Wargaming запускає великий благодійний проєкт на підтримку України

Компанія Wargaming запускає велику благодійну ініціативу WargamingUnited та додає унікальні українські тематичні набори до своїх ігор. Кошти з продажу внутрішньоігрового контенту підуть на придбання спеціалізованих реанімобілів для українських медиків.

Протягом останніх півтора року компанія робила внески на допомогу українцям, зокрема один мільйон доларів було пожертвувано на медичну допомогу протягом першого тижня війни та 100 тисяч доларів виділено жертвам зруйнованої Каховської ГЕС. Сотні співробітників регулярно підтримують власні ініціативи, а також було зібрано 200 тисяч євро на придбання автомобілів швидкої допомоги.

Тепер компанія закликає спільноти шести ігор — World of Tanks, World of Tanks Blitz, World of Tanks Modern Armor, World of Warships, World of Warships: Legends і World of Warplanes — об'єднатися навколо нової глобальної ініціативи WargamingUnited. У кожній грі будуть представлені особливі тематичні українські набори з елементами кастомізації, які були створені художниками київської студії Wargaming.

Усі кошти з продажу цих бандлів будуть передані на закупівлю автомобілів швидкої допомоги типу C через єдину платформу допомоги United24. Автомобілі швидкої допомоги типу С — це спеціалізовані реанімобілі для підтримки життя поранених під час транспортування, які оснащені дефібриляторами, кардіомоніторами, кисневими балонами та апаратами штучної вентиляції легень.

Набори будуть доступні з 18 жовтня до 1 листопада. Більше інформації на офіційній сторінці.

Обговорити в форумі (коментарів: 52)

G.Skill підготувала набір Trident Z5 RGB DDR5-8400 для чипів Core 14-го покоління

Старт продаж процесорів Intel Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) не залишився поза увагою виробника модулів оперативної пам'яті G.Skill. Спеціально для оновленої платформи LGA1700 він підготував набір із двох 24-гігабайтних планок Trident Z5 RGB DDR5-8400.

G.Skill

Для вищезгаданого комплекту характерна формула затримок CL40-52-52-134. Як доказ стабільної роботи вендор наводить скріншот із результатами тестування на платі ASUS ROG Maximus Z790 Apex Encore із процесором Intel Core i9-14900K. У бенчмарку AIDA64 такий набір ОЗП забезпечує швидкість читання/запису в районі 127-128 Гбайт/с.

G.Skill

G.Skill також похвалилася комплектом DDR5-8600 із затримками CL40-54-54-136. Цей набір демонструє в AIDA64 Cache & Memory Benchmark швидкості близько 130 Гбайт/с. На жаль, компанія поки що не готова говорити про його терміни виходу.

G.Skill

До продажу 48-гігабайтний комплект G. Skill Trident Z5 RGB DDR5-8400 надійде цього місяця. Його ціну буде оголошено ближче до релізу.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Diablo IV погано стартувала у Steam

У сервісі Steam вчора з'явилася гра Diablo IV від Blizzard Entertainment, яка раніше була доступна тільки в Battle.net. Одночасно із запуском у новому сервісі у грі стартував другий сезон (Season of Blood).

За добу гра залучила невелику кількість гравців, піковий онлайн поки що на рівні 2,6 тисячі осіб. Це вкрай мало для розкрученої гри за відомою серією. Такий старт не можна назвати вдалим, але це може бути пов'язане з технічними проблемами. У Steam є коментарі про проблеми з підключенням до гри. І розробники затримали на кілька годин запуск нового сезону.

Онлайн поступово зростає і, можливо, гра ще стане популярною. Але великого ажіотажу навколо Diablo IV поки що не видно. Це може бути відображенням ситуації із загальним падінням інтересу до гри. Diablo IV добре стартувала на Battle.net, але не змогла надовго утримати гравців.

Обговорити в форумі (коментарів: 79)

США заборонили постачання прискорювачів Nvidia A800 та H800 до Китаю

Минулого року Сполучені Штати ввели обмеження на експорт високопродуктивних прискорювачів обчислень до Китаю, що підштовхнуло Nvidia випустити окремі пристрої для китайського ринку. Тепер влада США вирішила посилити обмеження, внаслідок чого під заборону потрапили прискорювачі A800 та H800. Ці моделі китайські компанії купували десятками або навіть сотнями тисяч, забезпечуючи «зеленим» багатомільярдний виторг.

Nvidia

Цілком очікувано, що новина про заборону постачання не залишилася без уваги з боку інвесторів. Вартість акцій Nvidia відразу впала приблизно на 5%. Втім, поки що рано судити, наскільки нові обмеження позначаться на фінансових показниках компанії. Сам «зелений» чипмейкер прогнозує мінімальний вплив у короткостроковій перспективі. Воно й не дивно, враховуючи, що ШІ-прискорювачі Nvidia нині розходяться, наче гарячі пиріжки.

«Ми дотримуємося всіх застосовних норм, працюючи над створенням продуктів, які підтримують тисячі додатків у різних галузях, — розповідає представник Nvidia. — Враховуючи попит на нашу продукцію у всьому світі, ми не очікуємо суттєвого впливу на наші фінансові результати у найближчій перспективі».

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

AMD вимкнула технологію Anti-Lag+ у свіжому драйвері

Компанія AMD повідомила про доступність до завантаження пакета графічних драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 23.10.2. Цей реліз забезпечує підтримку ігор Assassin's Creed Mirage, The Lords of the Fallen й Forza Motorsport, а також повністю вимикає технологію Anti-Lag+. Вона, нагадаємо, відповідає за зниження затримок та підтримується відеокартами Radeon RX 7000-ї серії.

CS2

На такий крок AMD вирішила піти після численних повідомлень про блокування гравців у багатокористувацьких проєктах, зокрема Counter-Strike 2. Зараз «червоні» працюють над розв'язанням цієї проблеми, а поки що рекомендують геймерам не ризикувати та встановити драйвер без Anti-Lag+. Що стосується інших нововведень релізу 23.10.2, то він усуває низку проблем та помилок, з якими користувачі могли зіткнутися у попередніх випусках.

Ознайомитись з документацією та завантажити набір драйверів AMD Software: Adrenalin Edition 23.10.2 можна за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 27)