ASRock підготувала системні плати WRX90 WS EVO та TRX50 WS для нових Ryzen Threadripper

До релізу наступного покоління чипів Ryzen Threadripper активно готується не лише AMD, але й її партнери. Зокрема, компанія ASRock сьогодні анонсувала материнські плати WRX90 WS EVO і TRX50 WS, розраховані на нові процесори. Нагадуємо, що офіційний реліз платформи AMD Socket sTR5 заплановано на 21 листопада.

ASRock

В основі вищезазначених новинок лежать набори системної логіки AMD WRX90 та TRX50. Модель ASRock TRX50 WS підтримує як CPU Ryzen Threadripper 7000, так і Ryzen Threadripper PRO 7000, оснащена чотирма роз'ємами під модулі оперативної пам'яті R-DIMM DDR5 (до 1 ТБ ОЗП) та п'ятьма слотами PCI-E x16.

В той самий час ASRock WRX90 WS EVO підтримує лише PRO-версії чипів, зате може похвалитися можливістю встановлення восьми планок ОЗП DDR5 сумарним обсягом до 2 Тбайт та сімома слотами розширення PCI Express x16. Обидві плати отримали (18+3+3)-фазну систему живлення з активним охолодженням.

ASRock

З решти особливостей плат WRX90 WS EVO та TRX50 WS варто виділити наявність 10-гігабітного Ethernet, бездротового модуля Wi-Fi 6E, а також великий набір інтерфейсів та портів, включаючи SlimSAS та MCIO. До того ж модель з логікою WRX90 оснащена IPMI-інтерфейсом на чипі AST2600 для моніторингу та віддаленого керування комп'ютером. Детальні характеристики новинок найближчим часом будуть опубліковані на сайті вендора.

ASRock

Щодо цін нових материнських плат ASRock на цей час інформації не надходило.

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Nvidia випустила драйвер GeForce 545.92 WHQL для Alan Wake 2 та Ghostrunner 2

На офіційному сайті Nvidia доступний свіжий Game Ready драйвер. Випуск GeForce 545.92 WHQL присвячений виходу горору Alan Wake 2, в якому реалізована фірмова технологія «зелених» DLSS 3.5 з механізмом Ray Reconstruction, та бойовика Ghostrunner 2 з підтримкою звичайної DLSS 3. До речі, про системні вимоги Alan Wake 2 ми розповідали в окремому матеріалі.

Alan Wake 2

Що стосується інших нововведень, то фахівцям Nvidia вдалося усунути помилку, яка викликала проблеми з кольорами на робочому столі після закриття VR-додатків. Завантажити пакет драйверів GeForce 545.92 WHQL можна скориставшись програмою GeForce Experience або з офіційного сайту Nvidia. Документацію до свіжого релізу наведено за посиланням.

Обговорити в форумі (коментарів: 73)

AMD Ryzen Threadripper PRO 7985WX протестований у Geekbench: більш ніж на 30% швидше за аналог Zen 3

Минулого тижня відбувся анонс нового покоління процесорів AMD Ryzen Threadripper. Водночас у Мережі з'явилися попередні огляди, щоправда, присвячені вони флагманському 96-ядернику AMD Ryzen Threadripper PRO 7995WX. Сьогодні передтопова модель Ryzen Threadripper PRO 7985WX (64 ядра/128 потоків) прописалася в онлайн-базі Geekbench 6, що дозволяє оцінити, наскільки зросла продуктивність щодо минулих поколінь Ryzen Threadripper з аналогічною кількістю ядер.

AMD Ryzen Threadripper PRO 7985WX

На тлі попередників Ryzen Threadripper PRO 7985WX може похвалитися не лише мікроархітектурою Zen 4, але й вищими частотами та підтримкою оперативної пам'яті DDR5-5200. Все це забезпечило йому помітне збільшення продуктивності. Результат новинки в тесті Geekbench 6 виявився на 30%/36% вищим (Single/Multi Core), ніж у Ryzen Threadripper PRO 5995WX, а в порівнянні з Ryzen Threadripper PRO 3995WX вона більш ніж у півтора раза швидше.

