Rockstar анонсувала Grand Theft Auto VI. Перший трейлер вийде у грудні

Офіційний анонс Grand Theft Auto VI не забарився. Цього вечора Rockstar Games підтвердила наміри опублікувати незабаром перший трейлер нової GTA. Як і очікувалося, він з'явиться в грудні та буде присвячений 25-річчю Rockstar.

GTA

«Ми дуже раді повідомити вам, що на початку грудня випустимо перший трейлер наступної Grand Theft Auto, — розповідає співзасновник та голова Rockstar Games Сем Хаузер (Sam Houser). На жаль, якихось подробиць про наступну Grand Theft Auto компанія не розкрила. За попередньою інформацією, у грі буде два герої (чоловік і жінка), а події розгорнуться у сучасному Вайс-Сіті.

Джерело:
Rockstar Games

Обговорити в форумі (коментарів: 50)

Гібридні процесори AMD Phoenix для платформи AM5 сформують лінійку Ryzen 8000G

З'явилася інформація про нові гібридні процесори AMD, які можуть бути представлені найближчим часом. Компанія готує кілька APU у рамках лінійки Ryzen 8000G (Phoenix) для настільної платформи AM5.

Раніше була інформація, що AMD представить нові APU у рамках серії Ryzen 7000G. Тепер з'явилися подробиці від одного з тайванських виробників материнських плат, який отримав тестові зразки нового покоління APU, й всі вони відносяться виключно до серії Ryzen 8000G.

Нові процесори отримають ядра Zen 4 та Zen 4c, а старші продуктивніші моделі мають лише «великі» ядра Zen 4. Вбудована графіка використовуватиме від 4 до 12 обчислювальних блоків Compute Units. Опис цих APU дуже нагадує прототипи, про які згадувалося в ранніх витоках. Усі нові процесори матимуть TDP 65 Вт. Поки що відомо про чотири моделі:

  • Ryzen 7 8700G: 8 ядер Zen 4 та iGPU Radeon 780M із 12 CU;
  • Ryzen 5 8600G: 6 ядер Zen 4 й графіка Radeon 760M на 8 CU;
  • Ryzen 5 8500G: 2 ядра Zen 4 + 4 ядра Zen 4c та iGPU Radeon 740M з 4 CU;
  • Ryzen 3 8300G: 1 ядро Zen 4 + 3 ядра Zen 4c та iGPU Radeon 740M з 4 CU;

Лінійка AMD Ryzen 8000G може бути представлена до кінця року або на початку 2024-го. Виробники материнських плат вже почали оновлювати прошивку під ці процесори.

Джерела:
Wccftech
HKEPC

Обговорити в форумі (коментарів: 49)

Intel припинила розробку технології Cryo Cooling для термоелектричного охолодження CPU

Ідея використання елементів Пельтьє для охолодження кремнієвих чипів далеко не нова, але в споживчому сегменті використовується лише жменькою ентузіастів. Просування термоелектричного охолодження в маси виявилося не під силу навіть корпорації Intel. Станом на перше липня цього року процесорний гігант звернув роботу над технологією Cryo Cooling, повідомляє оголошення на офіційному сайті.

Intel Cryo Cooling

Технологія Intel Cryo Cooling являє собою комбінацію апаратних та програмних засобів для створення термоелектричних систем охолодження. Вона дебютувала з настільними чипами Core 10-го покоління, наприклад, свої рішення на її основі випустили EK та Cooler Master. Такі системи охолодження коштували помітно дорожче за традиційні аналоги, але дійсно допомагали «вичавити» додаткові мегагерци із CPU Intel.

Intel

Випущені минулого місяця процесори Core 14-го покоління офіційно позбавлені підтримки Intel Cryo Cooling. Втім, як показує практика, кулери на базі цієї технології можна використовувати навіть з чипами AMD, хоча в цьому випадку не обійтися без додаткових модифікацій.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Intel готова до виробництва чипів за технологією 18A

Корпорація Intel прагне наздогнати основних конкурентів у галузі виробництва чипів. У планах компанії впровадження п'яти нових техпроцесів за чотири роки, і вона впевнено рухається в цьому напрямку. Виступаючи на Intel Innovation Day у Тайбеї, генеральний директор Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) заявив про готовність до виробництва чипів за передовою технологією Intel 18A.

Вже досягнуто високого відсотка виходу придатних пластин, і компанія розраховує запустити тестове виробництво в першому кварталі 2024 року. У класифікації Intel техпроцес 18A означає 18 ангстрем, що еквівалентно 1,8 нм. Масове виробництво може стартувати ближче до 2025-го. До цього року конкуренти TSMC і Samsung планують запустити аналогічний техпроцес 2 нм.

Зараз Intel планомірно рухається від техпроцесу Intel 7 до Intel 4, Intel 3, Intel 20A та Intel 18A. Вже готується анонс нового покоління мобільних процесорів Meteor Lake (Core Ultra) на базі Intel 4. Техпроцес Intel 3, який буде використовуватися в наступному поколінні серверних та споживчих процесорів, вже знаходиться на етапі «налагодження», масове виробництво стартує наступного року.

