Розігнаний AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX набрав майже 150 тисяч балів у Cinebench R23

Напередодні офіційного анонсу CPU Ryzen Threadripper 7000 компанія AMD запросила представників ЗМІ до своєї штаб-квартири, де пройшла демонстрація можливостей нових процесорів. Серед іншого вона влаштувала екстремальну бенч-сесію за участю флагманського Ryzen Threadripper PRO 7995WX. Цей «камінець» компанія оцінює у десять тисяч доларів.

AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX

В арсеналі AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX є 96 ядер з підтримкою SMT, 384 МБ кеш-пам'яті третього рівня та 8-канальний контролер оперативної пам'яті DDR5. У штатному режимі новинка працює на частоті від 2,5 до 5,1 ГГц та характеризується 350-ватним рівнем TDP. Такі характеристики дозволяють їй завершити бенчмарк Cinebench R23 з результатом близько 100 тисяч балів.

AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX

У ході бенч-сесії Ryzen Threadripper PRO 7995WX вдалося розігнати до 4,4 ГГц по всім ядрам. Це збільшило енергоспоживання процесора до 620 Вт, але разом з цим показник Cinebench R23 зріс до 148 719 очок. Для порівняння, майже стільки ж набирає система із двома 96-ядерними EPYC 9654. У Cinebench 2024 результат флагмана склав 8052 бали, що майже на третину краще за показники нинішнього рекордсмена Intel Xeon w9-3495X.

AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX

Джерела:
VideoCardz
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Chieftec представила нові блоки живлення Atmos стандарту ATX 3.0

Компанія Chieftec офіційно анонсувала нову серію блоків живлення Atmos, які мають сертифікацію ATX 3.0 та 80 PLUS Gold. У рамках серії поки що представлено два пристрої — Atmos CPX-750FC і Atmos CPX-850FC.

У блоках живлення Atmos використовують японські конденсатори преміумкласу, які розраховані на температуру 105°C. Для охолодження використовується вентилятор діаметром 135 мм із гідродинамічною вальницею. Покращений термоконтроль та спеціально підібрана крива швидкості вентилятора забезпечують низький шум та високу ефективність охолодження. Режим Zero RPM ECO забезпечує безшумну роботу при низьких навантаженнях, коли вентилятор може повністю зупинятися за низьких температур.

Серія Atmos побудована на базі сучасної схемотехніки, включаючи мостовий SRC-перетворювач постійного струму DC-DC. Передбачена модульна конструкція з кабелями, що пристібаються, це спрощує кабель-менеджмент всередині ПК. Також блоки оснащені роз'ємом живлення PCI-E 5-го покоління для відеокарт потужністю до 600 Вт, який повністю сумісний із серією GeForce RTX 4000.

Блоки Chieftec Atmos надійдуть у продаж до кінця жовтня поточного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 29)

Valve розпочала розблокування гравців Counter-Strike 2, забанених внаслідок використання Anti-Lag+

Минулого тижня стало відомо про блокування гравців Counter-Strike 2, які використовували технологію Anti-Lag+. AMD та Valve досить оперативно відреагували на цю проблему, попередивши геймерів про потенційний бан від VAC (Valve Anti-Cheat), та пообіцяли усунути її найближчим часом, у тому числі скасувати блокування.

З виходом останнього оновлення Counter-Strike 2 тепер перевіряє версію графічного драйвера AMD на сумісність, щоб уникнути потенційного блокування облікового запису. До речі, у свіжому пакеті AMD Software: Adrenalin Edition технологія Anti-Lag+ повністю вимкнена. Одночасно з цим Valve почала розблокування користувачів, які зіткнулися з несправедливим баном від VAC. Про орієнтовні терміни не повідомляється.

Джерело:
Counter-Strike

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Seagate випустила NVMe-накопичувачі FireCuda 520N формату M.2 2230

Seagate Technology повідомила про надходження до продажу лінійки компактних NVMe-накопичувачів FireCuda 520N з інтерфейсом PCI Expess 4.0 x4. Вона представлена пристроями формату M.2 2230 місткістю 1 і 2 ТБ, які розраховані на використання в портативних ігрових системах, на кшталт Valve Steam Deck, ASUS ROG Ally та Lenovo Legion Go.

