В Epic Games Store дарують Earthlock та Surviving the Aftermath

В ігровому магазині Epic Games Store розпочалася нова роздача. Цього тижня користувачі сервісу можуть отримати дві гри безплатно. Це рольова гра Earthlock у чарівній стилістиці. У неї глибока рольова система та покрокові бої на кшталт JRPG-ігор. Друга безплатна гра — стратегія Surviving the Aftermath про виживання та будівництво поселення у світі постапокаліпсису. Обидва проєкти можна назвати нішевими, але вони мають хороші відгуки та оцінки.

Всі ігри можна безплатно додати на свій обліковий запис Epic Games до 23 листопада.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Продано більше двох мільйонів копій Remnant 2

Влітку вийшов успішний кооперативний екшен Remnant 2. Продовження не дуже відомої гри набуло досить високої популярності. Також Remnant 2 дивувала високими системними вимогами через рушій Unreal Engine 5.

За перші чотири дні продажів гра розійшлася тиражем близько мільйона копій. А завдяки новому звіту Embracer Group стали відомі актуальніші дані з продажу. На 30 вересня тираж Remnant 2 становив понад два мільйони копій. Гарний результат дня невеликої студії Gunfire Games. Днями гра отримала велике доповнення The Awakened King, яке запропонувало нову пригоду на нових локаціях та новий ігровий клас. Вихід DLC може дати додатковий поштовх для продажів.

Також у звіті Embracer Group відзначається загальне падіння продажів на ринку PC та консолей. З цього року компанія почала закривати студії. І під таке скорочення навіть потрапила студія Volition, автори серій Red Faction та Saints Row.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

AMD Athlon 3000G: 14-нм процесор з архітектурою Zen отримав нову упаковку

Наприкінці 2019-го компанія AMD вивела на ринок недорогий процесор Athlon 3000G. Він зарекомендував себе як гідну альтернативу чипам Intel Pentium та відмінно підходить на роль серця комп'ютера початкового рівня. Заміни для цього процесора, судячи з усього, не планується. AMD продовжує постачати Athlon 3000G своїм партнерам та нещодавно підготувала для нього нову упаковку.

AMD Athlon 3000G

AMD Athlon 3000G у новому коробковому виконанні можна відрізнити у прайс-листах за ідентифікатором YD3000C6FHSBX. Старі версії на кристалах Raven Ridge та Dali мають код продукту YD3000C6FBBOX та YD3000C6FHBOX відповідно. До комплекту постачання нової версії процесора входить система охолодження AMD Wraith Stealth.

AMD Athlon 3000G

В арсеналі Athlon 3000G є два ядра Zen із частотою 3,5 ГГц, 4 МБ кеш-пам'яті третього рівня, двоканальний контролер DDR4-2667 та графічний блок Radeon Vega 3 на частоті 1100 МГц. Паспортний рівень TDP дорівнює 35 Вт. Цікавою особливістю цього «камінця» є офіційна підтримка оверклокінгу. Наш огляд AMD Athlon 3000G доступний за посиланням.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Nvidia зупинила масове виробництво відеокарт GeForce RTX 4070 Ti та RTX 4080

Про плани Nvidia оновити модельний ряд відеокарт Ada Lovelace відомо вже деякий час. До кінця січня, за доступною інформацією, «зелені» випустять три нові пристрої: GeForce RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super та RTX 4070 Super. Офіційна презентація новинок має відбутися на виставці CES 2024.

RTX 4080

Від азійських джерел тим часом надійшла інформація, що в рамках підготовки до релізу Super-відеокарт Nvidia припинила масовий випуск моделей GeForce RTX 4070 Ti та RTX 4080. Виробничі потужності, що звільнилися на заводах AIB-партнерів, ймовірно, будуть використані для випуску оновлених відеокарт. Не повідомляється, чи повернуться старі моделі на конвеєр у майбутньому.

Відеокарти Super-лінійки повинні зайняти нішу випущених раніше моделей. Тобто GeForce RTX 4080 Super буде доступна за ціною від $1199, RTX 4070 Ti Super обійдеться мінімум $799, а за RTX 4070 Super доведеться викласти від 599 доларів. З попередніми специфікаціями новинок можна ознайомитись нижче.

RTX Super

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Microsoft представила процесори для ШІ — Azure Maia 100 і Azure Cobalt 100

Компанія активно вкладається у розвиток ШІ-технологій. Microsoft є провідним інвестором Open AI та за чутками давно працює над власними апаратними рішеннями для обчислень ШІ. Тепер ці чутки отримали офіційне підтвердження. Microsoft представила спеціалізовані чипи для штучного інтелекту та генеративного ШІ — це Azure Maia 100 AI Accelerator та Azure Cobalt 100.

Процесор Microsoft Azure Maia 100 AI Accelerator оптимізований для навчання великих мовних моделей та видачі даних. Цей чип є альтернативою великим GPU та розрахований на роботу в рамках інфраструктури платформи Microsoft Azure. Гнучка архітектура цих ШІ-процесорів відкриває можливості для більш ефективного навчання моделей ШІ. Чипи будуть встановлюватися на спеціальні серверні плати та розміщуватись в центрах обробки даних Microsoft. Також згадується, що для Maia 100 передбачена спеціальна система рідинного охолодження.

Azure Cobalt 100 використовує архітектуру Arm. Це енергоефективний процесор зі 128 ядрами для забезпечення загальної продуктивності у хмарних пропозиціях. Вибір архітектури Arm був частиною загальної стратегії підвищення продуктивності на ват в ЦОД Microsoft.

