Три причини придбати мережевий адаптер ASUS для ПК — як правильно оновити пристрої в домашній мережі для підтримки стандарту Wi-Fi 6

На правах реклами

Незалежно від того, чи ви геймер, віддалений працівник чи просто людина, яка насолоджується переглядом фільмів в стримінгових сервісах — швидкісний інтернет це одна із суттєвих потреб сучасного користувача. Здавалося б, купив собі потужний роутер із підтримкою найсучаснішого стандарту Wi-Fi 6 — і насолоджуйся усіма його фішками. Але не все так просто, тому сьогодні ми розберемось, що таке мережеві адаптери та чому без них не вийде отримати максимум навіть від найкрутішого роутера.

ASUS

Річ у тім, що, окрім того, щоб роутер «роздавав» потужний сигнал за новим стандартом, підключені девайси мають цей стандарт також підтримувати, тоді зв’язок формуватиметься за максимально сучасним протоколом. Саме тому крім роутера в першу чергу модернізувати доведеться і ваш ПК та ноутбук — і зробити це можна двома шляхами. Або купити повністю новий пристрій, який уже матиме у своїй конфігурації сучасний бездротовий модуль чи адаптер, або докупити окремо мережевий адаптер для встановлення (у ПК) або підключення через USB (до ноутбука або ПК).

Якщо ми говоримо про апгрейд мережевих функцій вашого ПК, то маємо два шляхи — встановити внутрішній адаптер, який підключається безпосередньо до материнської плати, або скористатись адаптером, який підключається за допомогою порту USB. У першому випадку основний вибір буде між моделями ASUS PCE-AX1800 та PCE-AX3000, причому остання пропонує користувачеві вдвічі більші швидкості — до 2402 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц. Серед USB-моделей адаптерів для «прокачки» вашого ПК слід виділити ASUS USB-AX56, особливо в модифікації зі зручним кабелем для підключення.

ASUS

Можливості підключення мережевого адаптера до ноутбука обмежуються портом USB, і тут найбільш логічним і практичним рішенням стане адаптер ASUS USB-AX55 Nano, який окрім потужного «заліза» виділяється надзвичайною компактністю. Таким чином ви будете впевнені, що в процесі роботи або навіть транспортування ноутбука з підключеним адаптером він не пошкодиться сам і не пошкодить USB-роз’єм.

ASUS

Що ж дасть вам купівля нового адаптера стандарту Wi-Fi 6?

  1. Неймовірно висока швидкість: новий стандарт Wi-Fi 6 забезпечує швидкість до 1148 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц і до 4804 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц. Це збільшення швидкості означає швидші завантаження, онлайн-геймінг без лагів та розривів, а також потокову передачу в якості Ultra HD без буферизації.

  2. Покращена ефективність мережі: Wi-Fi 6 — це не лише швидкість, але й вища ефективність. Забезпечують таку ефективність технології MU-MIMO та OFDMA. Завдяки ним Wi-Fi 6 може обслуговувати більше підключених пристроїв одночасно без шкоди для продуктивності. Це особливо корисно в домівках із багатьма користувачами та різноманітними інтелектуальними пристроями, які «з'їдають» частину пропускної здатності Інтернету.

  3. Покращена безпека: безпека має першочергове значення, коли йдеться про підключення до Інтернету. Wi-Fi 6 включає шифрування WPA3, яке забезпечує надійніший захист вашої мережі, ускладнюючи доступ неавторизованих користувачів і захищаючи ваші дані від потенційних кіберзагроз.

ASUS

Перехід на стандарт Wi-Fi 6 — чудовий вибір для тих, хто цінує високошвидкісний Інтернет, особливо для геймерів, прихильників стримінгових онлайн-сервісів і професіоналів, чия робота пов’язана з високошвидкісною передачею даних у режимі реального часу. А правильно підібраний мережевий адаптер допоможе розкрити можливості нового роутера з мінімальною вартістю такого апгрейду.

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Чутки: відеокарти GeForce RTX 40 Super будуть представлені на CES 2024

Сімейство графічних прискорювачів Nvidia Ada Lovelace незабаром поповниться новими моделями. Якщо вірити неофіційним джерелам, «зелені» працюють над трьома відеокартами Super-серії, причому підготовку однієї з них вже підтвердили розробники HWiNFO. У наступній версії утиліти вони обіцяють додати підтримку GeForce RTX 4080 Super.

GeForce RTX

Згідно з останньою інформацією, офіційний анонс нових відеокарт відбудеться на виставці CES 2024. Вона пройде з 9 по 12 січня у Лас-Вегасі. Відомо, що до учасників входить Nvidia, щоправда, сама компанія поки не розповідає про заплановані презентації. Детальну інформацію чипмейкер, ймовірно, розкриє ближче до старту виставки.

Очікується, що на початку 2024-го «зелені» представлять відеокарти GeForce RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super та RTX 4070 Super. З їх попередніми характеристиками можна ознайомитись у таблиці.

GeForce RTX

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 78)

Intel підтвердила підготовку нових моделей процесорів Core 14-го покоління

У найближчому майбутньому корпорація Intel не лише випустить перші мобільні чипи Core Ultra, але й розширить асортимент процесорів Core 14-го покоління. Для настільних ПК вийдуть CPU Raptor Lake-S Refresh з 65-ватним TDP, а для топових ігрових ноутбуків готується HX-серія, до якої, наприклад, увійде Core i7-14700HX. Про це представники чипмейкера розповіли під час нещодавньої презентації для азійських партнерів.

Intel

На думку закордонних колег, офіційна презентація нових процесорів Intel Core 14-го покоління може відбутися на виставці CES 2024 у першій половині січня. Додамо, що нові чипи Raptor Lake Refresh стануть останніми з маркуванням «Core i». У майбутньому як мобільні, так і десктопні процесори Intel будуть використовувати бренди Core та Core Ultra.

Крім того, до планів Intel входить реліз процесорів Core 14-го покоління, призначених ексклюзивно для китайського ринку. Це вже не вперше, коли чипмейкер випускає ексклюзивні моделі для Піднебесної, наприклад, у минулому поколінні були представлені Core i5-13490F та Core i7-13790F.

Intel

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Konami планує нові ремейки ігор Silent Hill

Японська компанія Konami намагається активно відродити серію горорів Silent Hill. Днями стартував інтерактивний стрімінговий серіал Silent Hill: Ascension. У розробці знаходиться ремейк Silent Hill 2 від Bloober Team, який має вийти наступного року. Також відомо про розробку ігор Silent Hill Townfall та Silent Hill f.

Цим плани Konami не обмежуються. Журналісти помітили згадку ремейків Silent Hill в останньому квартальному фінансовому звіті компанії. У ньому сказано, що зараз основні зусилля Konami спрямовані на створення ремейку Metal Gear Solid 3: Snake Eater, а також на ремейки та нові ігри серії Silent Hill. Це стало поштовхом до того, що Мережею вже пішли чутки про нові ремейки, хоча офіційних підтверджень поки що немає. Але у разі успіху нової версії Silent Hill 2 анонс інших ремейків виглядає логічним розвитком подією. Такої стратегії останні кілька років слідує Capcom, оновлюючи ігри серії Resident Evil. Основні очікування фанатів пов'язані із першою Silent Hill, яка вийшла дуже давно і катастрофічно застаріла. Це хороший базис для розвитку та переосмислення оригінальної історії, щоб познайомити нових гравців із витоками серії.

Джерело:
The Gamer

Обговорити в форумі (коментарів: 12)