Анонсована AVALON — MMORPG і метавсесвіт, де гравці зможуть створювати свій контент

Міжнародна команда розробників з ветеранів ігрової індустрії анонсувала незвичайний проєкт AVALON, який одночасно є метавсесвітом та онлайновою грою з упором на контент користувача. В AVALON можна буде досліджувати світи, підкорювати підземелля, битися у PvE та PvP, прокачуватися, збирати предмети та створювати нові історії.

На чолі розробки стоїть Джеффрі Батлер, який раніше працював над EverQuest, Vanguard: Saga of Heroes та EverQuest Landmark. Він заявив, що вони втілюють мрію про проєкт, який стирає межі між віртуальним та реальним. Це онлайнова гра з високим рівнем свободи та з кількома взаємопов'язаними реальностями. І у розвитку цього незвичайного світу зможуть брати участь самі гравці.

Гра бере основну ідею від «Першому гравцю приготуватися». Тут буде швидке переміщення між декількома віртуальними світами, що виконані в різній стилістиці — фентезі, наукова фантастика, кіберпанк та інші. Гра базується на рушії Unreal Engine і в ній будуть інструменти для створення контенту. Згадується можливість створення користувацьких рівнів, своїх історій і навіть повноцінних світів. При цьому процес створення контенту буде нагадувати гру. Згадується наявність інструментів на базі ШІ, включаючи платформу створення персонажів Popul8 від Didimo та рушій персонажів на базі ШІ Inworld.

У грі буде сильна економіка. Гравці будуть створювати та продавати товари, ресурси, землі та нерухомість. Ідентифікація цифрових активів здійснюватиметься завдяки вбудованому блокчейну DOA.

Розробники вже залучили фінансування у розмірі $13 мільйонів. Але очевидно, що для такого амбітного проєкту це дуже мало. І AVALON явно перебуває на початковій стадії розробки. Поки що його опис звучить надто вражаючим, щоб бути реальним. Подивимося, що з цього насправді зможуть реалізувати розробники.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 25)

ASUS ROG Maximus Z790 Hero Eva-02 Edition: компанія визнала помилку та пропонує рішення

Компанія ASUS опублікувала заяву щодо помилки на материнській платі ROG Maximus Z790 Hero Eva-02 Edition. Ця модель, нагадаємо, оформлена в стилістиці культового аніме Evangelion, щоправда, на кожусі задньої панелі у неї красується напис «Evangenlion». І хоча це всього одна зайва літера, ASUS вважає, що така помилка на платі ціною від $700 досить серйозна для запуску програми з її усунення.

ROG Maximus Z790 Hero Eva-02 Edition

ASUS просить вибачення та безоплатно надасть власникам плати ROG Maximus Z790 Hero Eva-02 Edition виправлений декоративний елемент для самостійної заміни. До того ж гарантію на цю системну плату буде продовжено на один рік. Вендор також зайвий раз нагадує, що якихось проблем з функціональністю або продуктивністю у цієї моделі немає.

«У рамках нашого прагнення розв'язати цю проблему ми продовжимо гарантію ще на один рік та реалізуємо програму заміни. ASUS надасть виправлену декоративну деталь, яку кінцеві користувачі можуть використати для заміни деталі з помилкою. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, зверніться до місцевої служби підтримки для більш детальної інформації», — розповідає прес-служба ASUS.

Джерело:
ASUS

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

У Китаї запустили найшвидший Інтернет у світі з пропускною здатністью 1,2 Тбіт/с

Китайські компанії Huawei, Tsinghua та China Mobile заявляють про запуск нової магістральної оптоволоконної лінії Інтернет із рекордною швидкістю. Ця магістраль довжиною 3000 км з'єднала китайські мегаполіси Пекін, Ухань та Гуанчжоу при рекордній пропускній здатності 1,2 терабіта на секунду. Цей проєкт реалізовано спільно з Університетом Цінхуа та провайдером Cernet.com Corp.

Тестові випробування нової лінії розпочалися у липні. Наразі офіційно заявлено про її повноцінний запуск. І сталося це раніше очікуваних термінів із випередженням графіка. Цей проєкт є частиною великого 10-річного плану розвитку інфраструктури країни. Пропускна здатність такої мережі втричі вища, ніж у найшвидшої мережі США. Як демонстрація швидкості такої мережі згадується, що вона дозволяє передати 150 фільмів за секунду.

Джерела:
Bloomberg
South China Morning Post

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

У процесорах Intel виявлено нову вразливість Reptar

Дослідники Google виявили нову апаратну вразливість, яка зачіпає процесори Intel. Вона отримала назву Reptar (CVE-2023-23583). З її допомогою можна отримати підвищення привілеїв до рівня адміністратора або влаштувати збій у роботі системи. Вразливість виникає за певних умов під час виконання інструкцій із надлишковим префіксом REX. Ця проблема стосується серверних процесорів Intel Xeon, включаючи сімейство Sapphire Rapids, деяких споживчих процесорів Core, включаючи сімейство Alder Lake та Raptor Lake, та деяких Pentium, Celeron та інших бюджетних CPU.