Seagate FireCuda 520N

Інформації щодо «начинки» Seagate FireCuda 520N вендор, на жаль, не наводить. Для нових SSD заявлені швидкості читання до 5000 Мбайт/с та запису до 4700 Мбайт/с, а також максимальна швидкодія 800 тис./900 тис. IOPS (читання/запис). Твердотілі накопичувачі супроводжуються п'ятирічною гарантією виробника.

Seagate FireCuda 520N

У закордонних магазинах терабайтну версію FireCuda 520N можна придбати за ціною від $110, а модель місткістю 2 ТБ коштуватиме мінімум 190 доларів.

Джерела:
Seagate
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Опубліковано прем'єрний трейлер Silent Hill: Ascension

На офіційному каналі Silent Hill з'явився новий трейлер Ascension. Це стрімінговий серіал із комп'ютерною графікою, де глядачі впливатимуть на події завдяки колективному голосуванню.

Silent Hill: Ascension розповість історію сім'ї Ернандес у невеликому містечку в Пенсільванії та родини Йохансен у занедбаному рибальському селі в Норвегії. Обидві сім'ї стикаються з дивними подіями та їхнє життя поступово занурюється в хаос і жах, який пов'язує їх.

Silent Hill: Ascension стартує 31 жовтня. Щодня глядачі визначатимуть фінал епізоду за допомогою голосування. Приєднатися до шоу можна через сайт Ascension.com на PC та через відповідні додатки для iOS та Android.

Поки що цей проєкт виглядає дуже дивно і по трейлерах слабо нагадує оригінальну ігрову серію Silent Hill. Тому основні надії фанатів пов'язані із рімейком Silent Hill 2 від Bloober Team. Також у розробці ігри Silent Hill Townfall та Silent Hill f.

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Noctua пропонує кулери для нового покоління AMD Ryzen Threadripper

З нагоди анонсу нового покоління процесорів AMD Ryzen Threadripper компанія Noctua представила дві нові системи охолодження: NH-U14S TR5-SP6 та NH-D9 TR5-SP6 4U. Вони підходять для використання з платформами AMD TR5 (sTR5/sTRX5/sWRX9) та SP6, тобто підтримують установку не тільки на Ryzen Threadripper 7000, але й на серверні EPYC Siena.

За конструкцією CPU-кулери Noctua NH-U14S TR5-SP6 та NH-D9 TR5-SP6 4U мало відрізняються від випущених раніше моделей. Особливість новинок криється у збільшеній площі «підошви» та спеціальному наборі кріплень. До речі, цей монтажний комплект можна придбати окремо, що дозволить використовувати з платформами AMD TR5 та SP6 системи охолодження лінійок TR4-SP3, DX-4677, DX-4189 та DX-3647.

В Європі кулери Noctua NH-U14S TR5-SP6 та NH-D9 TR5-SP6 4U можна придбати за рекомендованою ціною €130 та €120 відповідно. Набір кріплень NM-TR5-SP6 коштує 20 євро.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

В Epic Games Store дарують The Evil Within та Eternal Threads

В магазині Epic Games Store почалася нова безплатна роздача ігор. Цього тижня користувачі можуть отримати дві чудові ігри. Це горор The Evil Within від студії Tango Gameworks та Сіндзі Мікамі, творця серії Resident Evil. Гра розповідає про пригоди детектива Кастелланоса в паралельному світі зі страшними монстрами. Це відмінний послідовник серії Resident Evil зі своєю унікальною атмосферою та всесвітом. Наступного тижня у магазині роздаватимуть продовження The Evil Within 2.

Друга безплатна пропозиція — гра Eternal Threads про головоломки та маніпуляції з часом. Вона вийшла рік тому, у неї високі рейтинги та гарні відгуки.

Всі ігри можна безплатно додати на свій обліковий запис Epic Games до 26 жовтня.

Обговорити в форумі (коментарів: 6)