Humane незабаром анонсує Ai Pin — компактний гаджет нового покоління з ШІ

Епоха повсюдного застосування штучного інтелекту ближче, ніж ми думаємо. Компанія Humane обіцяє показати незвичайний пристрій Ai Pin, який переверне наше уявлення про комунікації. Це компактний таємничий гаджет, який розробляється вже кілька років. Вперше він був продемонстрований Імраном Чаудхрі, співзасновником Humane, на конференції TED 2023. У рамках презентації він приймав дзвінок, отримував інформацію про те, де купити подарунок, перекладав речення з однієї мови на іншу, і ця фраза потім вимовлялася синтезованим голосом Чаудхрі французькою мовою. Взаємодія із гаджетом відбувалася за допомогою голосових команд.

Наразі очікується повноцінна презентація нового гаджета. 14 листопада Humane покаже та розповість про свою розробку Ai Pin. Вважається, що це буде невеликий компактний пристрій, який використовуватиметься як аксесуар для одягу. У ньому є камера, мікрофон, динамік, проєктор та безліч сенсорів. Ai Pin побудований на базі процесора Qualcomm Snapdragon.

Вартість Ai Pin очікується на рівні 1000 доларів. Імовірно, ще буде щомісячна підписка за підключення до стільникового зв'язку. За словами журналістів, у Humane грандіозні плани на Ai Pin. Компанія сподівається домогтися зміни всієї парадигми споживчих обчислень.

За інформацією видання Time, новий гаджет використовує комбіновану модель ШІ на базі власного програмного забезпечення та GPT-4. Відомо, що з Humane співпрацював колишній дизайнер Apple Джоні Айв. І нещодавно ми писали, що глава OpenAI Сем Альтман обговорював із Джоні Айвом концепцію власного ШІ-пристрою для споживчого ринку. Ai Pin може дати поштовх для появи нового сегменту ринку, після чого ми побачимо аналогічні пристрої від OpenAI та інших великих компаній.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Опубліковано релізний трейлер Quantum Error

На підході новий ексклюзив консолі Sony PlayStation 5. Це шутер-горор Quantum Error про пожежного Джейкоба Томаса. Він разом зі своєю командою вирушає на виклик, рятувати людей із масової пожежі. Але в результаті герой змушений протистояти небезпечним культистам та монстрам. Він спробує вижити у цьому хаосі та врятувати свого напарника. Історія пропонує суміш фантастики та езотерики. А ілюстрації з тентаклями натякають на присутність лавкрафтівських мотивів та образів.

Релізний трейлер виглядає дуже атмосферно та демонструє бадьорі перестрілки. Але також помітна проста «дубова» анімація персонажів. Ця гра явно виконана на простішому та дешевшому рівні щодо інших ексклюзивів Sony. При цьому автори вже націлені на продовження та прямо у трейлері обіцяють нам нову трилогію.

Гра виконана на рушії Unreal Engine 5.2 з технологією освітлення Lumen. Автори обіцяють, що Quantum Error працюватиме на консолі в режимі 4K/60fps. Реалізовано якісний 3D-звук. Гра максимально використовує можливості контролера PlayStation 5, включаючи зворотний зв'язок і вібрацію при різних діях. Також вона зможе використовувати мікрофон у ті моменти, коли героєві потрібно затримати подих.

Quantum Error стане доступною третього листопада. У разі попереднього замовлення можна розпочати грати на три дні раніше.

Обговорити в форумі (коментарів: 10)