Корпорація Intel вже представила оновлення мікрокоду для усунення цієї проблеми. Жодного впливу на продуктивність оновлення мікрокоду не має. Всі виправлення доступні у відкритому доступі в репозиторії Intel.

Раніше цього року фахівці Google вже виявили кілька вразливостей CPU. Найбільш відомі — це Downfall (CVE-2022-40982) у процесорів Intel та Zenbleed (CVE-2023-20593) у процесорів AMD.

Джерела:
Google
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

До лінійки NVMe-накопичувачів Corsair MP700 Pro увійшла модель з водоблоком

Corsair почала приймати замовлення на твердотілі накопичувачі серії MP700 Pro. До цієї лінійки увійшли пристрої формату M.2 2280 місткістю 1 та 2 ТБ, оснащені інтерфейсом PCI Express 5.0 x4. Накопичувачі пропонуються у версіях без радіатора, з повітряною системою охолодження та навіть встановленим водоблоком.

Corsair MP700 Pro

В основі Corsair MP700 Pro лежить вже знайома комбінація платформи Phison PS5026-E26 з буфером LPDDR4 та 232-шарових мікросхем 3D NAND TLC виробництва Miron. Для SSD заявлені швидкості читання та запису до 12,4 та 11,8 Гбайт/с відповідно, а також максимальна швидкодія при роботі з випадковими блоками в районі 1,5-1,6 млн IOPS. Накопичувачі супроводжуються п'ятирічною гарантією виробника.

Corsair MP700 Pro

Що стосується рекомендованої ціни Corsair MP700 Pro, то «голі» накопичувачі місткістю 1 і 2 ТБ обійдуться мінімум в $180 і $300. Версії з повітряним кулером коштують від $190 та $325 відповідно, а 2-терабайтна модель Hydro X з водоблоком оцінена у 325 доларів. У майбутньому ця лінійка поповниться 4-терабайтним варіантом.

Джерело:
Corsair

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

OneXGPU випустить першу у світі зовнішню відеокарту із вбудованим SSD

Компанія One Netbook, що випускає портативні консолі OneXPlayer, представила незвичайний зовнішній пристрій. Це графічний прискорювач та твердотілий накопичувач M.2 у рамках єдиного компактного пристрою OneXGPU, який можна підключати до ноутбука чи консолі. Ідея такого аксесуара лежить на поверхні, але саме OneXGPU вирішила реалізувати її першою.

Усередині OneXGPU знаходиться відеокарта Radeon RX 7600M XT, яка охолоджується кулером із випарною камерою та одним вентилятором. У спеціальному відсіку є місце для встановлення накопичувача формату M.2 2280, але швидкість обмежена інтерфейсом PCIe 2.0.

Підключається такий девайс до ПК через порт OCuLink або через Type-C, який використовує конфігурацію USB4 зі швидкістю 40 Гбіт/с. Також OneXGPU оснащений додатковими інтерфейсами — це порт Ethernet, два HDMI, два DisplayPort і два USB Type A.

OneXGPU може стати ідеальним аксесуаром для компактних систем як додатковий прискорювач і хаб. Вартість новинки поки що не озвучена, і навіть замовити OneXGPU ще не можна. Поки що проєкт запущено на краудфандинговому майданчику Indiegogo.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Ubisoft анонсувала сюжетні доповнення для Avatar: Frontiers of Pandora

Гра Avatar: Frontiers of Pandora ще не встигла вийти, а компанія Ubisoft вже рекламує сезонну перепустку з додатковим контентом. Опубліковано новий трейлер, в якому розказано, що гравці отримають при купівлі Season Pass. На старті це буде один додатковий квест Familiar Echoes та нові костюми для вашого героя та його літаючого банші.

Влітку 2024-го вийде сюжетне доповнення The Sky Breaker, а восени Secrets of the Spires. Останнє додасть у гру абсолютно новий регіон і запропонує епічні повітряні битви з армією RDA. Також у ролику показали скіни, які гравці отримають як бонус за попереднє замовлення гри.

Події Avatar: Frontiers of Pandora відбуваються після першого фільму «Аватар». Гравці вирушать у подорож через Західний кордон на новий континент Пандори. Головний герой На'ві був вихований людьми, але тепер прагне возз'єднатися зі своїм плем'ям і захистити рідну планету від людського втручання.

Гра виходить 7 листопада на PC, PlayStation 5 та Xbox Series X/S.

Обговорити в форумі (коментарів: 20)