За підсумками 2022-го Kingston зайняла 78% ринку модулів оперативної пам'яті

Аналітична компанія TrendForce підбила підсумки 2022-го на ринку модулів оперативної пам'яті. Минулого року, згідно з підрахунками експертів, вендори відвантажили продукції на 17,3 мільярда доларів, що на 4,6% менше від показників 2021-го. Це падіння TrendForce пояснює загальним зниженням попиту на споживчу електроніку на тлі високого рівня інфляції.

Kingston

Якщо розглядати окремих виробників планок ОЗП, то на п'ятірку лідерів припадає понад 90% сукупного виторгу. Найбільшою часткою ринку може похвалитися Kingston Technology з показником близько 78,1%. Завдяки комплексному ланцюжку поставок минулого року вона змогла знизити падіння виторгу до 5,3%.

На другому місці розташувалася Ramaxel із часткою 3,8% та ростом виторгу на 90,4% щодо 2021-го. Минулого року компанія досягла непоганих успіхів в OEM-сегменті, наростивши постачання модулів як для серверів, так і для персональних комп'ютерів. Закриває трійку лідерів фірма ADATA Technology, чия ринкова частка за підсумками 2022-го склала 3,3%. Дані щодо інших виробників наведено у таблиці.

DRAM

Джерело:
TrendForce

Обговорити в форумі (коментарів: 44)

be quiet! представила серію універсальних вентиляторів Pure Wings 3

Модельний ряд вентиляторів be quiet! поповнився лінійкою Pure Wings 3. Вона представлена «вертушками» з крильчаткою діаметра 120 та 140 мм, які позиціюються як універсальне рішення для найрізноманітніших систем, чи то вимоглива робоча станція, чи ігровий комп'ютер початкового рівня.

be quiet! Pure Wings 3

В основі вентиляторів be quiet! Pure Wings 3 лежить підшипник Rifle Bearing із заявленим терміном експлуатації до 80 тисяч годин. Новинки випускаються у трьох модифікаціях: 3-pin, 4-pin PWM та 4-pin PWM high-speed. Відмінною рисою останніх є технологія зворотнього зв'язку для підтримки стабільної швидкості обертання крильчатки незалежно від опору повітря. Технічні характеристики всіх моделей зібрані у таблиці.

be quiet! Pure Wings 3

В Європі вентилятори be quiet! Pure Wings 3 можна буде придбати з сьомого листопада, а трохи пізніше вони з'являться і на українському ринку. Рекомендовані ціни новинок такі:

be quiet! Pure Wings 3

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Ghostrunner 2 отримує високі оцінки від критиків

Днями відбудеться реліз динамічного бойовика Ghostrunner 2 від студії One More Level. Свого часу перша частина стала справжнім сюрпризом, потішивши любителів стрімких екшенів. Головний герой — це кіборг зі стрімкими рефлексами, який розсікає ворогів катаною, бігає по стінах і вміє відбивати кулі клинком. Але це вимагає неймовірної реакції, і будь-яке влучення призводить до смерті героя. Гра надзвичайно швидка та складна, але цим вона й сподобалася геймерам.

Згідно з першими рецензіями Ghostrunner 2 зберегла все найкраще від оригіналу та стала масштабнішою. З'явився псевдовідкритий світ і мотоцикл, на якому можна долати великі відстані. Журналістам гра подобається. Є невелика кількість негативних оглядів, де відзначають нерівномірний темп та технічні проблеми, але загалом гру хвалять. Наразі середня оцінка на Metacritic у Ghostrunner 2 складає 80 балів, що на рівні першої частини.

Окрім сюжетної кампанії гра отримає режим «рогалика» Roguerunner.

Ghostrunner 2 надійде у продаж 26 жовтня. Спробувати гру безплатно можна вже зараз завдяки демоверсії у Steam.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Перші тести функції Intel Application Optimization показали непогану прибавку частоти кадрів

Разом із процесорами Core 14-го покоління (Raptor Lake-S Refresh) дебютувала функція Intel Application Optimization (APO). Вона підтримується виключно новими чипами та відповідає за ефективніший розподіл ресурсів CPU щодо стандартного Thread Director, завдяки чому, наприклад, підвищується продуктивність в іграх. Мабуть, головним недоліком APO можна назвати необхідність підготовки профілів для окремих програм.

Intel APO

Наразі Intel Application Optimization підтримує лише дві гри: Rainbow Six: Siege та Metro Exodus. Для цих проєктів Intel заявляє про покращення продуктивності в середньому на 13 та 16 % відповідно. У майбутньому перелік сумісних ігор буде розширено, а поки що перші власники чипів Core 14-го покоління вирішили особисто перевірити, наскільки добре працює нова функція.

Intel APO

Як показали незалежні тести, Intel APO дійсно забезпечує помітне збільшення частоти кадрів. У випадку комп'ютера на базі Core i9-14900K та GeForce RTX 4090 середній показник fps виріс з 273 до 339 к/с (тобто на 24%) в Metro Exodus та з 659 до 867 к/с (на 31%) у Rainbow Six: Siege. Звертаємо увагу, що виміри швидкодії проводилися у вбудованих бенчмарках з роздільною здатністю Full HD.

Intel APO

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Nvidia та AMD приписують роботу над ARM-процесорами для комп'ютерів з Windows

Nvidia має чималий досвід із випуску однокристальних систем з архітектурою ARM. Відповідні чипи можна зустріти в «розумних» автомобілях, телевізійних приставках, портативній консолі Nintendo Switch, різноманітних системах зі штучним інтелектом та навіть у серверах. У найближчому майбутньому цей список може поповнитися персональними комп'ютерами, повідомляє видання Reuters з посиланням на власні джерела.

ARM

За даними закордонних колег, Nvidia розробляє процесори для комп'ютерів під керуванням ARM-версії Windows. Цікаво, що в цьому напрямку також працює компанія AMD. Вона теж має досвід роботи над ARM-процесорами, хай і не настільки великий, як у «зеленого» візаві. Обидві компанії мають представити готові продукти орієнтовно у 2025 році.

Нагадаємо, що зараз Qualcomm має ексклюзивну угоду з Microsoft щодо розробки ARM-чипів для комп'ютерів з Windows. Вона закінчується наступного року, що пояснює підвищений інтерес до цього напряму з боку інших компаній.

Джерела:
Reuters
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 61)

Продано мільйон копій Lords of the Fallen

Розробники хардкорного екшену Lords of the Fallen повідомили про перший мільйон проданих копій. Це суворий фентезійний екшен у стилістиці Dark Souls та Bloodborne. На старті багато хто лаяв гру за технічний стан і погану оптимізацію. У неї досі змішані оцінки у Steam. Акції видавця CI Games навіть серйозно просіли після релізу. Але все це не завадило добрим продажам.

Свій перший мільйон гра здобула за 10 днів з моменту релізу. Інший відомий представник жанру Soulslike, екшен Lies of P, розійшовся тиражем у мільйон копій лише за місяць. Хоча Lies of P зустріли тепліше і всі гравці були задоволені оптимізацією.

Lords of the Fallen регулярно отримує нові оновлення. Черговий апдейт виходить сьогодні. В описі заявлені поліпшення оптимізації, виправлення для внутрішньоігрового ШІ та інші дрібні зміни.

Джерело:
PCGamer

Обговорити в форумі (коментарів: 10)