motion Frames (AFMF) для всіх ігор на базі графічних API DirectX 11 та 12. Нагадаємо, що раніше вона була доступна приблизно у двох десятках популярних проєктів. Свіжий драйвер також приніс можливість використання HDR разом із генерацією кадрів, покращив плавність роботи AFMF та якість зображення, а також розширив список ігор з підтримкою Radeon Anti-Lag+.

Ознайомитись з документацією, а також завантажити прев'ю-драйвер з технологією генерації кадрів AMD Fluid Motion Frames можна за посиланням у першому абзаці.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)