Для Intel важливо переконати провідних розробників чипів у перевагах власного технологічного виробництва. Зокрема це стосується розробників Arm-процесорів. Зараз багато хто говорить про перспективи експансії таких CPU у сегмент споживчих ПК. Але Intel тут бачить можливості для співробітництва та майбутнього виробництва Arm-чипів на своїх потужностях. За словами Гелсінгера компанія хоче, щоб кожен ліцензіат Arm у майбутньому став клієнтом Intel та замовляв чипи на їхньому літографічному устаткуванні.

Джерело:
Nikkei Asian

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

AMD продовжила життєвий цикл серверних чипів EPYC 7003 (Milan) до 2026 року

Компанія AMD не забуває про розвиток асортименту процесорів для старих платформ. Влітку для сокета AM4 вийшов Ryzen 5 5600X3D з додатковим L3-кешем, а цього тижня модельний ряд чипів EPYC 7003 (Milan) офіційно поповнився шістьма новими рішеннями. Водночас компанія оголосила про продовження життєвого циклу платформи Socket SP3 — процесори Milan будуть доступні як мінімум до 2026 року.

AMD

Офіційний дебют серверних процесорів AMD EPYC 7003 відбувся навесні 2021-го. Їхнім головним нововведенням став перехід на мікроархітектуру Zen 3, яка принесла істотне збільшення продуктивності. Оснащення чипів включає до 64 ядер, 8-канальний контролер пам'яті DDR4-3200 та 128 ліній PCI Express 4.0. У таблиці нижче наведено характеристики та ціни нових моделей. Формально вони були анонсовані ще у вересні, але на фоні продовження життєвого циклу платформи Socket SP3 компанія вирішила нагадати про них.

AMD EPYC

Джерела:
AMD
AnandTech

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Grand Theft Auto VI можуть анонсувати найближчими днями

Останнім часом з'явилися чутки про наближення анонсу нової частини Grand Theft Auto. Спочатку були сумнівні інсайди, а тепер про це пише відомий журналіст Джейсон Шрайєр із Bloomberg. За його інформацією, гру анонсують вже цього тижня. А наступного місяця Rockstar Games представить повноцінний трейлер. Ця подія буде присвячена 25-річчю компанії Rockstar.

За чутками події шостої частини відбуваються у сучасному Вайс-Сіті. У грі буде два герої: чоловік і жінка. При цьому автори нібито надихалися історією Бонні та Клайда, які грабували банки в Америці 30-х років. З'являться варіативні діалоги. Також гра отримає просунуту систему анімації та штучний інтелект.

Серія Grand Theft Auto є найпопулярнішою ігровою франшизою, яка задає стандарти індустрії на роки вперед. П'ята частина розійшлася тиражем понад 185 мільйонів копій. Тому з нетерпінням чекаємо анонсу нової гри.

Обговорити в форумі (коментарів: 70)

Опубліковано перші кадри наступної Mass Effect

На честь так званого «Дня N7» студія BioWare опублікувала короткий тизер нової частини Mass Effect. П'ята гра серії була анонсована ще у 2020 році, але досі про неї нічого не відомо, немає інформації про сюжет та героїв.

У короткому ролику демонструється дівчина у космічній броні, яка в якийсь момент обертається, дістає зброю та виходить на невідому планету. Розробники кажуть, що це кадри на реальному рушії (ймовірно Unreal Engine 5).

Ця героїня потрапила і на новий арт. Фанати вже розглянули на цій ілюстрації представників відомих рас з основної трилогії та Ангара з Andromeda.

На сайті Mass Effect з'явився запис щодо «Дня N7». І в ньому є цікаві рядки: «Що сталося з усіма, кого ви знаєте та любите в іграх. Хто насправді помер? У кого були діти та від кого? Що відбувається з вченим-азарі, яка стала Тіньовим посередником?» Відповіді на всі ці питання обіцяють у майбутньому, тобто у новій грі. Це явний натяк, що деяких відомих персонажів повернуть у гру. І, можливо, ми бачимо у кадрі доньку Шепарда чи доньку іншого важливого персонажа.

Поки що немає навіть приблизного розуміння, коли чекати нову частину Mass Effect. Наразі BioWare зосереджена на Dragon Age: Dreadwolf, яку планують випустити наступного року.

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

AMD дарує копію Avatar: Frontiers of Pandora покупцям Ryzen та Radeon

Компанія AMD вирішила простимулювати продажі процесорів та відеокарт новою акцією. У найближчі два місяці покупці «червоних» CPU та GPU матимуть можливість отримати копію пригодницького бойовика Avatar: Frontiers of Pandora. Нагадуємо, що реліз проєкту відбудеться сьомого грудня, гра створюється у співпраці з AMD.

Avatar: Frontiers of Pandora

У новій акції беруть участь старші процесори Ryzen 7000-ї серії, відеокарти Radeon RX 7000, а також ноутбуки з платформою AMD. Точний перелік «заліза» наведено нижче. Пропозиція поширюється на продукти, придбані в період із 7 листопада по 30 грудня. Як завжди, купівлю необхідно здійснити в одного з офіційних партнерів компанії. Список українських рітейлерів найближчим часом буде опублікований на сайті AMD.

AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 21)