Відомо, що Maia 100 AI та Cobalt 100 виготовляються за сучасним техпроцесом TSMC, але не уточнюється за яким. Також Microsoft поки не розкриває технічних подробиць щодо своїх нових чипів.

Джерело:
Microsoft
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Вийшов новий трейлер Suicide Squad: Kill the Justice League

Після тривалої паузи розробники з Rocksteady Studios поділилися новими кадрами майбутньої гри Suicide Squad: Kill the Justice League і заразом представили короткий, але яскравий трейлер з бонусами за попереднє замовлення. Вихід гри раніше вже кілька разів переносився через погану реакцію фанатів на перші демонстрації та необхідність доопрацювання. Наразі Suicide Squad: Kill the Justice League обіцяють випустити 2 лютого 2024 року.

Suicide Squad: Kill the Justice League — це екшен з елементами шутера, де ми керуємо загоном героїв із різними здібностями. Події відбуваються після сюжету гри Batman: Arkham Knight. Суперлиходій Брейніак підкорює своїй волі головних супергероїв із Ліги Справедливості, і їм змушені протистояти місцеві лиходії: Харлі Квін, Капітан Бумеранг, Дедшот та Кінгшарк. У великому 20-хвилинному ролику розробники розповідають про сюжет та героїв. У відео багато кадрів ігрового процесу та сюжетних моментів із початку гри.

Ті, хто зробить попереднє замовлення, матимуть додаткові класичні костюми для героїв.

Також в Steam опубліковані системні вимоги Suicide Squad: Kill the Justice League, і на тлі сучасних ігор вони цілком невисокі.

Мінімальна конфігурація:

  • OC: 64-bit Windows 10;
  • Процесор: Intel Core i5-8400 або AMD Ryzen 5 1600;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce GTX 1070 або Radeon RX Vega 56;
  • DirectX 12;
  • 65 ГБ для встановлення.

Рекомендована конфігурація:

  • OC: 64-bit Windows 10;
  • Процесор: Intel Core i7-10700K або AMD Ryzen 5 5800X3D;
  • Оперативна пам'ять: 16 ГБ;
  • Відеокарта: GeForce RTX 2080 або Radeon RX 6800 XT;
  • DirectX 12;
  • 65 ГБ для встановлення.
Обговорити в форумі (коментарів: 6)

AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX «на повітрі» оновив світові рекорди у трьох версіях Cinebench

Процесори AMD Ryzen Threadripper нового покоління можуть ставити рекорди навіть без екстремального охолодження. Це підтверджують експерименти американського ентузіаста Sampson, якому пощастило випробувати флагманський 96-ядерник Ryzen Threadripper Pro 7995WX «на повітрі». В ході бенч-сесії він оновив світові рекорди одразу у трьох версіях Cinebench: R15, R20 та R23.

AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX

Sampson вдалося «розкочегарити» Ryzen Threadripper Pro 7995WX приблизно до 4,8 ГГц. Під час тестування температура CPU досягала 102°C, а максимальне енергоспоживання процесора склало майже один кіловат. Система охолодження використовувалася досить незвичайна — суперкулер IceGiant Pro Siphon Elite. Вона заснована на ефекті термосифона, важить близько двох кілограм та оснащується чотирма 120-мм вентиляторами.

IceGiant ProSiphon Elite

У такому режимі AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX завершив бенчмарки Cinebench R15, R20 та R23 з результатом відповідно 23 697 балів, 61 538 балів та 161 259 балів. Тестова платформа була виконана на базі материнської плати ASUS Pro WS TRX50-Sage WiFi, використовувалися 128 Гбайт оперативної пам'яті G.Skill DDR5-6400.

AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX

Нагадуємо, що офіційний реліз процесорів AMD Ryzen Threadripper 7000-ї серії запланований на 21 листопада.

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

The Witcher 3: Wild Hunt отримає офіційний редактор модів

Компанія CD Projekt RED повідомила, що працює над редактором модів для рольової гри The Witcher 3: Wild Hunt. Він дозволить редагувати існуючі квести та створювати свої нові пригоди.

Несподівана заява для старої гри. Але The Witcher 3 досі має високу популярність, а next-gen оновлення, що вийшло у 2022 році, вдихнуло в гру нове життя. Протягом усіх років гра і так отримувала багато користувальницьких модів. Але після виходу повноцінного редактора їх стане ще більше, і ми можемо побачити нові великі пригоди за мотивами серії.

Розробники планують випустити редактор у 2024 році.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Чутки: флагман GeForce RTX наступного покоління отримає 384-бітну шину та пам'ять GDDR7

Від неофіційних джерел продовжують надходити подробиці про нове покоління відеокарт GeForce RTX, зокрема флагманський 3D-прискорювач на базі GPU Nvidia GB202. Цей графічний процесор вже неодноразово згадувався закордонними колегами та, за попередньою інформацією, запропонує на третину більше CUDA-ядер щодо актуального AD102. Цього разу надійшли відомості про конфігурацію підсистеми пам'яті.

Nvidia

Стверджується, що графічний чип GB202 отримає 384-розрядну шину пам'яті та розрахований на роботу із мікросхемами стандарту GDDR7. Їхнє серійне виробництво буде запущено наступного року, наприклад, Micron запропонує чипи зі швидкістю 32 Гбіт/с на контакт. При використанні 384-бітної шини такі мікросхеми забезпечать пропускну здатність близько 1,5 Тбайт/с, тобто у півтора раза більше ніж у GeForce RTX 4090.

Офіційний дебют наступного покоління ігрових відеокарт GeForce RTX має відбутися не раніше кінця 2024 року. З попередніми характеристиками графічного процесора Nvidia GB202 можна ознайомитись нижче.

Nvidia

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)