AMD Ryzen Threadripper PRO 7985WX

Детальніша інформація про продуктивність чипів AMD Ryzen Threadripper 7000-ї серії з'явиться наступного місяця. Нагадуємо, що придбати новинки можна буде з 21 листопада.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Вийшов релізний трейлер Alan Wake 2

Представлено новий трейлер горору Alan Wake 2 від Remedy Entertainment. Це довгоочікуване продовження історії про письменника Алана Вейка, який не може вирватися зі світу кошмарів.

У новій частині буде дві паралельні сюжетні лінії. Одна присвячена агенту ФБР Сазі, яка розслідує ритуальне вбивство у маленькому американському містечку. Друга присвячена безпосередньо Вейку, який намагається знайти вихід із «Темного місця». Ми досліджуватимемо дві моторошні реальності, зіткнувшись із різними загрозами.

Автори називають гру своїм першим повноцінним Survival Horror. Це означає, що друга частина стане більш похмурою, моторошною та складною. Знищення ворогів, як і раніше, зав'язане на випалюванні їх світлом. Розробники обіцяють гарну графіку з підтримкою трасування шляху. І високі системні вимоги вже встигли налякати багатьох потенційних гравців.

Alan Wake 2 виходить 27 жовтня ексклюзивно у магазині Epic Games Store.

Обговорити в форумі (коментарів: 79)

MSI пропонує знижку на систему рідинного охолодження в обмін на старий кулер

На правах реклами

Українське представництво Micro-Star International разом із магазином TELEMART запустило нову акцію. У рамках «Trade In by MSI!» пропонується обміняти старий процесорний кулер на знижку для покупки системи рідинного охолодження MSI MAG CoreLiquid з 240-мм або 360-мм радіатором.

MSI

Для участі в акції старий CPU-кулер необхідно принести в один із шоурумів TELEMART.UA. Розмір знижки залежатиме від типу та оцінної вартості системи охолодження. Наприклад, «боксовий» кулер, який входить до комплекту постачання багатьох процесорів, дозволить заощадити 1100 грн, а просунуті рішення — до 2900 гривень. Докладніша інформація доступна за посиланням.

Пропозиція актуальна до кінця цього місяця або до вичерпання запасів акційних систем охолодження.

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Опубліковано геймплейний трейлер Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

В рамках презентації Xbox Partner Preview компанія Konami представила геймплейний трейлер Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Це ремейк культового стелс-екшену Metal Gear Solid 3: Snake Eater, випущеного у 2004 році. Гра створюється спільними силами Konami та китайської студії Virtuos, реліз заплановано на наступний рік.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater базується на рушії Unreal Engine 5. Розробники обіцяють покращити графіку, зберігши при цьому головні складові ігрового процесу та сюжет гри. В опублікованому трейлері демонструються деякі локації, головний герой та елементи геймплею, цілком типові для жанру стелс-екшен.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater вийде на персональних комп'ютерах, а також ігрових консолях PlayStation 5 й Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

ASUS представила білий варіант відеокарти TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti

ASUSTeK Computer поповнила асортимент 3D-прискорювачів Nvidia Ada Lovelace відеокартою GeForce RTX 4070 Ti у модифікації TUF Gaming White OC Edition. Особливістю цієї моделі, як легко зрозуміти з назви, стало біле оформлення системи охолодження.

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti White OC Edition

В основі ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti White OC Edition лежить друкована плата чорного кольору, успадкована від звичайної версії TUF Gaming. На ній розпаяна (9+4)-фазна система живлення та роз'єм 12VHPWR. Для виведення зображення можна скористатися трьома інтерфейсами DisplayPort 1.4a та парою HDMI 2.1a.

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti White OC Edition

Графічний процесор Nvdia AD104 «з коробки« функціонує на boost-частоті 2730 МГц проти еталонних 2610 МГц. За допомогою фірмової утиліти ASUS GPU Tweak цей параметр можна легко збільшити до 2760 МГц. Відеопам'ять GDDR6X заводський розгін не отримала та функціонує на швидкості 21 Гбіт/с.

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti White OC Edition

До продажу відеокарта ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti White OC Edition має надійти найближчим часом. Щодо рекомендованої ціни на цю мить інформації не надходило.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)